Meisjes U15 knallen naar leidersplaats na onvervalste thriller tegen Kadee Bornem.

MATCH VAN HET WEEKEND:

Onze MU15 Regionaal moesten dit weekend uit spelen op bezoek bij competitieleider Kadee Bornem.
De Bornemse meisjes hadden dit seizoen nog maar 1 keer punten laten liggen, MAAR dat was wel tegen onze meisjes, die zowaar een nog straffere reeks noteerden en toendertijd Kadee met een droge 3-0 huiswaarts stuurden. 
Bornem aasde dus op revanche, eerherstel én de leidersplaats.

Het talrijk opgekomen publiek zag een spectaculaire topper met vele gezichten. Onze meisjes walsten in de eerste set over de thuisploeg. Met stevige opslagen en sterk aanvalswerk liepen ze vlot uit tot 4-15, om de eerste set uiteindelijk binnen te halen met 12-25.

In set 2 kreeg Kadee meer controle in receptie, terwijl het zelf ook met veel meer vertrouwen stond op te slagen. Hierdoor gingen ze gedurende de hele tweede set aan de leiding, waarna ze deze ook wisten binnen te halen met 25-22.

In set 3 konden de hartlijders maar beter veiliger oorden op zoeken, want beide ploegen speelden prima volleybal en hielden elkaar daardoor lang in evenwicht. Lang is misschien zacht uitgedrukt, want beide ploegen wisten, deels ingegeven door de stress, meerdere setballen niet te verzilveren en bij 31-31 was er nog steeds geen winnaar aangeduid. Uiteindelijk wist de thuisploeg hun zenuwen net dat tikkeltje beter onder controle te houden en rijfden ze set 3 binnen met maar liefst 33-31!

Wie verwacht had dat onze meisjes een tik zouden gekregen hebben, kent duidelijk deze bende topgrieten nog niet. Eens de stress uit hun lijf was stond er weer geen maat op. Met hoogstaand volleybal toonden ze zich op alle vlakken de betere van Kadee met een veelzeggende setstand van opnieuw 12-25 tot gevolg.

In de 5de set schakelden onze vrouwelijke superhelden zowaar nog een versnelling hoger. Mit, Lise, Axelle, Fenna, Femke, Anouk, Chloë, Inge, Margot en libero Aster wouden duidelijk nog eens extra in de verf zetten dat zij en alleen zij de sterkste ploeg in de reeks zijn. Hoewel de meisjes van Bornem alles probeerden wat ze konden, viel er niets te doen aan de verbeten Puurse machine. Prima verdedigen, sterk aanvallen, sluw droppen en hard opslagen resulteerde erin dat Bornem pas na 16 punten zijn eerste puntje zelf kon maken, na een eerdere Puurse opslagmisser. Met 2-15 lieten onze meisjes er alvast geen twijfel over bestaan wie de wedstrijd het hardst wou winnen. Met deze overwinning komen onze meisjes nu gedeeld aan de leiding naast datzelfde Kadee Bornem, maar onze meisjes hebben nog een wedstrijd in te halen. Wie deze Puurse pletwals nog van de titel wil houden zal alvast bijzonder vroeg op moeten staan, want onze talentvolle garde is na 15 duels nog steeds ongeslagen.

17/02/2019| https://www.facebook.com/DuvelPuursDevils/

Meer nieuws