Heren Provinciale gaat slotspeeldag in met 1 punt achterstand op leider MSiks.

Op de voorlaatste speeldag moesten onze heren met het mes tussen de tanden de arena in tegen VOC Schriek. En wat een Arena was het ook! Het imposante, nagelnieuwe Heistse sportcomplex liet de Devils grote ogen trekken, maar het kolossale gebouw zorgde er wel voor dat het creëren van een zinderende sfeer uitgesloten was. Dat was verrassend genoeg trouwens vooral een nadeel voor onze Devils, die over een grotere trouwe aanhang konden beschikken dan de thuisploeg. Door de afwezigheid van coach Bart Deloose nam de Puurse tweede trainer, Jo Van Reeth, de honneurs waar als hoofdcoach, bijgestaan door vaste scout Eline De Wit.

Ondanks deze ongebruikelijke situatie nam Duvel na een gelijkopgaande openingsfase (6-7) de partij steeds meer in handen. Schriek vond geen antwoorden op het gevarieerde aanvalsspel van Puurs en moest het vooral hebben van bezoekende misverstanden en persoonlijke fouten om enigszins in de match te blijven. Duvel liep relatief vlot weg naar 8-12 en 12-15. Onze heren brachten de thuisploeg echter terug in de match doordat hun alom gevreesde opslagreeksen er absoluut niet uitkwamen. Schriek kwam zo zelfs terug tot 16-17. Het sein voor Duvel om weer even door te duwen naar 20-23 en dat bleek uiteindelijk voldoende voor setwinst. Het gaf de zaak niet meer uit handen en pakte set 1 met 23-25.

In set 2 liep het een stuk vlotter voor onze jongens, want na een korte studieronde (6-5) volgde een serieuze verdappering langs Puurse zijde, doorspekt met rake aanvallen, killblocks en prima verdedigend werk in de rally’s (12-19). Duvel controleerde het verdere verloop van de set en pakte ook set 2 met 17-25.

De derde set kende een gelijkaardig verloop als de voorgaande sets, met twee ploegen die elkaar aanvankelijk prima in evenwicht hielden (9-10). Schriek stond echter een stuk solider te spelen en blonk vooral verdedigend uit, waarna het de steeds langer wordende rally’s steeds vaker in zijn voordeel wist te beslechten. Het ging zo zelfs op en over Puurs naar 12-10. De bezoekers schrokken wakker en lieten op hun beurt 3 opeenvolgende punten optekenen (12-13), om meteen daarna door te stoten naar 17-21. De voorsprong leek geruststellend en de drie punten lagen al binnen handbereik, maar de Puurse nonchalance werd meteen afgestraft en cash betaald. Duvel liet bij 23-24 een eerste setbal liggen en ook de twee daaropvolgende kansen werden vakkundig de nek omgewrongen. Schriek ontsnapte in ware Houdini-stijl en bezorgde onze heren zelfs nog een ijskoude douche door zelf te set binnen te halen met twee aces, 28-26.

Puurs was dan ook bij de zaak wanneer de voor hen levensbepalende vierde set werd aangevangen. Het liep met zware aanvallen meteen uit naar 2-4, en via 4-7 ging het door naar 8-12. Toch herviel Duvel in zijn eerdere fouten, waardoor Schriek opnieuw op gelijke hoogte kwam bij 15-15 en dat ook vasthield tot 18-18. Daarna was de veer echter definitief gebroken en pakte Puurs met 19-25 de vierde set en meteen ook de match.

Op zondag bleef ook leider MSiks foutloos door nummer 3 Hellvoc Hemiksem met 1-3 opzij te zetten, waardoor het weer over Puurs naar de eerste plaats wipt, met 1 punt voorsprong. Onze heren kunnen zo enkel nog kampioen spelen, indien MSiks komend weekend verliest op het veld van nummer 8 Sveka Schoten, dat niets meer te winnen of verliezen heeft. Ondanks het feit dat onze Heren het niet meer in eigen hand hebben, willen ze er graag met u nog een laatste spetterende competitiematch van maken, op zaterdag 06/04 om 19u in Sporthal De Binder (Ex-Kollebloem) te Puurs. SUPPORTERS OP POST!!

01/04/2019|

Meer nieuws