Overzicht wedstrijden 30 November

U11 Regionaal Beginners 3: Maakten in een rechtstreeks duel om de 4de plaats komaf met Bovoc Bouwel. Onze jonkies trokken het laken naar zich toe met 3-1 en wipten zo over de bezoekers in de stand, tot op 1 puntje van nummer 3 Heist.

U11 Regionaal Gevorderden 4: Moesten het opnemen tegen nummer 5 Bravoc Ranst, maar ook de subtop was geen bedreiging voor onze U11RG. Met 18/18 kunnen ze nog steeds een perfect rapport voorleggen. Ze moeten wel Mortsel nog voor zich dulden, aangezien die een wedstrijd extra op de teller hebben.

Meisjes U13 Regionaal 4: Kenden een moeilijk seizoensbegin, maar komen stilaan onder stoom. Ze verrasten immers subtopper Oxaco met 3-1 en maken zo een flinke sprong in het klassement. Ze staan nu gedeeld 7de, maar volgen ondertussen op slechts 2 punten van datzelfde Oxaco, dat op plek 5 prijkt.

Meisjes U17 Regionaal 3: Kregen een weekendje rust en hoefden hun 7de plek dus niet te verdedigen.

Meisjes U17 Provinciaal 5: De kop is eraf voor onze MU17P! Ze versloegen dit weekend Volley Westerlo met 1-3. Een knappe eerste overwinning van het seizoen voor coach Jo en de zijne! Door deze zege komen onze meisjes tot op 2 puntjes van de 4de plaats, terwijl alle ploegen in hun reeks al 1 tot 4 wedstrijden meer gespeeld hebben! Hopelijk kunnen onze MU17 de weg naar boven dan ook stevig inslaan.

Jongens U13 Regionaal 2: Moesten op bezoek bij eenzame leider Geel Zwart Wijnegem en die toonden waarom ze al een dergelijke kloof hadden geslagen. Onze jongens vochten voor wat ze waard waren, maar beten toch met 3-0 in het stof. We vinden hen nu terug op plek 6.

Jongens U13 Provinciaal 1: Hadden dit seizoen nog niet verloren, maar dat was ook het geval voor hun tegenstrever BVMV Noorderkempen. De Kempenzonen hadden zelfs nog geen set laten liggen en dat deden ze ook in hun thuistempel niet, 3-0. Onze JU13P1 blijven wel gedeeld 1e.

Jongens U13 Provinciaal 2: Speelden een onvervalste topper tegen de tweede in het klassement, Heylen Vastgoed Wegi Lille en dat liet zich ook gevoelen. Beide ploegen gaven elkaar van geen duimbreed toe en na een ware uitputtingsslag trokken onze Duvelboys toch aan het langste eind, 3-2! Door deze knappe prestatie komen onze jongens op een gedeelde 3de plaats, op 3 punten van de leider en 1 van Lille.

Jongens U15 Regionaal: Maakten er eveneens een marathonmatch van, maar jammer genoeg met het omgekeerde resultaat. Osta Berchem kaapte de beslissende set weg en haalde het dus met 2-3. We vinden onze jongens nu terug op de 11de stek.

Jongens U15 Provinciaal: Gingen de strijd aan met Hellvoc Hemiksem, dat slechts 1 plaatsje lager terug te vinden was in het klassement. Duvel stond immers op 3, Hellvoc op 4. Op het veld was het verschil echter een stuk duidelijker, want onze jongens klopten de bezoekers met duidelijke 3-0 cijfers en slagen zo al een stevige 4-puntenkloof. Ze kunnen hun vizier dus volop naar boven richten, waar Spinley Dessel en Mendo Booischot 1 puntje meer tellen en gedeeld eerste staan.

