Een Duvels goed weekend!

Wat een weekend hebben we achter de rug bij VC Syneton Duvel Puurs? Het rood-zwarte supporterslegioen heeft kunnen kirren van plezier de afgelopen twee dagen, want de gigantische verzameling talent, onder leiding van uitstekende trainers en coaches haalde een karrenvracht aan overwinningen binnen. Dat op zich verdiend al een applausje! Maar wat ons nog meer verwarmd heeft in deze koude dagen, is dat velen van jullie de tijd hebben genomen om ook elkaar een hart onder de riem te steken en ook jullie clubgenoten naar de overwinning te schreeuwen, zingen en trommelen. Aan ieder van jullie, 1 voor 1, bedankt voor jullie inzet, voor jullie teamspirit en voor het aanmoedigen van elkaar! Samen staan we sterk(er)!

Maar goed, terug naar dat wonderlijke weekend vol dolle uitslagen en hoffelijk als we zijn, ladies first! We beginnen bij de jongsten van de hoop, onze 2 ploegen van MU11. Beiden doen het voortreffelijk in het klassement, met een 3de en 4de stek in het klassement. MU11 Regionaal A verstevigde zijn 3de plaats met een knappe overwinning op het veld van Wavoc Waver B, 0-3! De MU11 Regionaal B knokte voor elke morzel grond en maakte het nummer 2 Tesla Lint C bijzonder lastig, maar moest na een titatenstrijd uiteindelijk wel de overwinning laten aan de thuisploeg, 3-1.

De MU15 Regionaal kende meer succes bij datzelfde Tesla Lint, want het vertrok met de 3 punten in de tas weer naar Puurs, 0-3 werd het daar.  Onze meisjes blijven zo foutloos met 39 punten uit 13 wedstrijden, 1tje minder dan Kadee Bornem, maar dat heeft een wedstrijd meer gespeeld. Virtueel hebben we de koppositie dus nog steeds stevig beet!

Nog een reeks hoger keken onze MU17 Regionaal de buren van MSiks in de ogen. Alsof de derbysfeer nog niet voor genoeg geladenheid zorgde, kwam daar nog eens bij dat de bezoeksters uit Blaasveld alleen leider zijn met 32 punten, 5 meer dan achtervolgers Hellvoc en Duvel Puurs. De dames van coach Glenn Verheyden zijn echter van geen kleintje vervaard en namen de partij meteen stevig in handen. Daar waar de eerste set nog felbevochten was (25-23), walsten ze de bezoeksters uit Blaasveld helemaal plat in set 2 (25-4). Ook in set 3 viel er niets te rapen voor ‘die van den andere kant van den A12’, en konden ze dus onverrichter zake weer huiswaarts keren, 25-18 en een droge 3-0 voor de leiders, of was het lijders?

Over naar de seniors dan, waar onze Dames 3de Provinciale het opnamen tegen de nummer 3 uit de rangschikking, FH Nijlen C. De bezoeksters, die konden beschikken over een zeer ervaren ploeg met enkele speelsters die duidelijk de nodige vlieguren op de teller hadden in hogere reeksen, kwamen vol vertrouwen sporthal De Vrijhals binnengestapt tegen een VC Syneton Duvel Puurs dat eigenlijk al een heel seizoen hun ware gezicht niet laat zien, met een 10de plaats tot gevolg. De équipe van coach Pieter De Coen bulkt echter van het talent en heeft net even dat vertrouwensboostje nodig om het zaakje te laten loslopen. Onze Heren Provinciale kwamen samen met de andere supporters dan ook maar wat graag een extra duwtje in de rug geven, trommel in de aanslag en keelbanden gesmeerd.

Neutrale toeschouwers die de partij volgden en het niveauverschil zagen zullen niet lang getwijfeld hebben welke ploeg nu 3de stond van boven te beginnen, en welke 3de van onderuit gezien. Alleen…het was de wereld op zijn kop, want onze Dames gingen als een wervelwind tekeer. Hanne zette de toon met een dropje vanop positie 4 en Martha volgde haar voorbeeld met een harde knal door het midden. Nijlen maakte tussendoor nog wel een puntje en zou dat sporadisch nog wel een aantal keren doen, maar een dominant Puurs kon door het prima verdedigende werk van libero Fleur spelverdeelster Iris in een zetel zetten. Zij had de lustig scorende aanvalsters maar voor het uitkiezen. Chloë, Mich, Hanne en Martha hamerden erop los dat het een lieve lust was en Liselot plakte daar nog wat bloks en aces aan vast. Het schaamrood stond zo ongeveer op de wangen van de bezoekers uit Nijlen toen hun coach moegetergd een time-out moest aanvragen bij een 16-6 stand. Ze kwamen nadien nog wel even opzetten tot 21-15 maar coach Pieter brak uitstekend hun ritme met een time-out en daarna stoomden onze dames naar een knappe 25-17.

