Heren Provinciale klopt ook nummer 4 Fixit Kalmthout en blijft meespelen voor de knikkers.

Onze Devils, die nog steeds op 1 punt van de leidersplaats hangen, wisten al voor de start van de partij dat rechtstreeks concurrenten MSiks en Hellvoc hun partijen eerder op de middag winnend hadden weten af te sluiten. Er stond dus best wel wat druk op de ketel, want met 41 punten uit 19 wedstrijden kondigde Fixit Kalmthout zich aan als een meer dan te duchten tegenstander. Het nummer 4 in het klassement had in de heenwedstrijd Puurs al tot het uiterste gedreven, door het hen 5 sets lang lastig te maken, met een 2-3 als eindresultaat. Onze Devils wisten dan ook dat ze een heel partij lang aan 100% zouden moeten spelen.

Dat was er ook aan te zien bij het begin van set 1. Spelverdeler Van Reeth zette meteen de toon door met enkele snoeiharde sprongopslagen meteen een eerste kloof te slaan, want de bezoekende receptiespelers hadden geen verhaal tegen deze verschroeiende opslagdruk. Dat was ook het geval bij de volgende Duvel-spelers die aan de opslaglijn plaats vatten, en dus stond er in geen tijd een 14-5 voorsprong op het bord voor Puurs. De bijzonder gestalterijke bezoekers konden zo hun lengte nooit uitspelen aan het net en dat verbeterde er ook niet op in het restant van set 1. Onze heren knepen Fixit helemaal dood en wonnen de eerste set oververdiend met 25-10.

Wie met zoveel overmacht een eerste set wint, voelt daar meestal de weerbots van aan het begin van de volgende set. Dat bleek ook, want Fixit kon nu wel een vuist maken, mede doordat het opslaggeweld aan Puurse zijde enigszins was gaan liggen. De krachtige aanvallers bij de bezoekers konden nu wel hun power uitspelen en met herwonnen vertrouwen konden ze nu wel gelijke tred houden met onze heren. Bij 12-12 was er halverwege set 2 alvast nog geen onderscheid merkbaar tussen beide teams. Duvel verdapperde dan wel even en liep weg tot 18-15, maar Fixit herstelde het evenwicht grotendeels tot 19-18. Onze Devils hielden echter het hoofd koel en bleven geduldig opbouwen vanuit hun stabiele receptie/verdediging. Zo wonnen ze ook set 2, ditmaal met 25-23.

Set 3 was eigenlijk een blauwdruk van de tweede set, want opnieuw kwam er 12-12 op het bord en ook een 18-19, al was het ditmaal in het voordeel van de bezoekers. Onze heren kregen in de slotfase van deze derde set de bezoekende opslagen iets lastiger onder controle, waardoor ze hun kansen niet konden afmaken. Fixit profiteerde hier optimaal van en bracht hernieuwde spanning in de partij door set 3 binnen te halen met 19-25.

In set 4 werd er opnieuw sterk gestart door Duvel, 3-0, maar Fixit counterde gevat en kwam terug tot 5-5 en 8-7. Onze heren staken een tandje bij en duwden de bezoekers weer wat verder weg tot 12-8, via sterk aanvallend werk door het midden en via de opposite. Deze 4-puntenkloof stond ook bij 18-14 nog steeds op het bord om vervolgens met enkele jojo-bewegingen tot 23-20 te komen. Fixit zette Puurs nog wat extra onder druk door nog enkele puntjes korter te sluipen, maar een collectief uiterst sterk Puurs versaagde nooit en haalde de 4de set en de partij binnen met 25-23.

Zo houden onze heren de druk op MSiks hoog, dat volgend weekend op bezoek moet bij nummer 3 Hellvoc Hemiksem, dat zelf ook nog steeds kans maakt op de titel. Puurs zelf van zijn kant heeft ook nog een lastige klip te omzeilen, op verplaatsing bij nummer 5 VOC Schriek. Afspraak volgende zaterdag om 17u in Sporthal ‘De Sporthal’, Lostraat 48A in Heist-Op-Den-Berg. SUPPORTERS OP POST!!

24/03/2019| https://www.facebook.com/DuvelPuursDevils

Meer nieuws