Overzicht Wedstrijden 16-17 November

U11 Regionaal Beginners 3: Gingen met 3-1 onderuit bij nummer 2 Woka Wommelgem, dat buiten competitie aantreedt. Onze U11 vallen zo een plekje terug in het klassement, naar plaats 5, op 1 punt van de derde.

U11 Regionaal Gevorderden 4: Kregen een weekendje rust. Blijven 2de in de stand.

Meisjes U13 Regionaal 4: Moesten het thuis opnemen tegen de nog ongeslagen leider VC Heist B en dat met een flink gehavende ploeg. Onder andere 2 U11-jes moeten komen depanneren om met voldoende speelsters te zijn. De bezoekers hadden 15/15 voor aanvang van de partij en slechts 1 set laten liggen, en daar konden onze dappere U13 ondanks stevig weerwerk niets aan veranderen, het werd 0-3. Puurs ziet zo Hellvoc over zich wippen en staat nu 8ste.

Meisjes U17 Regionaal 3: Speelden een burenduel thuis tegen Kadee Bornem. Bornem was tot hiertoe nog ongeslagen en dus beloofde het een derby op het scherpst van de snee te worden. Onze U17 deden wat ze konden en wisten Kadee ook een setje af te snoepen, maar verder dan dat kwamen ze helaas niet, 1-3.

Meisjes U17 Provinciaal 5: Komen pas op 30/11 terug aan de bak.

Jongens U13 Regionaal 2: Maakten er een enorme slijtageslag van tegen BVMV Noorderkempen E. Na een titanenduel vol strijd en inzet moesten onze U13 erg nipt de duimen leggen tegen de Kempenzonen, 2-3. Beide ploegen staan nu broederlijk naast elkaar op de 4de plaats in het klassement.

Jongens U13 Provinciaal 1: Kregen het bezoek van Spinley Dessel A, dat vooral in de eerste set pittig weerwerk bood. Eens die code gekraakt was, gingen de JU13P1 door op hun elan en ging het plots een stuk vlotter: 25-23, 25-13 en 25-16 (4de set 25-15). Onze jongens blijven zo mooi 3de.

Jongens U13 Provinciaal 2: Maakten de verplaatsing naar het hoger gerangschikte Mendo Booischot A, maar gaven de thuisploeg meer dan waar voor hun geld. Mendo moest tot het gaatje gaan om de dappere Duvel-boys op de knieën te krijgen, 3-2. Puurs komt zo naast Oxaco op plaats 8.

Jongens U15 Regionaal: Deden wat ze konden tegen nummer 2 Mavoc Mechelen, maar dat bleek niet voldoende om ze een setje te kunnen afsnoepen, 0-3.

Jongens U15 Provinciaal: Speelden de topper van de speeldag tegen Spinley Dessel A. Het was echt een clash of the titans, want voor aanvang van de wedstrijd legden beide ploegen een perfect rapport neer. Dessel had 15/15 en nog geen set laten liggen, Puurs deed even goed, maar gaf al 1 setje prijs onderweg. Puurs startte het best en trok de eerste set naar zich toe met 25-21, maar Dessel zette in de twee volgende sets orde op zaken en wervelde over Puurs heen: 12-25 en 13-25. Het zou eenvoudig zijn om de kopjes dan te laten hangen tegen een ploeg die sowieso gemiddeld al meer dan een kop groter is, maar onze JU15P trakteerden de overvolle tribune op een gezonde dosis vechtlust. Met slim volleybal verschalkten ze keer op keer het grote Desselse blok en kwamen ze langszij via 25-21. In de allesbeslissende 5de set nam Dessel de beste start en leken onze jongens hun zenuwen niet helemaal meer onder bedwang te hebben. De bezoekers wonnen zo de laatste set met 8-15. Desondanks kunnen we alleen maar onze hoed afdoen voor het schitterende volleybal dat onze jongens brachten! Door het puntenverlies zakt Puurs terug tot de 3de plaats, op 1 puntje van leiders Dessel en Mendo.

Dames 3de Gewest: Blijft ook na dit weekend volop meedoen om de prijzen. De troepen van coach Jos moesten af en toe stevig nagelbijten, maar lieten Smash Lier na onder meer een wonderbaarlijke remonte in de 3de set uiteindelijk toch met 3-1 achter en blijven zo op een 3de plaats, met 1 puntje achterstand op Woka en 4 minder dan Essen, dat al een wedstrijd meer gespeeld heeft.