Ook in set 2 nam het jeugdige geweld een knalstart, want opnieuw schoten ze met een 5-2 en 10-6 voorsprong uitstekend uit de startblokken. De bezoekers teerden op hun ervaring en knokten zich weer in de wedstrijd, 10-10. Beide ploegen brachten knap volleybal en lieten elkaar van geen duimbreed los, zodat er bij 24-24 nog steeds geen afscheiding was. Uiteindelijk had Nijlen het geluk aan hun zijde en sleepten zij set 2 uit de brand met 24-26.

Je zou denken dat onze jonge ploeg, zeker gezien het klassement, een tikje zou hebben gekregen en Nijlen het mentale voordeel zou hebben, maar niets was minder waar. Zelfs bij een 6-9 achterstand sloeg er geen paniek in de gelederen en bleef er verzorgd volleybal gespeeld worden. Coach Pieter vroeg en kreeg nog wat extra steun van het publiek en onze dames toonden vol overtuiging hun kunnen. De achterstand werd in no-time omgebogen naar 10-10 gelijk, om vervolgens de bezoekers hun hielen te laten zien. Martha stak de bezoekende middenaanvalster in haar achterzak met een killblock, Chloë en Liselot gebruikten slim de grijpgrage handen van de tegenpartij om blok buiten te slagen, Mich schudde een ace uit haar sloffen en Martha sloeg zo ongeveer de Nijlense verdedigster in de straat halfdood. U leest het, het gevaar kwam van alle kanten en dan kan het snel gaan, 24-15 was het alweer. Het setpunt liet nog even op zich wachten maar ook set 3 werd overtuigend gepakt met 25-18.

Set 4 nog maar een keer proberen, Nijlen? Voorzichtig probeerden ze er vanonder te muizen door steevast vanop de meest onmogelijke plaatsen hun hoekspeelster in stelling te brengen. Aanvankelijk leek dat ook te lukken, want ze counterden een nieuwe ace van Mich met enkele rake aanvallen, 2-5. Puurs herstelde zich echter even snel en scoorde de 4 daaropvolgende punten en ging dus weer op-en-over Nijlen, een kat-en-muis-spelletje dat zich overigens nog wel even doorzette, zo ongeveer tot 10-11 en onze dames het weer welletjes vonden. Chloë lukte twee aces met prima serveerwerk, Mich haalde haar zware voorhamer een paar keer boven en vormde een prima killblock in samenwerking met Liselot, alvorens die ook maar besloot er 4 snoeiharde aces tegenaan te gooien. Plots stond Nijlen 22-16 in het krijt en leek het kalf verdronken voor de bezoekers. Martha ontnam alle geloof op een goede afloop met een nieuwe snoeiharde aanval in de straat vanop positie 2 en bezegelde daarmee het lot van de bezoekers, 25-19 en 3-1! Een knappe stunt van onze dames, al waren alle toeschouwers het er volmondig over eens dat als ze altijd zo spelen, er nog veel meer ‘stunten’ zitten aan te komen en het dus eigenlijk geen ‘stunt’ meer is. Hopelijk is de trein nu dan ook definitief vertrokken en stomen onze dames door naar de veiligere regionen in het klassement! Wij hebben er alvast alle vertrouwen in!

Genoeg over het vrouwelijke geweld binnen onze club nu, over naar de testosteronafdeling, te beginnen bij de JU11 Provinciaal. Zij knokten voor wat ze waard waren, maar moesten met 3-0 hun meerdere erkennen op het veld van Amigos Van Pelt Sint-Antonius Zoersel A. Die hadden een dag eerder al extra wedstrijdritme kunnen opdoen door een uitgestelde competitiewedstrijd, dus alsnog een topprestatie van onze jongsten om er zo’n spannende strijd van te maken!

Bij de jongens onder 13 namen onze JU13 Regionaal thuis nummer 8 Mortsel Volley Antwerpen B te grazen met 3-2 na een felbevochten duel. In de Provinciale reeks veegde onze jonge garde de vloer aan met Amigos Van Pelt Sint-Antonius Zoersel A. De thuisploeg had waarschijnlijk al teveel energie verloren na het noteren van hun teamnaam, want onze jonge toppers vielen niet meer te stoppen, 1-3.

