Heren Provinciaal wint met 0-3 op verplaatsing tegen Sveka Schoten

Puurs startte zijn terugronde op verplaatsing bij Sveka Schoten, de nummer 7 uit het klassement, met 18 punten uit 11 wedstrijden. Het volgde daarmee op 4 punten van Puurs, en dus waren onze heren op hun hoede, temeer daar 3 van die 18 punten in sporthal De Vrijhals waren weggekaapt. Hoewel we ondertussen gerust over een ander Puurs kunnen spreken, was dat toch een reden tot voorzichtigheid.

Beide ploegen acteerden echter slordig in de openingsset, met een karrevracht aan opslagmissers als exponent. Het was duidelijk dat bij vele spelers de kerstkalkoen nog op de lever lag, want het tempo lag bijzonder laag en de wisselwerkingen onderling hadden duidelijk ook een laagje stof gepakt. Tot 15-15 was er dus weinig verschil waarneembaar tussen beide teams. Uiteindelijk kon Puurs in moneytime toch even doorduwen tot 20-22, om het nadien af te maken met 22-25.

In set 2 ging het opnieuw gelijk op bij de start tot 8-8, maar dan vielen de ballen plots goed voor Schoten en zat Puurs met de handen in het haar, want het stond plots 6 punten in het krijt (17-11). De koppen werden even bij elkaar gestoken, met resultaat. De bezoekers konden hun middenmannen vaker in stelling brengen en dat resulteerde in het langzaam afbrokkelen van de achterstand. Via 20-17 slopen ze zo gaandeweg langszij tot 24-24. Met 2 kanonskogels van Van Reeth aan service wist Puurs de remonte zelfs helemaal te voltrekken, 24-26.

De mentale veer was gebroken bij Schoten, dat Puurs nu van bij de start zag afstand nemen. Zowel in opslag als in aanval namen de bezoekers de bovenhand en dat resulteerde in een vrij comfortabel setverloop. Via 4-9 ging het immers naar 7-13 en 12-20. Onze Devils konden achteroverleunen en deden dat misschien iets te nadrukkelijk, want Sveka sloop nog wel even korterbij tot 16-20, maar dan werd het gaspedaal nog even ingetrapt en stond er 17-25 en 0-3 op het bord.

Missie volbracht, met een belangrijke driepunter om het jaar goed te starten én een rechtstreekse concurrent puntenverlies toe te dienen. Volgend weekend komt de nummer laatst Schilde op bezoek, wat op papier geen problemen zou mogen opleveren. Afspraak volgende zaterdag om 17u30 in sporthal De Vrijhals. SUPPORTERS OP POST!

13/01/2019|

Meer nieuws