Meisjes miniemen plaatsen zich voor de finale van de regionale beker van Antwerpen

Op zondag  9/3 speelden meisjes miniemen hun halve finale voor de gewestelijke beker op verplaatsing tegen Hellvoc. Al de 9 tweedejaars miniemen waren van de partij voor deze wedstrijd. Bovendien waren er ook heel wat rood-wit supporters naar de Hemiksem gekomen.

We waren echter met een klein hartje naar Hemiksem afgereisd. Jente sukkelt immers al een hele tijd met een hartnekkige schouderblessure en Fleur heeft al enkele weken een pijnlijke knie (van te hard te groeien zegt ze zelf …?). Bovendien was het voor sommige meisjes al van de kerstperiode geleden dat ze nog een miniemen wedstrijd hadden gespeeld.

De 1ste set moest Hans (papa van Hanne Aerts) plaatsnemen op de arbiterstoel. De officiële arbiter stond namelijk in het sportpark Hemelrijk in Essen i.p.v. in Hemiksem. Een dikke 50 km naast de kwestie …

Guy startte de 1ste set met Jente, Iris, Martha en Lotte. Zoals gevreesd verliep de start uiterst moeizaam. 2 opslagmissers en enkele out aanvallen zorgden voor een 5-1 achterstand en Guy moest al direct een 1ste time-out nemen. Iris en Lotte begonnen vanaf dan hun aanvallen overtuigend af te maken en bij de 1ste technische time-out stonden de bordjes alweer zo goed als gelijk: 8-7 voor Hellvoc.
Jente en Martha hadden ondertussen  hun ‘miniemen opslag’ terug gevonden en Puurs kreeg de wedstrijd meer en meer onder controle. Bij een 15 – 19 voorsprong ging de receptie echter even sputteren en Hellvoc kwam terug langszij 19 – 19.
Ondermeer door een goede invalbeurt van Hanne M. kon Puurs echter deze set toch nog redelijk gemakkelijk afmaken: 20 – 25

In set 2 kwam het Puurse 4-tal (Jente, Iris, Martha en Lotte) volledig op kruissnelheid. Degelijke services, aanvallend oppermachtig en in het achterveld werden alle ballen opgehaald. Dit leidde in een mum van tijd tot een 2 – 16 stand. De Hellvoc aanhang werd er stil van. Beide Hannes vielen in. Hellvoc maakte nog even een vuist maar ook deze set ging naar Puurs: 15 – 25.

In set 3 kende Puurs ook geen problemen meer. Fleur, Femke en Lize kregen ook hun spelminuten. De set werd simpel afgemaakt met 14 – 25

Voor het 3de jaar op rij speelt deze groep de finale van de regionale beker van Antwerpen.
Deze finale zal doorgaan op donderdag 1/5, 12u. Tegenstrever is net zoals vorig seizoen Oxaco. Toen verloren we de finale kansloos met 3-0. Hoog tijd voor een revanche!

10/03/2014|

Meer nieuws