Dames 3de Gewest: Tegenstander Kapellen bevindt zich onderin het klassement, terwijl onze dames vlotjes mee bovenin meedraaien, en dat liet zich ook gevoelen in de uitslag. Het werd een vlotte 0-3 overwinning na volgende setstanden: 14-25, 17-25 en 15-25. Puurs blijft zo 3de op 4 punten van het leidersduo, maar met nog een wedstrijd tegoed.

Dames 3e Provinciale: Onze dames bevinden zich al een tijdje in de kelder van het klassement en dus was puntengewin meer dan welkom. Lastige opdracht wel, want ze moesten die punten gaan rapen op bezoek bij nummer 3 Molvoc Mol A. Het verschil in het klassement was echter niet waarneembaar op het veld, want onze dames knokten voor elke bal en lieten Mol stevig zweten voor hun punten. Jammer genoeg werd die inzet niet beloond met puntengewin, ook al maakte Mol over de hele wedstrijd gezien slechts 1 puntje meer. Setstanden waren 25-23, 28-26, 19-25 en 25-22. Komend weekend ontvangen onze dames om 14u30 leider Westerlo, kom hen dus zeker aanmoedigen!

Heren 2de Gewest: Keken ’T Schuurke Merksem A in de ogen, wat op papier een haalbare kaart zou moeten zijn. Onze heren ontgoochelden niet, want ze trokken met 3-0 het laken naar zich toe: 25-22, 25-19 en 25-16. Met deze driepunter wippen onze H2G naar de tweede plaats in hun zeer spannende reeks. Er volgen immers nog 4 ploegen in hun zog, binnen het bestek van 2 punten.

Heren  1e Gewest: Maakten de verplaatsing naar VC Tesla Lint D en gingen op zoek naar eerherstel na de smadelijke nederlaag tegen Volmar Ekeren. De eerste twee sets werden relatief vlot gewonnen met 16-25 en 14-25, maar dan begon de motor plots toch weer angstvallig te sputteren, ondanks een 1-8 blitzstart in set 3. Om onverklaarbare redenen stond de ploeg plots met de daver op het lijf te spelen en smolt de voorsprong als sneeuw voor de zon. Meer zelfs, nog voor halfweg de set was Lint al op en over Puurs gewipt. Duvel probeerde wel, maar kreeg de schwung nooit meer terug in de ploeg. Lint profiteerde dan ook om op een diefje set 3 binnen te halen met 27-25. In set 4 was het andermaal allesbehalve academisch volleybal langs Puurse zijde en het speelde bij momenten meermaals met vuur, maar uiteindelijk ontsnapte het toch maar met de schrik, 22-25 en 1-3 winst. H1G blijft zo in het spoor van leider Volmar, volgend op 1 punt.

Heren 1e Provinciale: Blijven het uitstekend doen. Ze klopten hekkensluiter Amigos Zoersel met 0-3 na 23-25, 12-25 en 24-26. Door deze overwinning blijven onze heren op plaats 5, op 4 puntjes van de tweede.

Heren Liga B: Kregen het bezoek van leider Axis Guibertin, en dus was er vooraf weinig vertrouwen in een goede afloop. Puurs was echter bijzonder dicht bij een stevige stunt, nadat het de eerste twee sets gewonnen had met 25-21 en 26-24 en ook in de slotfase van de derde set het kwartje naar de Puurse kant leek te gaan vallen. In moneytime sloegen de zenuwen echter toe en kreeg Duvel de bal plots niet meer tegen de grond, waardoor Guibertin zich op en over Puurs vocht. Het won set 3 met 24-26 en brak daarmee de mentale veer bij onze H1. De volgende 2 sets gingen immers verloren met 16-25 en 9-15, waardoor de wedstrijd uiteindelijk alsnog een wrange nasmaak zal gegeven hebben, ondanks de sterke prestatie. Met dat ene punt schiet Puurs ook amper wat op. Het komt nu naast VC Zoersel op de 9de plek, al telt de vierde slechts 4 punten voorsprong.

06/12/2019|

Meer nieuws