Dames 3e Provinciale: Cruciaal, levensnoodzakelijk, broodnodig en een absolute must! Dat was een driepunter dit weekend voor onze D3P. In hun ‘Do or Die’-wedstrijd op het veld van Volak Vorselaar B deden onze dames wat moest, namelijk de volle buit meenemen naar Breendonk en tegelijkertijd de concurrentie een flinke tik uitdelen. Puurs haalde het met 0-3 na 18-25, 21-25 en 22-25 setstanden. Daarmee geven onze dames de rode lantaarn door aan hun opponent en komen ze ondanks hun voorlaatste plaats op amper 4 punten van de 3de (!) plaats. Het leidersduo lijkt al buiten schot te zijn, maar zelden zo een groot en aan elkaar gewaagd peloton gezien, met 10 ploegen binnen de 5 punten en dat na 7 speeldagen. Kom onze dames dus zeker vooruit schreeuwen in hun aankomende duels want elke winst levert meteen fikse sprongen op in de rangschikking.

Heren 2de Gewest: Deden dit weekend een gouden zaak door VC Global Wineries Kapellen met 3-1 te verslaan. Kadee Bornem (1e) en ’t Schuurke Merksem B (2de) gingen dit weekend immers allebei onderuit waardoor Puurs nu mee op een gedeelde 2de plaats komt, op amper 1 puntje van leider Bornem. De competitie lijkt zo weer helemaal open te liggen.

Heren  1e Gewest: Keken de nummer 2, Hellvoc Hemiksem E, in de ogen in wat een spannend duel had moeten worden, maar Puurs greep de thuisploeg meteen bij de keel en liet nadien niet meer los. Integendeel, onze Duvelboys leken hun wurggreep gaandeweg nog te versterken en speelden Hellvoc helemaal zoek. In de eerste set kwam Hemiksem nog tot 19 punten, maar in de daaropvolgende 2 sets kwam de thuisploeg quasi alleen nog op het scorebord door opslagmissers aan Puurse zijde, 8-25 en 12-25, waardoor Puurs al na minder dan een uurtje terug onder de douche stond. H1G blijft zo als een stormram door de competitie razen met 18 op 18 en nog zonder setverlies op de teller. Doordat ook Oxaco verrassend met 3-0 onderuit ging bij laagvlieger Bravoc Ranst lijkt het duel van volgend weekend een cruciale te worden. Volmar Ekeren volgt immers nog steeds maar op 2 punten en lijkt de enige echte uitdager te zullen worden. Afspraak komende zaterdag om 20u30 in Ekeren!

Heren 1e Provinciale: Had zich na een moeilijke seizoenstart opgewerkt naar de middenmoot van het klassement, terwijl ze al alle ploegen boven hen in de ranking tegenover zich hebben gehad. Tot de winterstop is het voor onze H1P dus zaak om te tonen waarom ze boven de tegenstanders staan in de tussenstand, te beginnen met BVMV Noorderkempen C, dat 9de stond. Puurs moest echter lang knokken om afstand te nemen van de bezoekers want zowel in set 1 als set 2 was het met de kleinst mogelijke marge dat Noorderkempen opzij werd geschoven. Het was pas toen Puurs letterlijk en figuurlijk over de rooie ging, met notoire kaartenverzamelaars Beuckelaers en Braspennincx voorop, dat het plots bijzonder vlot ging: 25-23, 27-25 en 25-14. H1P sluipt zo weer wat korter naar de top toe en nestelt zich wat steviger in de noodzakelijke top-6, op een voorlopig 5de plaats.

Heren Liga B: Moesten met een flink door elkaar geschudde ploeg aan de bak tegen leider BVMV Volley Noorderkempen A. Oude bekende Leonard De Schrijver werd nog net op tijd teruggehaald om meteen in de basis gedropt te worden als receptie/hoekspeler, zodat Jonas Colson kon doorschuiven naar de vacante libero-positie. Doordat ook middenblokker Hans Goverde ontbrak kwam er een onuitgegeven zestal tussen de lijnen en oogde de bank wel erg karig met enkel een spelverdeler en opposite als reserves. Niet meteen hoopgevende voortekenen en ook de 21-25 in set 1 gaven niet meteen veel moed, maar toch knokte Puurs zich gaandeweg meer en meer in de match. De nieuwkomers gaven meteen hun visitekaartje af en dat resulteerde in 25-17 setwinst in set 2. Noorderkempen weigerde echter te buigen en een sterke periode in set 3 zorgde ervoor dat ze in een korte tijdspanne een niet te overbruggen kloof hadden geslagen, 21-25. Puurs versaagde echter niet en knokte voor elke bal, met enkele spectaculaire punten tot gevolg. Zowel blokkerend als aanvallend toonde Duvel zich de betere en zo kwamen de bordjes weer in evenwicht, 25-15. Een dipje in de allesbeslissende 5de set, aangevuld met enkele nodeloze opslagmissers, zorgden echter voor de doodsteek en staken een stokje voor een complete stunt, 12-15. Ondanks dat ze 7 punten meer scoren dan de tegenstander, bijt Puurs dus wel in het zand. Onze H1 schieten bovendien bitter weinig op met dit ene puntje, want ze blijven steken op een 10de plaats, al zullen de sterke prestaties van De Schrijver en Colson ongetwijfeld voor nieuwe hoop op beterschap zorgen.

17/11/2019|

Meer nieuws