Heren 2de Provinciale nadert tot op 1 punt van de leidersplaats na 13de overwinning op rij

Onze Devils kregen afgelopen weekend alweer een lastige klant voorgeschoteld, met name Mortsel Volley Antwerpen B. De bezoekers stonden nog in het geheugen gegrifd nadat ze het onze Heren bijzonder moeilijk had gemaakt in de heenronde, met een quasi onbreekbaar defensief blok. Duvel wist dan ook al op voorhand dat ze tot het uiterste zouden moeten gaan om deze lastige klif te omzeilen.

Set 1 werd aarzelend ingezet met een 1-3 achterstand, maar Duvel stelde al gauw orde op zaken, door de volgende 6 punten naar zich toe te trekken. De thuisploeg trok die lijn gewoon door en met stevige opslagen en aanvallen ging het via 16-10 in geen tijd naar 25-17.

In set 2 was Mortsel duidelijk al wat meer onder stoom gekomen en ze namen opnieuw een blitz-start. Met prima services liep het uit naar 0-3 en Duvel had moeite om antwoorden te vinden op het gevarieerde spel van de bezoekers, die bovendien net zoals in de heenmatch uitstekend stonden te verdedigen. Halverwege de set keek Puurs nog steeds tegen een driepuntenkloof aan, 11-14. Onze Devils moesten een versnelling hoger schakelen om de bezoekers uit verband te spelen, en dat deden ze gelukkig ook. Het defensieve niveau werd opgekrikt en dat stelde spelverdeler Van Reeth in staat om zijn belangrijkste aanvallers optimaal in stelling te brengen. Duvel ging zo op en over Mortsel naar een 20-17 voorsprong. De bezoekers kwamen nog wel even aandringen tot 23-22, maar Puurs maakte het zaakje af met 25-22.

Mortsel krikte zijn niveau nog wat verder op in set 3 en maakte nu vooral van achter de servicelijn het verschil. Puurs kon weliswaar nog vrij lang gelijke tred houden, tot 14-14, maar de opslagdruk van Mortsel werd stelselmatig verder en verder verhoogt. Bij 16-18 leek het nog speelbaar te zijn, maar uiteindelijk bezweken onze Duvelboys onder de bezoekende opslagdruk, 21-25.

Voor onze heren kwam er zo nog meer druk op de ketel, want nieuw setverlies was uit den boze als ze de druk op leider MSiks maximaal wilden houden. Toen Puurs al snel 5-8 in het krijt stond leek een doemscenario in de maak, maar na een intense battle slaagden onze Devils er bij 18-18 toch in om zich op gelijke hoogte te hijsen. Het moeilijkste werk leek erop te zitten, maar net dan verdapperde Mortsel weer even. Het noteerde terug een voorsprong van twee punten en bij 19-21 zag de situatie er bepaald benard uit. Bij 22-24 moest Puurs al twee setballen wegwerken, maar ondanks de immense druk bezweken onze heren niet. Ze gooiden zich naar elke bal en kwamen zo terug tot 24-24. Nadat Mortsel het volgende punt wist te scoren stond Puurs opnieuw met het mes op de keel, maar opnieuw ontsnapte het wonderwel, 25-25. Het scenario herhaalde zich echter nóg een keer en Mortsel kreeg al setbal nummer 4, maar Puurs voltrok zijn Houdini-act helemaal. Het kwam langszij bij 26-26 en trok na een bezoekende voetfout het laken uiteindelijk definitief naar zich toe, 28-26 en 3-1 in sets.

Onze Devils pakten zo een levensnoodzakelijke driepunter en door nieuw puntenverlies van MSiks voelen zij Puurs nu letterlijk in de nek hijgen, want beide ploegen zijn nu nog slechts door 1 punt gescheiden. Het toeval wil dat beide kemphanen elkaar volgende week ook nog eens in de ogen kijken in de halve finales van de beker. Afspraak op zaterdag 02/03 om 18u30, uitzonderlijk in sporthal CC De Binder (voorheen gekend als De Kollebloem) te 2870 Puurs, Kloosterhof 1. Onze heren zorgen voor het nodige entertainment, zowel op als naast het veld. SUPPORTERS MASSAAL OP POST, TOETERS EN TROMMELS IN DE AANSLAG!!

24/02/2019| https://www.facebook.com/DuvelPuursDevils/

Meer nieuws