Ook in de JU15 Provinciaal viel er een Puurse driepunter te noteren. Thuis werd grote buur Mavoc Mechelen vakkundig onschadelijk gemaakt met 3-1.

De JU17 Provinciaal volgde met plezier dat goede voorbeeld. Ondanks een lange autorit naar V.C. Kasterlee was er geen kruid gewassen tegen de Puberende Puurse Power. 0-3 met een grote strik errond was het overtuigende eindresultaat.

In de seniorenreeksen stond er in 1ste Gewest het spannende duel der subtoppers op het programma, want onze heren gaven thuis partij aan Volmar Ekeren, dat netjes naast hen geparkeerd stond op plaats 5 in de ranking. Toeschouwers van deze strijd kregen nog een leuk extraatje gepresenteerd met een Guinness World Record-poging van coach Sam ‘Parapluke’ Braspennincx voor snelste gele kaart ooit in een volleybalduel. Of u zijn naam binnenkort in de boekhandel kan terugvinden weten we niet, maar met ongeveer een halve minuut op de klok en 2 gespeelde punten zal de getalenteerde oefenmeester er in ieder geval niet ver van gezeten hebben! Maar goed, over naar het sportieve dan maar, waar de clash tussen jong (Duvel) en iets minder jong (Volmar) zich ondertussen in alle hevigheid had voortgezet. Generatie Playstation toonde zich na set 1 alvast de beste, want het pakte die met 25-19.

In set 2 namen de bezoekers de beste start, in die mate zelfs dat coach Braspennincx zich genoodzaakt zag tot een snelle time-out en een flinke bolwassing voor zijn jongens bij 0-5. Nadat onze heren zich hadden afgedroogd lieten ze alvast geen kans onbenut om hun coach te laten zien dat de boodschap was aangekomen. Wie snel even een sanitaire stop had ingelast moest even met de ogen knipperen, want bij terugkomst stond het alweer 5-5. Tot 14-14 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht maar dan slopen er enkele foutjes in het Puurse spel. Volmar profiteerde en scoorde enkele mooie punten. Het liep via 18-22 zo weg naar 19-25 setwinst.

Set 3 begon aanvankelijk gelijkopgaand, want via 4-4 ging het naar 7-8. Duvel trapte dan even het gaspedaal in en scoorde 5 punten op rij, maar Ekeren antwoordde met een gelijkaardige reeks. Duvel liep vervolgens wat uit, maar dan leek de partij plots op een trainingsduelletje onder leiding van Bart ‘Barry Bayat’ Deloose. Voor de niet-insiders, dat is wanneer na enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter een geruststellende voorsprong plots op mysterieuze wijze wordt omgezet naar een 20-20 gelijke stand. Gelukkig heeft coach Braspennincx genoeg ervaring met zulke situaties en wist hij zijn jongens kalm te houden. Nu ja, kalm is misschien niet de juiste verwoording, want Duvel stormde als door een wesp gestoken in één ruk door naar 25-20 en 2-1.

Duidelijk nog niet uitgeraasd begonnen ze ook als een pletwals aan set 4, want via 5-0 gingen ze door naar 11-5. De kloof werd steeds verder uitgediept en via een combinatie van prima verdedigend werk en aanvallende power werd de kroon op het werk gezet, 25-16 en 3-1, goed voor een gedeelde 4de plaats in het klassement na de nederlaag van Hellvoc F.

De Provinciale heren dan, waar de Duvel Puurs Devils een burenduel uitvochten met en in MSiks Blaasveld in 2de Provinciale B. De thuisploeg was de fiere leider en had in 14 wedstrijden nog maar 1 keer verloren, met 3-2 dan nog. Onze Devils zijn echter op een missie en wouden maar wat graag hun knappe reeks van 8 overwinningen op rij nog wat kracht bijzetten. De aanwezige supporters kregen alvast het nodige spektakel voorgeschoteld, want beide ploegen serveerden knap volleybal. Dat vertaalde zich in een duel op het scherpst van de snee, waarbij elk foutje genadeloos afgestraft zou worden. In dat opzicht willen we ook het scheidsrechterlijke duo feliciteren voor hun onberispelijke leiding, want als het goed is mag het ook gezegd worden! Na 38 punten en 19-19 in de eerste set was er nog nooit meer dan 1 punt verschil geweest tussen beide teams. Maar in money-time, als het er écht toe doet, kunnen onze Devils altijd net dat tikkeltje meer en dat was ook nu het geval. Het deelde een eerste tikje uit door uit te lopen naar 19-21 en wikkelde zich dan als het ware als een Boa Constrictor rond de thuisploeg. Elke keer die (een puntje) tegenspartelde werd de wurggreep nog iets steviger (2 punten) en werd de adem nog iets meer afgesneden. Via 20-23 ging het zo dan ook naar 21-25.

