Heren Provinciaal winnen met 3-1 tegen hekkensluiter VOS Schilde

In aanloop naar de cruciale kraker tegen de buren en competitieleiders van MSiks Blaasveld moesten onze Heren Provinciale eerst nog thuis het veld in tegen hekkensluiter VOS Schilde. De bezoekers hadden dit seizoen nog maar 1 puntje weten te sprokkelen en dus koos coach Bart Deloose voor een experimenteel 7-tal, met het oog op wedstrijdritme voor de frequente bankzitters en als voorbereiding op mogelijke positiewissels in de aankomende duels, mede ook door de jammerlijke ribbreuk van hoekspeler Wauters. We wensen hem van hieruit alvast een spoedig herstel!

Zoals enigszins verwacht kon worden, moest de Puurse basisploeg eerst even warmdraaien. Het maakte enkele domme foutjes waardoor de start voor Schilde was, want via 2-5 gingen zij door naar 4-8. Gaandeweg vonden de Duvelboys elkaar beter en timmerden ze aan de weg terug. Bij 16-16 was dan ook alles te herdoen. Flitsend was het vaak niet, maar Puurs slaagde er uiteindelijk toch in om zijn wil op te dringen aan de sterk verdedigende bezoekers en het rijfde set 1 binnen met 25-21.

Wie dacht dat de Puurse machine nu vertrokken zou zijn kreeg een nul op het rekest, want de openingsfase was een blauwdruk van de start van set 1. Via 2-5 ging het nu zelfs naar 4-9, maar waar de thuisploeg in de vorige set toen een versnelling hoger schakelde, gebeurde dat nu aanvankelijk niet. De bezoekers bleven de ballen van de grond halen en wachten geduldig de Puurse fouten af, met een 14-21 voorsprong tot gevolg. Na een sterke opslagreeks van Laureys kwam de thuisploeg nog terug tot op één punt, 20-21, maar op en over de bezoekers geraakten ze uiteindelijk niet meer. Schilde zette de bordjes dan ook in evenwicht, 1-1 na een 21-25.

Coach Deloose had genoeg gezien en gooide zijn typeploeg het veld in. Aanvankelijk hadden ook zij even nodig om onder stoom te komen, 11-8, maar onder aanvoering van een beresterke De Wit en geholpen door een paar mooie blocks van Degreef walste de thuisploeg vervolgens over de bezoekers. Het pakte set 3 met duidelijke 25-11 cijfers.

Bij het begin van set 4 trok Puurs de lijn gewoon door, want het nam met 5-1 de leiding en behield die voorsprong, tot Schilde plots een reeksje maakte en tot 13-12 terugkwam. De thuisploeg liet zich de kaas echter niet van het brood eten en duwde de bezoekers opnieuw met de rug tegen de muur. Met stevige opslagen en harde aanvallen werd Schilde in de verdrukking gespeeld, en zo kon Puurs de kloof weer uitdiepen tot 18-13, om daarna door te stomen naar 25-19 setwinst en 3-1 overwinning.

Ondanks de 8ste overwinning op rij overheerst de gedachte dat het een stuk beter zal moeten in de derby tegen MSiks, volgende zaterdag om 13u30 in Zaal Ter Molen, Kotterlaan 4 in Tisselt. Onze Heren hebben nog 1 weekje op het trainingsveld om één en ander scherp te stellen en volgend weekend op volle sterkte aan te treden.

20/01/2019|

Meer nieuws