Overzicht Wedstrijden 9-10 November

U11 Regionaal Beginners 3: De laatste in de stand, Wavoc Waverse D kwam langs in onze sporthal De Vrijhals om onze U11 partij te geven, maar zonder resultaat. Onze U11-jes toonden zich veel te sterk en wonnen vlot met 3-0. In de stand komen ze zo op een gedeelde derde plaats.

U11 Regionaal Gevorderden 4: Nog ongeslagen dit seizoen konden onze U11RG met alle vertrouwen het duel aangaan met Wavoc Waverse B. In eigen huis was er alweer niets aan te doen: 25/7, 25/13, 24/26 en 26/24. Met een wedstrijd minder gespeeld blijven onze U11 zo op een knappe 2de plaats, op 3 punten van Mortsel.

Meisjes U13 Regionaal 4: Moesten het thuis opnemen tegen VC Smash Lier C, dat 3 punten voor hen stond. De MU13 was echter allerminst onder de indruk en legde meteen zijn wil op. Ze wonnen uiteindelijk vlot met 3-0: 25/14, 25/19 en 25/14. Ze komen zo naast Lier in het klassement op de 7de plaats.

Meisjes U17 Regionaal 3: Speelden thuis tegen Oxaco Antwerpen C, de voorlaatste uit de reeks. Puurs toonde waarom het hoger in de rangschikking stond  door vlot komaf te maken met de Antwerpenaars. Het werd dan ook een duidelijke 3-0, waardoor Puurs nu gedeeld 4de staat.

Meisjes U17 Provinciaal 5: Moesten ook dit weekend niet aantreden en kunnen zich dus volop focussen op extra training.

Jongens U13 Regionaal 2: Maakten de verplaatsing naar Mendo Booischot en deden dat met verve. Ze wonnen de partij met 0-3: 21/25, 16/25 en 19/25 en komen daardoor op een gedeelde 4de plaats.

Jongens U13 Provinciaal 1: Mochten nog een weekje extra uitrusten, wegens geen wedstrijd.

Jongens U13 Provinciaal 2: Mochten nog een weekje extra uitrusten, wegens geen wedstrijd.

Jongens U15 Regionaal: Kregen het bezoek van 1 van de 3 ploegen die aan de leiding gaan in het klassement. Jammer genoeg konden onze U15 geen vuist maken en gingen ze met 0-3 de boot in.

Jongens U15 Provinciaal: Namen het op in en tegen VC Zoersel, dat 8ste stond in het klassement. Hoewel de thuisploeg een sterke wedstrijd speelde en als eerste ploeg dit seizoen er in slaagde om onze U15 een set afhandig te maken, was dat niet voldoende om hen punten te ontfutselen. Onze U15P wonnen immers met 1-3 en blijven zo 1ste in de stand.

Dames 3de Gewest: ’t Schuurke uit Merksem was ongeslagen 1e en zelfs nog zonder setverlies dit verlies, maar dat was tot ze het pad kruisten van onze Dames 2. Met een prachtprestatie zorgden die voor een schok bij de thuissupporters, want ze gingen gewoon met de drie punten aan de haal, 0-3! Door deze prachtige prestatie komen onze dames op plaats 4, met nog een wedstrijd te goed.

Dames 3e Provinciale: Moesten de verplaatsing maken naar nummer 5 VC Heist B en konden jammer genoeg geen punt(en) meegrissen onderweg. Heist toonde zich duidelijk te sterk in sets 1 en 2, met 25/15 en 25/20. In de derde set konden onze vrouwen meer weerwerk bieden en trokken ze het laken naar zich toe met 19/25, maar in de vierde set beslechtte Heist het pleit met 25/14. Onze dames blijven daardoor hangen in de gevarenzone, al staat alles nog op een zakdoek.

Heren 2de Gewest: Leden een zure nederlaag bij Volmar Ekeren D. De thuisploeg stond in de lage middenmoot, maar verraste onze Heren 4 compleet. Het werd 3-0 en daardoor zakken onze H2G naar een gedeelde 5de plaats.

Heren  1e Gewest: Behouden hun ongeslagen status en lieten ook nu geen setverlies optekenen. De troepen van Bart Deloose lieten Geel Zwart Wijnegem achter zich na 16/25, 15/25 en 18/25 setwinst. De komende twee weken lijken een goede indicatie te zullen geven van mogelijke titelaspiraties aan Puurse zijde, als ze op bezoek moeten bij Hellvoc en Volmar, beiden gedeeld tweede.

Heren 1e Provinciale:  Moesten op bezoek bij Mendo Booischot D, dat tweede stond in het klassement met nog een wedstrijd te goed. Vooral de setter van de thuisploeg bleek die rangschikking te rechtvaardigen en ontpopte zich tot absolute kwelgeest voor onze Heren 2. De passeur verdeelde het spel zo snel dat de aanvallers van de thuisploeg het voortdurend tegen een één-blok mochten opnemen. Verdedigend was het dan ook een onbegonnen zaak voor onze heren om deze stortvloed aan smashes te pareren en ze zaten dan ook veel sneller dan gehoopt weer in de auto op weg naar huis. Het werd 3-0 na 25/14, 15/14 en 25/19.

Heren Liga B: Kregen het bezoek van Mendo Booischot A, dat aan de leiding gaat in Liga B. Puurs begon sterk aan de partij en hield het aanvallende geweld van Booischot aanvankelijk goed in bedwang, maar enkele foutjes hielp de bezoekers weer in het zadel en die profiteerden optimaal, want ze pakten de eerste set met 22/25. In de tweede set ging Booischot gewoon op dat elan door en had Puurs weinig in de pap te brokken. Mendo toonde zich op alle vlakken de betere en won vlot met 16/25. In set 3 kon Puurs het ritme aanvankelijk weer beter volgen, maar een tussensprint van de bezoekers leidde toch weer tot duidelijk set- en dus matchwinst, 19/25 en 0-3.

11/11/2019|

Meer nieuws