Opnieuw karrenvracht aan Puurse zeges: Een overzicht!

OVERZICHT CLUBUITSLAGEN:

Onze regionale U11’jes hebben ook dit weekend hun positie in de subtop bevestigd. De U11A won met 3-0 van Wavoc Waverse A en blijft met een achterstand van 2 puntjes in de slipstream van het nummer 2 Tesla Lint C, terwijl de U11B mooi 4de blijven na een 3-1 overwinning tegen VC Tesla Lint B.

De MU15 Regionaal blijft het fantastisch doen, want ze rolden zonder pardon de nummer 3 in het klassement, Mortsel Volley Antwerpen A, op met duidelijke 3-0 cijfers. Onze meisjes blijven zo ongeslagen op kampioenenkoers.

De MU17 Regionaal kan even een collectieve winterslaap houden, zij hoeven pas weer te ontwaken 16 maart en moeten dus nog een hele tijd blijven trappelen van ongeduld.

Vorig weekend spraken we al onze hoop én het geloof uit dat onze Dames 3de Provinciale eindelijk vertrokken waren en dat een grote last van hun schouders was gevallen. De eerste klip is alvast gerond, want VOLAK Vorselaar werd vakkundig onschadelijk gemaakt.  Met een droge 0-3 springen onze dames zo van plaats 10 in 1 klap naar positie 6 in de rangschikking, om maar niet te zeggen hoe ongelooflijk aan elkaar gewaagd de ploegen in deze reeks zijn. Zelfs de voorlaatste in het klassement telt al 17 punten en heeft daarbij dus maar 6 puntjes achterstand op de 5de. Deze 3 punten zijn dan ook een gouden geschenk die vragen om bevestiging in de komende wedstrijden!

Onze JU11 Provinciaal moesten na een felle strijd hun meerdere erkennen in de gedeelde leiders van Oxaco BVC Antwerpen, 0-3. De Antwerpenaars hebben dit seizoen nog maar éénmaal verloren en ondanks hun strijdlust konden onze jonge talenten dit aantal niet verdubbelen.  Puurs blijft ondanks deze nederlaag wel 5de in de reeks.

De JU13 Regionaal ging eveneens onderuit, met 3-0, tegen het buiten competitie aantredende Geel Zwart Wijnegem. Onze jongens zien nu Wavoc Waverse naast zich opduiken in het klassement op plaats 6, maar plek 4 ligt nog binnen handbereik.

JU13 Provinciaal ging thuis met 1-3 onderuit tegen Hellvoc Hemiksem A, die ze nu naast zich op plaats 2 moeten dulden.

De JU15 Provinciaal hadden de schier onmogelijke taak om het Amigos Zoersel moeilijk te maken, op verplaatsing dan nog. De thuisploeg had nog geen punt laten liggen dit seizoen en amper 2 sets verloren, en daar konden onze U15 geen verandering in brengen. Amigos bewees waarom ze los aan kop gaan en wonnen dan ook met 3-0.

De JU17 Provinciaal moesten serieus hun tenen uitkuisen tegen een groter en krachtiger Spinley Dessel A, maar op talent, techniek en wilskracht werd uiteindelijk toch met 3-2 aan het langste eind getrokken. Met deze 2 extra punten springen onze U17 naar een knappe 3de plaats!

Onze 3de Herenploeg, uitkomend in 1e Gewest, won vlot met 0-3 van nummer 8 Sveka Schoten B en blijft zo op de 4de plaats, op 2 puntjes van de nummer 3.

Onze heren uit 2de Provinciale hadden een pittige klant aan het 4de gerangschikte FH Nijlen B, maar na een bitse strijd gingen de bezoekers uiteindelijk toch met 3-1 voor de bijl, 25-11, 19-25, 25-16 en 27-25. Hieronder volgt een uitgebreider verslag.

Doordat Nijvel pas volgend weekend in actie komt, mogen onze heren uit Liga B alvast 5 dagen genieten van de leidersplaats. Ze wonnen vanmiddag met vlotte 0-3 cijfers tegen Gimm-E Waasland Kruibeke, de setstanden 19-25, 14-25 en 18-25 spreken dan ook voor zich.


WEDSTRIJDVERSLAG HEREN 2DE PROVINCIALE:

FH NIJLEN B was de laatste ploeg die tijdens de desastreuze seizoenstart onze Devils nog ten val had weten brengen. Sinds die 4de nederlaag in 5 duels werd de ploegbezetting omgegooid en sindsdien dendert de ploeg in sneltreinvaart richting seizoenseinde. De daaropvolgende 9 duels werden immers allemaal winnend afgesloten. Het hoeft dus niet gezegd dat onze heren op revanche belust waren en bijzonder scherp uit de kleedkamers kwamen, ondanks dat ze met middenman Laureys, hoekspeler Wauters en opposite Beuckelaers om diverse redenen 3 basispionnen misten. Hun afwezigheid werd opgevangen met jong geweld van eigen kweek, namelijk met de 17-jarige Jaro Vandeputte, de 16-jarige Gijs Servaes en de pas 14-jarige Wietse Van Aken. De gemiddelde leeftijd van het team werd dan ook in één ruk quasi gehalveerd.

Ondanks de afwezigen gingen onze Devils als een ware pletwals tekeer van bij het eerste fluitsignaal. Het 4de gerangschikte Nijlen wist niet wat het overkwam toen spelverdeler Van Reeth als eerste aan de servicelijn mocht plaatsnemen. Met snoeiharde jumpserves bracht hij de bezoekers meteen een mentale tik toe, want aan veel opbouwen kwamen ze niet toe. Wanneer dat toch eens lukte, sloegen onze heren genadeloos toe in aanval. Niet 1 keer wist Nijlen vanop de eigen opslag tot scoren te komen. Via 6-0 liep Puurs dan ook meteen weg naar een comfortabele voorsprong, wat ze een gepast vervolg gaven met 10-3, 14-7 en 20-9. Duvel wervelde lustig door en op een kwartiertje stond de 1-0 al op het bord, 25-11.

