Overzicht Wedstrijden 7-8 December

U11 Regionaal Beginners 3: Moesten het thuis opnemen tegen VC Heist Herenthout, dat 8ste stond in het klassement. Het leverde allemaal geen problemen op, want onze U11-jes wonnen vlotjes met 3-0 en blijven gewoon uitstekend meedraaien in de top van het klassement. Ze prijken immers op een knappe 3de plaats!

U11 Regionaal Gevorderden 4: Moesten dit weekend niet aan de bak en blijven zo, vanzelfsprekend, nog steeds foutloos dit seizoen, al staan ze wel ‘pas’ derde doordat de nummers 1 en 2 al meer wedstrijden hebben afgewerkt.

Meisjes U13 Regionaal 4: Ook hier konden we een overwinning noteren, eveneens met 3-1. Een heel belangrijke overigens, want ze wippen door deze driepunter over tegenstander Hellvoc heen, naar een gedeelde 6de plaats.

Meisjes U17 Regionaal 3: Hadden niet voldoende speelsters en konden dit weekend dus niet aantreden.

Meisjes U17 Provinciaal 5: Hebben de smaak van de overwinning te pakken, want na hun eerste overwinning van het seizoen vorig weekend, ging nu ook Wavoc Waverse A voor de bijl. De bezoekers kregen een 3-2 nederlaag aangesmeerd waardoor Puurs nu over Westerlo naar plek 5 wipt, op 1 puntje van Wavoc, dat al 2 wedstrijden extra op de teller heeft.

Jongens U13 Regionaal 2: Moesten jammer genoeg met 3-2 het hoofd buigen tegen Bravoc Ranst B, waardoor ze op de 6de plaats blijven hangen, op 2 puntjes van de 4de.

Jongens U13 Provinciaal 1: Waren tot vorig weekend nog ongeslagen, maar moesten nu voor het tweede weekend op rij hun meerdere erkennen, ditmaal in Amigos Zoersel A. Absoluut geen schande overigens, want de thuisploeg, die het met 3-0 haalde, staat nog ongeslagen op kop in de reeks. Puurs zakt een plaatsje en vinden we nu terug op plaats 4.

Jongens U13 Provinciaal 2: Namen het thuis op tegen de 4de uit de stand, Woka Wommelgem. De bezoekers bleken een maatje te groot en namen met 0-3 de bovenhand. Puurs blijft zo 8ste.

Jongens U15 Regionaal: Moesten op verplaatsing naar de vice-leider, Volley Beerse. Die bleken een maatje te groot voor onze JU15R, want ze konden niet verhinderen dat de thuisploeg met 3-0 het laken naar zich toe trok. Onze jongens blijven zo 11de in de rangschikking.

Jongens U15 Provinciaal: Denderden nog eens als vanouds over de tegenstander heen. Het versloeg de nummer laatst Geel Zwart Wijnegem met 0-3. Puurs blijft zo in het spoor van het kopduo, met 1 puntje achterstand.

Dames 3de Gewest: Hadden geen kind aan tegenstrever Fixit Kalmthout D. De gedeeld laatste had geen verhaal tegen het gevarieerde spel van onze dames en moest dan ook met 0-3 de wet van de sterkste ondergaan. Onze dames doen dan ook een copycat van onze JU15P, want ook zij volgen als 3de op 1 puntje van het leidende duo.

Dames 3e Provinciale: Moesten het thuis opnemen tegen Volley Westerlo B, dat alleen aan kop gaat in 3de provinciale B. Puurs zette een knappe prestatie neer en zette meerdere momenten zijn voet naast die van Westerlo, maar in moneytime nam de ervaring van de bezoeksters de bovenhand. De sterke collectieve prestatie leverde dus geen punten op, maar wel complimenten van de tegenpartij. Ze vonden het onbegrijpelijk dat onze dames zo laag in het klassement stonden, wat toch moed moet geven voor de komende weken! Setstanden waren 23-25, 14-25 en 20-25.

Heren 2de Gewest: Moesten dit weekend niet aan de slag en zakken daardoor terug van 2 naar 4.

Heren  1e Gewest: Moesten thuis aantreden tegen de hekkensluiter, Sveka Schoten B. Het was aan de hoge Puurse foutenlast te wijten dat Schoten nog redelijk meeging in het scoreverloop van set 1. Talrijke opslagmissers hielden de bezoekers in het zadel, waardoor het nog 25-16 werd. In set 2 speelde Duvel met meer concentratie en beperkte het de missers, wat een betere weerspiegeling van de waardeverhoudingen gaf, 25-6. Nonchalance in set 3 zorgde eigenlijk voor een herhaling van set 1, met teveel missers aan Puurse zijde om echt een grote kloof te slaan, 25-17. Puurs doet zo wel wat moet, met hun 3-0 overwinning blijven ze op 1 puntje van leider Volmar Ekeren, terwijl eerste achtervolger Oxaco al op 6 punten hangt en de rest van het pak op 9 of meer.

Heren 1e Provinciale: In hun debuutjaar in 1e Provinciale blijft onze 2de herenploeg hoge ogen gooien. Ditmaal werd op het veld van NRG VC Geel B de overwinning binnengehaald met 1-3. De thuisploeg pakte nog wel set 1 met 25-23, maar nadien zette Puurs orde op zaken: 20-25, 14-25 en 22-25. Door hun recente 17/21 is de slechte seizoenstart (0/6) ondertussen helemaal vergeten. Onze heren zijn inmiddels opgerukt naar een 4de plaats en zit daarmee Retie (+1) en Zoersel (+3) op de hielen. Leider Mendo (+5 met match minder gespeeld) daarentegen lijkt zich stilaan al buiten schot te hebben gespeeld.

Heren Liga B: Moesten dringend op zoek naar wat punten om wat meer ademruimte te krijgen onderin de rangschikking en kregen daarvoor een uitgelezen mogelijkheid op verplaatsing bij hekkensluiter Lendelede. De thuisploeg nam de bovenhand in de eerste set (25-19), maar nadien nam Puurs gevat over en kaapte het de volgende 3 sets mee, zodat de 3 punten mee naar Breendonk konden: 25-27, 23-25 en 19-25. Duvel doet zo een goede zaak, want het klimt in 1 klap naar de 7de plaats, al hebben de 2 eerste achtervolgers wel nog een wedstrijd tegoed.

09/12/2019|

Meer nieuws