15e Overwinning Op Rij Voor Heren Provinciale

Onze Heren Provinciale brachten dit weekend een bezoekje aan Wijnegem. Niet aan het bekendste shoppingcenter van het land, wel aan de sporthal die in de schaduw van het gigantische winkelcomplex ligt. Paskotjes en kleedkamers leken dan ook een evidentie, maar bij aankomst bleek er geen enkele beschikbaar te zijn voor onze Devils. De toon was dan ook meteen gezet toen onze heren zich noodgedwongen naast het veld moesten omkleden.

In de heenmatch had Geel-Zwart Wijnegem B onze heren nog verrast met een snelle start, wat meteen ook resulteerde in setwinst. Puurs was dan ook bijzonder op zijn hoede en was erop gebrand om het dit keer niet zo ver te laten komen. Het moest de openingsfase wel nog aan Wijnegem laten, onder andere door een makke service, 7-5, maar vanaf dan overpowerden ze de thuisploeg vanop alle posities. Van 10-11 ging het meteen door naar 12-17 en het liet Wijnegem nooit meer in de set komen. Bij 17-25 besliste een harde smash set 1.

In set 2 was het opnieuw Wijnegem dat het best uit de startblokken schoot. Via hun sterke middencompartiment ging het naar 8-6 en 11-7. Toen de Puurse servicedruk gevoelig werd opgevoerd, konden zij echter niet meer in het spel betrokken worden waardoor onze heren zich eerst op gelijke hoogte (13-13) konden hijsen, om er vervolgens ook vlot over te gaan. De Puurse bank zorgde voor een kolkende atmosfeer, die de spelers op het veld vleugels gaf. Puurs liep zo weg tot 17-23. Uiteindelijk viel het verdict in de tweede set bij 20-25, 0-2.

Puurs ging ondanks enkele wissels gewoon door op zijn elan en werd voor Wijnegem een steeds kleinere stip aan de horizon. Van 1-4 ging het naar 3-7, dan 4-10 en zo naar 5-14. Ondanks enkele slordigheden stond bij 13-22 nog steeds een negen-punten-kloof op het bord. Toch maakten onze heren het zowaar nog spannend, door plots de missers op te stapelen uit nonchalance. Bij 22-24 was het echter welletjes en maakte Puurs een einde aan de remonte, 22-25 en een nieuwe 0-3 overwinning voor onze Devils, al de 15e overwinning op een rij.

Puurs houdt zo de druk hoog op leider MSiks, dat later die avond geen misstap beging en ook een 0-3 overwinning liet noteren. Zo blijven beide ploegen door slechts 1 punt gescheiden in het klassement. Voor onze Devils volgt er nu een cruciaal thuisduel tegen het nummer 4 Fixit Kalmthout, waar Puurs zich geen puntenverlies kan permitteren als het zich tot de laatste speeldag wil mengen in het titeldebat. SUPPORTERS OP POST, zaterdag 23/03 om 19u in onze eigen sporthal De Vrijhals.

18/03/2019|

Meer nieuws