In set 2 leek het weer gelijkopgaand te zullen worden bij 2-2, maar dan maakte Puurs enkele foutjes en schonk het de thuisploeg een 7-3 voorsprong. Met hun bijzonder sterke middencompartiment Braspennincx-Laureys, een secuur spelende libero Leemans, een op ervaring bijzonder vlot scorende hoekaanvaller Coppieters (Chapeau, met 39,5° koorts) en loodzware jumpserves van het trio Beuckelaers - De Wit – Van Reeth zette Puurs de achtervolging in. Het sloop eerst naderbij tot 14-11 maar raakte dan pas echt op kruissnelheid en het stormde door naar 15-17. Het had de thuisploeg een mentale tik gegeven en via 17-20 ging het naar 20-25 en 0-2 in sets.

Ook in set 3 nam leider MSiks aanvankelijk de bovenhand met een 10-7 voorsprong, maar bij 12-12 was alles alweer te herdoen. Duvel liep zelfs uit tot 14-16, maar gooide die voorsprong alweer te grabbel en keek tegen een 19-17 achterstand aan. Het panikeerde echter niet en coach Deloose bracht een verse kracht tussen de lijnen om het ritme van de thuisploeg te breken. Dat pakte goed uit, want onze Devils kwamen terug op gelijke hoogte bij 19-19. Een blokkerend sterk MSiks leek alsnog in pole-position te liggen om de set te pakken toen het op 22-21 kwam, maar Puurs gooide letterlijk lijf en leden in de baan van de bal en Laureys nam de spreuk ‘Bloed, zweet en tranen’ zelfs iets te serieus op toen hij bij een simultaan verdedigende actie door hoekspeler Coppieters een gekloven wenkbrauw werd geklopt. Zelfs met 2 spelers uitgeschakeld op het veld slaagden onze Devils er nog in om het punt winnend af te sluiten, 22-23. De bebloede Laureys kon niet meer verder en werd afgelost door Degreef, die meteen zijn plaats mocht innemen van aan de servicelijn. De stoïcijnse middenman overschouwde het speelveld, zocht een target uit en schudde zowaar een ace uit zijn polsen, 22-24 en matchbal voor Puurs! Opnieuw zette hij de thuisdefensie stevig aan het werk met een strakke opslag, waardoor MSiks niet aan aanvallen toekwam. Onze heren pakten dat cadeau met graagte uit en opposite Beuckelaers ramde vanop positie 2 de bal staalhard tegen het parket, 22-25 en 0-3 in sets! De fiere leider ten val en later volgde het goede nieuws dat ook nummer 2 Hellvoc (3-2 winst) en nummer 3 FH Nijlen (0-3 verlies) punten hadden laten liggen, waardoor de titelstrijd weer helemaal openligt en 5 ploegen nog in de running lijken te zijn voor de kampioenenschaal.

Voor onze Heren staan er nu dan ook 2 nieuwe cruciale duels op de kalender. Omcirkel dus alvast zaterdag 02/02 om 18u30 en 09/02 om 16u30 in uw agenda, want dan volgen thuisduels tegen respectievelijk nummer 5 Nijlen (volgend op 1 punt) en nummer 2 Hellvoc (3 punten voorsprong). Uw steun is dan ook MEER DAN WELKOM!!

Tot slot, om de good-news-show rond VC Syneton Duvel Puurs helemaal tot een goed einde te brengen, hield ook onze Liga B-ploeg de 3 punten thuis. Het klopte de talentvolle tieners van de Volleybalschool uit Vilvoorde met 3-1: 25-18, 18-25, 25-21 en 25-23. Met deze driepunter komt onze Liga-ploeg op een gedeelde 2de stek, op 1 punt van nieuwe leider Nijvel nadat Lendelede verrassend een 1-3 uitschuiver maakte thuis tegen BVMV Noorderkempen. Ook daar ligt de titelstrijd dus nog steeds wagenwijd open met de 4 kopploegen binnen de 2 punten van elkaar.

We willen dan ook iedereen van harte feliciteren met dit Duvelse topweekend en we hopen dat het een inspiratiebron mag zijn dat elkaar aanmoedigen echt wel helpt! Samen sterk(er)!!

28/01/2019|

Meer nieuws