6de overwinning op rij voor Heren Provinciaal

Onze Devils moesten zich zaterdag met lichte tegenzin op het onhebbelijke uur van 12u30 aanmelden in de sporthal van Volmar Ekeren. Met knorrende magen werd de opwarming zeer gezapig op gang getrokken, al was ze absoluut van doen in de koude zaal. Na een lange inloopronde kon de partij tegen de voorlaatste uit het klassement om 13u30 dan van start gaan.

Dat er bij Duvel enkele spelers rondliepen die zo snel mogelijk aan tafel wouden plaatsnemen, bleek uit de verschroeiende start die de bezoekers namen. Volmar kreeg enkele kanonskogels rond de oren en keek al snel tegen een 3-9 achterstand aan. Nochtans stond de thuisploeg behoorlijk sterk te verdedigen, maar er was gewoon geen houden aan de Puurse aanvalsgolven. Het kwam regelmatig nog wel tot een mooie rally, maar die werd steeds in het voordeel van Duvel beslecht. Ook vanuit opslag werd de nodige druk uitgeoefend, waardoor Volmar maar sporadisch tot een geslaagde aanval kon komen, zeker met ook nog het sterke Puurse blok als extra stoorzender. Onze Heren kwamen dan ook niet meer in de problemen en pakten verdiend set 1 met 17-25.

In de tweede set begon Duvel slordig en bood het Ekeren heel wat onnodige kansen aan, die de thuisploeg met plezier verzilverde. Vooral via de hoeken dikten ze de score aanvankelijk lekker aan en duwden ze Puurs in de achtervolging, maar al gauw verdween de Duvelse nonchalance en werd er orde op zaken gezet. De achterstand werd door prima aanvalswerk omgebogen naar een comfortabele voorsprong en ook set 2 werd zo nog relatief eenvoudig binnengehaald met 18-25.

Ook in set 3 onderging Volmar de wet van de sterkste, ook al speelde Duvel verre van foutloos. Bij de thuisploeg was de mentale veer echter gebroken en kregen ze zelf geen bal meer tegen de grond. Zo liep Puurs freewheelend uit naar 11-21, al had de schade dus nog veel hoger kunnen oplopen. Uiteindelijk verslapte de concentratie nog enigszins doordat het allemaal wat té gemakkelijk liep, waardoor Volmar de schade uiteindelijk nog kon beperken tot alweer 18-25.

Duvel wint zo zijn 6de wedstrijd op rij en pakt een mooie 17 op 18 zo vlak voor de winterstop. Doordat de overige ploegen uit de bovenste tabelhelft allemaal onderlinge duels afhaspelden, doet Puurs alvast een nieuwe gouden zaak. Het loopt immers weer 3 punten uit op achtervolgers Mortsel, Schoten en Fixit, terwijl zondag de nummers 2 en 3 elkaar nog in de ogen kijken. Duvel kampeert zo iets steviger in de top-5 en het wordt zelfs alleen derde als Nijlen morgen niet wint van nummer 2 Hellvoc Hemiksem.

Voor nu rest ons niets anders dan jullie allemaal deugddoende feestdagen te wensen, en we zien jullie allemaal graag terug in 2019 om hopelijk met jullie steun de draad weer op te pikken en door te gaan op ons huidige elan.

ZALIG KERSTFEEST EN EEN GELUKKIG NIEUWJAAR!!

Vanwege alle Devils,

16/12/2018|

Meer nieuws