Meisjes Cadetten gaan naar de finale van de Beker van Vlaanderen

Woendag 12/3 speelden meisjes cadetten hun terugwedstrijd voor de halve finale van de beker van Vlaanderen tegen Volley Haasrode Leuven (VHL).
AD Puurs had de heenwedstrijd in Leuven na een bloedstollende 5de set met 2-3 gewonnen. Winst in deze terugmatch zou een ticket opleveren voor de finale in Vilvoorde met zeer waarschijnlijk Londerzeel als tegenstrever.
De familie Vrijders en Witse waren bijgevolg helemaal klaar voor de match …
Caroline die vorige vrijdag tijdens het tornooi van Gent nog haar pink ontwrichtte kon –weliswaar met de nodige taping – toch de wedstrijd meedoen.
De oproep naar supporters had gewerkt. Heel wat ‘Puurs aanhangers’ waren naar de sporthal afgezakt. Ook Leuven had de nodige (luidruchtige) supporters mee. Het balkon stond dan ook helemaal vol. Samen met de bankzitters van AD Puurs zorgden zij voor een helse sfeer.   
In de 1ste set klopte het tactisch plannetje van coach Lieven helemaal. VHL kon geen service druk ontwikkelen terwijl dat bij Puurs wel lukte. Laura mocht 10x na elkaar serveren en bracht de stand op 19-5. Caroline pakte uit met 2 kill-blocks (assistent coach Guy even in extase …) en Joke serveerde de 1ste set uit met 2 aces: 25 – 6
In set 2 kantelde het spelbeeld echter. De meisjes van Leuven kregen hun service terug op peil en zette de Puurse receptie zwaar onder druk. Hierdoor was het zeer moeilijk voor Lien om haar aanvalsters perfect aan te spelen. Het werd 14 – 25.
De service druk van Leuven bleef ook aanhouden in de 3de set. Bij de 1ste technische time out stond Puurs 2 – 8 in het krijt. Onder meer door 2 aces van Laura, goed aanvalswerk van Witse en Joke (beiden perfect aangespeeld door Lien) en opnieuw een kill-block van Caroline kwam Puurs terug tot 8 – 9
Hanne bracht even later Puurs voor het 1st in deze set op voorsprong met een mooi drop shot: 14-13.  Voor Leuven was echter weer het moment gekomen om hun zware service boven te halen. Met verschillende aces haalden ze de 3de set binnen: 18 – 25.

1-2 achter in sets dat zag er niet goed uit …
Voor set 4 liet Lieven zijn team enkele posities terugdraaien. Hierdoor kreeg Puurs met Stien als libero iets meer vat op de zware opslagen van VHL.
Lien en Joke waren blijkbaar ook niet van plan om de finale zomaar uit handen te geven.  Joke, perfect en veelvuldig aangespeeld door haar zus ramde de ballen vanop alle posities tegen de grond. De zussen namen hun ploeg op sleeptouw en ook Witse, Caroline, Laura en Hanne (3 aces op rij) scoorden hun puntjes. Stien deed wat ze kon in het achterveld. Hanne bezeerde zich nog aan haar voet maar verbeet de pijn en speelde de wedstrijd toch uit.
Op het einde van de set stokte de receptie nog even maar een mooie invalbeurt van Iris bracht hiervoor de oplossing.
De meisjes langs de kant: Martha, Hannah, Jente, Lotte en Iris hadden de juiste mentaliteit en schreeuwden hun kelen schor. Bovendien hadden de spelers van Heren 3  ondertussen hun training gestaakt om de meisjes van Puurs vocaal te steunen..
Samen met de bankzitters en de supporters stuwden ze het team vooruit.
Puurs zette de bordjes gelijk met 25-16.
In het begin van set 5 hetzelfde spelbeeld. Hanne startte de set met een ace en Joke bleef oppermachtig in de aanval. Puurs wisselde van veld met een 8 – 3 voorsprong. Via een mooie middenaanval van Witse werd het even later 12 - 8. Leuven gaf zich echter nog niet gewonnen en kwam opnieuw via verschroeiende opslagen langszij 12-12. Lieven bracht Iris terug in zij zorgde opnieuw voor meer stabiliteit in de receptie. Bij 13 – 12 zagen de Puurse aanhang en gelukkig ook de scheidsrechter een aanval van Leuven net buiten gaan. Volgens de Leuvense aanhang was die bal wel binnen …
Witse besloot dan de set met een prachtig kill-block: 15 – 12. Puurs naar de finale, het dak ging eraf …
Toch nog even vermelden dat VHL vorige vrijdag nog het hoogstaande cadetten tornooi van VDK Gent had gewonnen. We hebben dus echt wel een topteam uit de beker geknikkerd.
De finale van de beker van Vlaanderen zal doorgaan op zaterdag 3 mei, in het EVC van Vilvoorde. Alle supporters op post (in rood witte outfit!)

Fotoreportage Daniël Van Hoeck: http://www.flickr.com/photos/102205663@N02/sets/72157642508372693/

 

13/03/2014|

Meer nieuws