Vlotte winst Heren Provinciaal tegen nummer 3 VOC Schriek

Het seizoen was al aan zijn 10de speeldag toe en dus was het kaf zo onderhand van het koren gescheiden in het klassement. Onze Heren keken vanmiddag met VOC Schriek A de nummer 3 in de ogen. De bezoekers hadden tijdens de voorgaande 9 wedstrijden enkel tegen de grote twee (M Siks en Hellvoc) verloren, een uitschuiver tegen Ekeren buiten beschouwing gelaten. Het had tot hiertoe zelfs nog maar 12 sets verloren en dus was Duvel, zelf gedeeld 5de, meer dan op zijn hoede.

Dit seizoen tonen onze Heren zich traditioneel zeer trage starters, waardoor de eerste set vaak verloren gaat. Niets van dat alles vandaag want Puurs nam een onvervalste kanonstart. Onder aanvoering van een beresterke Van Reeth van achter de servicelijn dicteerde Duvel non-stop de wet. Schriek kreeg bovendien ook totaal geen vat op de staalharde smashes van Beuckelaers, Braspennincx en Laureys en kon het Puurse verdedigende compartiment bestaande uit libero Leemans en hoekspelers Wauters en Coppieters geen moment verontrusten. De Duvelse gezangen weerklonken dan ook bijzonder luid toen er in geen tijd 18-5 op het scorebord stond. Puurs liet de teugels nog wel even vieren, maar speelde toch een zeer overtuigende 25-11 bij elkaar.

Puurs had de luxe te kunnen roteren en bracht enkele nieuwe gezichten tussen de lijnen, maar een grote verandering in het spelbeeld bracht dat aanvankelijk niet. Het startte alweer voortvarend en met alweer Van Reeth aan de opslag stormde het meteen naar een 6-1 voorsprong. Dit keer kon de thuisploeg het tempo echter niet vasthouden door enkele receptionele missers, waardoor Schriek zelfs langszij kon komen tot 10-10, maar na enkele tactische omzettingen en een herwonnen vertrouwen achterin draaide Duvel weer op volle toeren. Er kon weer vlot gescoord worden aan het net en via 16-11 ging het zo naar 20-14. Duvel kwam daarna niet meer in de problemen en haalde ook de tweede set al bij al comfortabel binnen met 25-18.

Schriek krikte zijn spelniveau op en bood in set 3 meer weerwerk, waardoor Puurs de kloof aanvankelijk minder snel sloeg. Via 8-7 ging het naar 12-10 en was alles nog speelbaar, maar onze quasi foutloos spelende Devils namen gaandeweg toch weer meer en meer de bovenhand. Het gevaar kwam van alle kanten en dat bleek uiteindelijk toch doorslaggevend, want via 18-15 ging het zo naar 25-18 en 3-0 winst.

Door deze zege tegen een rechtstreekse concurrent wipt Duvel over Schriek en kroont het zich samen met Schoten zelfs tot winnaar van het weekend, want alle andere ploegen kenden puntenverlies. Daardoor wipt Duvel zowaar naar de 3de plaats, al speelt Nijlen morgen wel nog tegen de nummer laatst, Schilde. Zo heeft Puurs de desastreuze start, met 4 nederlagen in de eerste 5 duels, stilaan weggepoetst met 5 overwinningen op rij. Volgende week sluit het de heenronde af op bezoek bij Volmar Ekeren, vooraleer ze kunnen genieten van een korte winterstop. We rekenen volgende zaterdag dan ook nog 1 keer op uw steun vooraleer u aanschuift aan de kerstdis. Afspraak om 13u30 in het Koninklijk Atheneum van Ekeren, Pastoor De Vosstraat 19. SUPPORTERS OP POST!!

Fotoreportage: https://www.facebook.com/ivan.plettinckx/media_set?set=a.10215411239446470&type=3

08/12/2018|

Meer nieuws