2 – 3 winst voor onze Kadetten meisjes in VHL / heenwedstrijd halve finale Vlaamse Beker !

Zaterdagvoormiddag 22/02 om 9u30 (!) begonnen onze Kadetten meisjes in Volley Haasrode Leuven aan de heenwedstrijd voor de Vlaamse Beker.
De eerste set begon aarzelend, en via een hoge opslagdruk van VHL enerzijds, en een aantal missers van AD Puurs in opslag en aanval anderzijds, liep VHL uit via 8 – 5 tot zelfs 14 – 7. Puurs kwam vooral via mooi middenspel en enkele rake hoekaanvallen beter in de wedstrijd en kwam nog sterk opzetten, doch moest uiteindelijk de duimen leggen met 25 – 22 in set 1.
Argex Duvel Puurs pakte echter stevig de 2de set in handen met een erg hoge opslagdruk, en liep zelfs uit tot 8 – 18, en won uiteindelijk set 2 met 14-25. Zoals het vaak het geval is bij jeugdwedstrijden op topniveau, was ook voor het verloop van de laatste drie sets het opslag-receptiespelletje bepalend voor het setverloop en het eindresultaat.
In set 3 nam VHL terug het overwicht en liep zelfs uit tot 14 – 5. Hoog tijd om te reageren, dachten de meisjes van Puurs, en dat deden ze ook!  Met ook een goede invalbeurt van Laura De Schepper, slopen ze langzaam maar zeker dichterbij, en Hanne Lauwers verkleinde de achterstand via een verschroeiende opslagdruk  van 24 – 18  tot  24 – 23, doch Puurs trok  uiteindelijk toch aan het kortste eind met 25 – 23. 
In set 4 domineerde AD Puurs constant, en liepen via 8 – 11 uit tot 17 – 20 en 22 – 24. Een gemiste aanval van Puurs en een killblok van VHL maakten het einde van deze set nog razend spannend, maar op 24 – 24 hield Puurs het hoofd toch koel en maakte VHL een netfout. Stien Mannaert mocht de setbal serveren en deed dat uitstekend: freebal bij VHL en Puurs kon uitmaken: 24 – 26.
De tiebreak set kende een bloedstollend verloop: met Eline Vanderwegen  als eerste aan de opslag liep VHL uit tot maar liefst 7 – 0 ! Puurs remonteerde met Lien Vrijders aan de opslag: 7 – 5. VHL liep terug uit tot 9 – 5, maar onder opnieuw zware opslagdruk van Hanne Lauwers remonteerde Puurs tot 9-10: time-out aangevraagd door VHL. Hanne Lauwers miste echter haar (vijfde) opslag, en VHL nam terug de bovenhand: 13-10 voor via opslagen van Clara Wellens. Argex Duvel Puurs gaf echter geen krimp en kwam onder impuls van een opslagreeks van Witse Beyers terug tot 13 – 13 en 2 side-outs later stond het 14 – 14. Stien Mannaert nam dan haar positie in het achterveld terug in, en mikte haar eerste opslag net in het hoekje van de VHL-kant. Stien serveerde daarna de matchbal voldoende moeilijk om de opbouw bij VHL te beletten. Puurs kon opbouwen en uitmaken: de 2 – 3 winst was een feit !

Deze uitslag bezorgt onze meisjes een mooie uitgangspositie: ze kunnen vol vertrouwen uitkijken naar de terugwedstrijd op woensdag 12 maart in de Vrijhals (18u30).
Indien zij erin slagen om deze terugwedstrijd te winnen, of in het slechtste geval de ‘golden set’ te winnen bij een 2 – 3 verlies, mogen zij op 3 mei de finale van de Vlaamse Beker gaan betwisten in het EVC te Vilvoorde.
Supporters op post 12 maart 18u30 !!!

24/02/2014|

Meer nieuws