Overzicht Wedstrijden 19-20 Oktober

U11 Regionaal Beginners 3: Maakten er een marathonpartij van tegen nummer 2 Mendo Booischot C, maar beslechtten het pleit uiteindelijk wel in hun voordeel, 3-2! Een uiterst knappe prestatie van onze jongsten, waarmee ze naar een gedeelde 5de plaats klimmen.

U11 Regionaal Gevorderden 4: Hadden goed gekeken naar hun leeftijdsgenootjes die net voor hen hadden gespeeld en besloten om het scenario exact te kopiëren. Ook hier luisterde de tegenstander naar de naam Mendo Booischot, en ook hier werd het een 3-2 thuisoverwinning. De U11A blijft zo ongeslagen met 9 op 9 en moet enkel Mortsel boven zich dulden, dat al 12 op 12 haalde.

Meisjes U13 Regionaal 4: Hadden de lastige klus om het thuis Fixit Kalmthout B lastig te maken. De bezoekers hadden dit seizoen nog geen set verloren en dat gebeurde helaas ook nu niet, 0-3. Onze meisjes staan nu 9de, maar wel op slechts 3 punten van de 3de plaats.

Meisjes U17 Regionaal 3: Namen aanvankelijk vlot afstand van hun tegenstandsters van VC Tesla Lint B door 2-0 voor te komen, maar lieten zich nog bijna de kaas van het brood eten. Gelukkig wisten ze in de 5de set nog net op tijd het tij weer in hun voordeel te keren, 3-2. Daardoor komen onze meisjes op een gedeelde eerste plaats.

Meisjes U17 Provinciaal 5: Namen het thuis op tegen de fiere leider Mavoc Mechelen A. De Maneblussers hadden tot dit weekend nog geen punt laten liggen en slechts 2 sets verspeeld en ze kondigden zich dan ook aan als een tegenstander van formaat. De MU17P toonden echter dat ze stevige vooruitgang boekten sinds de start van het seizoen, want ze wisten al erg knap een set weg te kapen, 1-3. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd voor ze ook op het provinciale niveau hun rekening zullen openen qua overwinningen.

Jongens U13 Regionaal 2: Leken de trend van de eindeloze partijen dit weekend te willen verderzetten, want ook zij maakten er een thriller van. Na een stevige battle op bezoek bij Wavoc B toonden ze zich uiteindelijk de sterksten met 2-3. Door deze winst komende onze jongens nu op plaats 5 terecht.

Jongens U13 Provinciaal 1: Hadden dit seizoen nog niet verloren, maar dat was ook het geval voor hun tegenstrever BVMV Noorderkempen. De Kempenzonen hadden zelfs nog geen set laten liggen en dat deden ze ook in hun thuistempel niet, 3-0. Onze JU13P1 blijven wel gedeeld 1e.

Jongens U13 Provinciaal 2: Onwaarschijnlijk genoeg moesten onze JU13P2 in de andere provinciale reeks, op datzelfde ogenblik, eveneens tegen BVMV Noorderkempen aan de bak en u raadt het al… ook daar werd het 3-0. Puurs staat nu gedeeld 8e.

Jongens U15 Regionaal: Konden de punten niet thuishouden tegen het nummer 4 Wavoc Waverse. De bezoekers haalden het met 0-3.

Jongens U15 Provinciaal: Konden wraak nemen voor de U13-ploegen, want zij wisten wel de vloer aan te vegen met BVMV Noorderkempen. Ze behaalden een 0-3 overwinning en staan nog zonder setverlies helemaal bovenaan het klassement.

Dames 3de Gewest: Hadden nog geen set laten liggen en konden dus met vertrouwen de confrontatie aangaan met het eveneens ongeslagen Essen. Daarvoor moesten ze wel helemaal naar het noorden van het land reizen, om pas om 20u30 aan hun wedstrijd te kunnen beginnen. De meisjes van coach Verheyden speelden goed mee met de eveneens jonge garde van Essen, maar maakten net iets teveel fouten op de beslissende momenten. Ze moesten zo jammer genoeg puntenloos de terugreis naar Breendonk aanvatten, 3-1.

Dames 3e Provinciale: Kenden een bijzonder ongelukkige avond op bezoek bij Olmense VC. De thuisploeg, die gedeeld 2de staat, toonde zich veel te sterk voor onze dames, die maar geen vat leken te krijgen op de Olmense opslagen. Ze gingen dan ook met 3-0 onderuit: 25-20, 25-10 en 25-16.

Heren 2de Gewest: Moesten het opnemen tegen de leiders uit hun reeks, Mortsel C. Deze waardeverhouding vonden we ook terug op het veld, want onze Heren 4 kregen een 3-0 om de oren op zondag. Ze zakken hiermee naar een gedeelde 6de stek in het klassement.

Heren  1e Gewest: Zagen hun wedstrijd uitgesteld worden en moeten dus net als volgend weekend werkloos toekijken. Desondanks blijven ze ook na dit weekend nog op de 1e plaats staan.

Heren 1e Provinciale: Wonnen voor de tweede week op rij. Moesten daarvoor langs VC Zoersel C geraken, die met 5 op 9 een behoorlijke start hadden gemaakt in de reeks. De eerste set ging nog wel verloren met 25-21, maar onze heren toonden de juiste mentaliteit en knokten zich naar de winst in set 2, wat resulteerde in een zeer nipte 26-28. Set 3 was echter een kopie van de eerste set en dus won Zoersel opnieuw met 25-21. Onze tweede herenploeg liet zich echter niet onbetuigd en sloeg in set 4 terug met 20-25 en trok die juiste flow door in de beslissende vijfde set. Zoersel had niets meer in de pap te brokken en kreeg een 4-15 om de oren, 2-3. Met deze winst worden onze heren nu alleen 6de.

Heren Liga B: Wisten hun eerste driepunter van het seizoen te scoren, thuis tegen Topsport School Vilvoorde. De bezoekers stonden bijzonder onzeker te serveren en wisselden hoogtes en laagtes in snel tempo af, terwijl een stabiel spelend Puurs nooit in de problemen kwam. Het werd dan ook 3-0: 25-21, 25-15 en 25-19. Puurs klimt hiermee naar de 10de plek.

20/10/2019|

Meer nieuws