Nijlen moest zich dringend herpakken en deed dat ook bij het begin van set 2. Het werd hierbij wel enigszins in het zadel geholpen door enkele Puurse foutjes, waardoor de bezoekers op 1-3 wisten te komen. De thuisploeg herstelde het evenwicht echter snel, want bij 4-4 stonden de bordjes alweer in evenwicht. Beide ploegen lieten nu beter volleybal zien en er kwamen meer en meer rally’s aan te pas om een punt te beslissen. Toen Puurs 12-11 voorstond volgde plots een dipje vol frustraties, die extra gevoed werden door de provocerende meegereisde supporters, waarna de bezoekers op en over de thuisploeg wipten naar 12-17. Die kleine inzinking bleek meteen ook fataal te zijn, want Duvel slaagde er niet meer in om de kloof te dichten. Nijlen bleef op niveau spelen en won set 2 met 19-25.

In set 3 kregen de bezoekers dan weer het Puurs uit set 1 te zien, dat met gevarieerd aanvalsspel de Nijlense verdediging wist uit elkaar te spelen. Nadat de set nog wel gelijkopgaand begon, 4-4, nam Puurs nadien toch nadrukkelijk de bovenhand. Via 9-6 ging het immers door naar 14-9. Nadat de aanvalsmachine even haperde, 15-13, kwam ze uiteindelijk toch weer danig onder stoom, waarna coach Deloose zelfs de uitgelezen kans zag om de 3 eerder genoemde jonkies een eerste keer te laten proeven van het grote werk. De talentvolle jeugd liet haar kunnen meteen blijken en mede dankzij hun sterke spel sleepte Puurs ook set 3 binnen, 25-16.

Voor de 3de set op rij hielden beide ploegen elkaar na 8 punten nog in evenwicht, 4-4, maar nadien schakelde Nijlen een versnelling hoger. Het tankte vertrouwen nadat het twee punten op rij scoorde en duwde daarna, terend op het herwonnen enthousiasme Duvel in de verdrukking. Het liep daarbij zelfs uit naar 10-16 en ook bij 13-18 leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Bovendien bleef het provocerende verwijten en scheldwoorden regenen vanop het supportersbalkon richting onze Devils, maar die reageerden als door een wesp gestoken, vooral omdat ook de bij 15-20 net ingevallen jeugdspelers Vandeputte en Servaes in het vizier werden genomen. Servaes snoerde de spreekkoren echter meteen de mond, want met een knappe opslagreeks bracht hij Puurs weer helemaal in de partij, 18-20. Bij 20-22 leek het pleit toch weer beslecht te worden in Nijlen’s voordeel, maar met een enorme verbetenheid en collectieve woede knokte Puurs zich weer langszij via harde smashes van jeugdspeler Vandeputte, 22-22. Bij 24-23 kreeg Puurs een matchbal, maar de bezoekers werkten deze weg en scoorden ook het daaropvolgende punt, waardoor het kalf verdronken leek toen Nijlen na Puurs geharrewar en bij een 24-25 stand een gouden kans kreeg om het in aanval af te maken. De bal werd echter in eerste instantie verdedigd en kon met een ultieme snoekduik ook bij het volgende balcontact nog net van de grond worden gehouden. Doordat Puurs op deze manier niet tot een volwaardige aanval kwam, kreeg Nijlen nog een tweede gouden kans op een schoteltje, maar vonden ze een ultiem killblock op hun weg, 25-25. Ook het daaropvolgende punt werd pas na een ellenlange rally beslecht, en alweer in Puurs’ voordeel, na andermaal een stevige smash van Vandeputte. Onze Devils hadden zich vanuit een uitzichtloze positie weer helemaal in de match geknokt en hadden nu zowaar zelfs nog een kans om de match uit te serveren, 26-25. Nadat Puurs de daaropvolgende aanval van Nijlen wist te neutraliseren leken ze de match zelf te zullen kunnen gaan beslissen met een smash, maar doordat ook Nijlen met een ultieme verdediging uitpakte leken we naar een verlenging van de set te zullen gaan. Puurs pakte echter andermaal uit met een uitstekende verdedigende reflex en opnieuw Vandeputte besliste de partij en stelde de gouden driepunter veilig, 27-25 en 3-1 in sets! Iets waar ook de daaropvolgende commotie niets meer aan kon veranderen.

Door deze wonderbaarlijke ontsnapping van Puurs, waar zelfs Houdini jaloers op zou zijn, doen onze Devils een uitstekende zaak in het klassement. Nijlen lijkt nu met 9 punten achterstand definitief uit titelkoers geslagen, terwijl Puurs met zijn 10de overwinning op rij de druk nog verder verhoogt op de top-2 MSiks (dat een punt liet liggen)  en Hellvoc. MSiks leidt nu het klassement met 39 punten uit 16 wedstrijden, terwijl Hellvoc (37 punten) en Puurs (34 punten) volgend weekend in hun onderling inhaalduel mogen uitmaken wie eerste achtervolger wordt/blijft. Ook Fixit, met 34 punten uit 16 wedstrijden, lijkt nog verre van uitgeteld. Het belooft dan ook nog een razend spannend competitieslot te zullen worden, te beginnen dus met het titatenduel komende zaterdag tussen de nummers 2 en 3. Afspraak zaterdag 9 februari om 16u30 in Sporthal De Vrijhals! SUPPORTERS OP POST!!

03/02/2019| https://www.facebook.com/DuvelPuursDevils

Meer nieuws