Underdog Heren 2 bereikt 4de bekerfinale op rij na 3-1 overwinning tegen reeksleider MSiks!

Gisterenavond stonden onze Devils voor hun halve finale van de Provinciale beker van het Gewest Antwerpen. Daarin troffen ze de buren van MSiks uit Blaasveld, die momenteel de leidersplaats bekleden in 2de Provinciale B, de reeks waar onze Devils momenteel op 1 puntje afstand als 2de volgen. Naast het derbygegeven en de bitse concurrentiestrijd in de competitie speelde er ook nog het element dat beide ploegen exact een jaar eerder elkaar ook al eens in de ogen hadden gekeken in de halve finale, waarin Duvel destijds aan het langste eind trok. Ditmaal waren onze heren de thuisploeg, maar moesten ze hun door de acrogym ingepalmde thuishaven, sporthal de Vrijhals, per hoge uitzondering inruilen voor CC De Binder in Puurs. Er werden echter kosten noch moeite gespaard om er een spetterende avond van te maken voor spelers en supporters. Er werd een evenement en filmtrailer gelanceerd, een pop-up loungebar geïnstalleerd, een dj, fotograaf én cameraman voorzien, de pers werd uitgenodigd en er werd op het hoofdveld gespeeld zodat de zeer ruime boventribune kon gebruikt worden. Met resultaat, want een indrukwekkende supportersschare vond zijn weg naar de sporthal om beide ploegen aan te vuren, waarvoor onze welgemeende dank! Jullie waren andermaal geweldig!

De luidruchtige steun van de thuisfans, compleet met trommels en megafoon, inspireerde onze Devils tot een blitz-start. MSiks kon nog wel even de indruk wekken gelijke tred te kunnen houden met onze heren (6-5), maar eens de studieronde was afgewerkt trok Duvel de gashendel vol open. 11-7, 15-8, 20-9,… Puurs leek alsmaar verder afstand te zullen nemen van de bezoekers, ondanks enkele slordigheden van aan de servicelijn. Plots stokte de machine echter en Blaasveld scoorde de volgende 6 punten op rij. Ook nadat onze heren door deze lastige rotatie heen waren gesparteld, kantelde het momentum niet. MSiks kwam zowaar tot op 3 punten terug (21-18), maar dan sloeg de Puurse turbo gelukkig weer net op tijd aan. Met een enorme grinta brak het de ban en het kaapte set 1 uiteindelijk nog vlot weg met 25-18, nadat het op zijn beurt 4 punten op rij wist te scoren.

Ook in set 2 hielden beide ploegen elkaar aanvankelijk in evenwicht tot 9-10. Dan kenden de bezoekers een opflakkering tot 11-15. Puurs wist bij een 13-17-stand 3 punten op rij te scoren waardoor het terug in het kielzog van Blaasveld wist te komen, maar even snel brokkelde het verzet weer af. Ditmaal waren het de buren die nog relatief vlot de set wisten binnen te rijven, 18-25.

Het thuispubliek voelde dat hun vocale steun nodig was om de underdog boven zichzelf te laten uitstijgen en het schakelde nog enkele decibels luider. Puurs duwde, gedreven door de enthousiaste supportersschare, MSiks in de verdrukking met gevarieerd aanvalsspel en gedurfde opslagen, waardoor de bezoekers het bij wijlen bijzonder moeilijk hadden om tot opbouwen toe te komen. De sterke aanvallers konden lastiger worden aangespeeld en onze heren profiteerden om een eerste kloofje te slaan, 6-4. Duvel bleef aan dit succesrecept vasthouden en halverwege de set stond er zo al een driepuntenkloof op het bord, 13-10. MSiks kwam nog even opzetten tot 14-13, maar onze Devils braken het verzet en hadden bij 21-18 hun 3-puntenkloof terug in ere hersteld. Puurs liet zich de kaas niet meer van het brood eten en speelde de set autoritair uit, 25-19 en 2-1 in sets.

In de vierde set kenden onze heren aanvankelijk een valse start doordat ze 0-2 achter kwamen, maar dat bracht het ervaren 7-tal binnen de lijnen absoluut niet van de wijs. Integendeel zelfs, het zette hen aan om de turbo nog eens aan te gooien en sterke opslagreeksen van Beuckelaers en Braspennincx deelden MSiks een gevoelige tik uit, want via 7-4 en 10-6 ging het meteen naar 14-8. Puurs bleef goed variëren en hield de druk en het ritme bijzonder hoog, waardoor de bezoekers geen moment vat meer kregen op de wedstrijd. Bij 23-16 konden de overwinningsgezangen al worden ingezet vanop de tribunes, waarna het pleit definitief beslecht werd met nogmaals 25-19.

Onze Devils plaatsen zich zo al voor de 4de bekerfinale op rij (!), tweemaal in de gewestelijke reeks, nu voor de tweede keer in de provinciale reeks. Ook de finale wordt overigens, net als deze halve finale, een heruitgave van vorig jaar, want in de andere halve finale wist Hellvoc Hemiksem B Volmar Ekeren te kloppen met 2-3. Zo nemen onze heren het in de finale dus op tegen de huidige nummer 3 uit 1e Provinciale, maar ook zij volgen net als onze Devils op 1 punt van de leidersplaats in hun reeks. De finale belooft dan ook een topwedstrijd te worden tussen 2 teams boordevol vertrouwen. Afspraak op 1 mei om 18u in de Stedelijke Sporthal te Lier, Eeuwfeestlaan 183. We hopen uw zeer gewaardeerde steun ook daar weer te mogen verwelkomen dus bij deze een warme oproep: SUPPORTERS OP POST!!

Bij deze ook onze specifieke dank aan volgende personen voor hun hulp om dit alles mogelijk te maken!:

- De wedstrijdleiding voor een foutloze partij in moeilijke omstandigheden
- DJ Cédric De Boeck voor de muziek voor, tijdens en na de match
- Huisfotograaf Ivan Plettinckx voor de alweer prachtige foto’s, terug te vinden op de facebookpagina van de club
- TheBornemFilmFactory voor de filmtrailer en aftermovie (https://www.youtube.com/watch?v=TGFt0t2jcF8  en https://www.youtube.com/watch?v=wIj8VmgEGzI )
- Yvette en Ludo voor het uitbaten van de loungebar
- Brasserie Vrededaal en Brasserie De Kol voor hun medewerking aan onze loungebar
- Teammanager Marc Beuckelaers en Markeerder Kris Borglevens voor hun goede zorgen
- en last but not least: ons fantastische thuispubliek voor de luidruchtige steun!

03/03/2019| https://www.facebook.com/DuvelPuursDevils/

Meer nieuws