felbevochten 2-3 overwinning van Heren Provinciaal tegen Kalmthout

Onze Devils stonden dit weekend voor de lange en moeilijke verplaatsing naar Vers Fruitsap Fixit Volley Kalmthout B, dat met 15 punten gedeeld 3de stond. Het deed daarmee dus 1 puntje beter dan onze heren, die met 14 punten op plaats 7 kampeerden. We hoeven u dan ook niet te vertellen dat het razend spannend was in de subtop en dat elk punt een gouden punt zou zijn.

Na een bijzonder lange opwarming, door een ver uitgelopen meisjesmatch, nam Fixit de beste start. Met hun bijzonder gestalterijke ploeg kwamen ze zowel blokkerend als aanvallend goed tot hun recht, terwijl Duvel daarbovenop ook nog eens duchtig stond te knoeien vanachter de opslaglijn. Dat zorgde ervoor dat Fixit al snel een comfortabele voorsprong van 12-8 had bij elkaar gespeeld en dat gat kreeg Duvel niet meer dicht gespeeld. Meer zelfs, de thuisploeg bleef er lustig op los hameren en sleepte zo verdiend set 1 in de wacht met 25-18.

Duvel was geprikkeld en speelde veel geconcentreerder. De foutenlast werd een stuk naar beneden getrokken en dat was meteen terug te zien op het scorebord. Libero Leemans en receptiespelers Janssens & Coppieters hadden de verdedigende touwtjes nu wél stevig in handen en Fixit had moeite om de bal op het parket te krijgen, terwijl bij Duvel middenmannen Braspennincx en Laureys en opposite Beuckelaers vlot tot scoren kwamen. Fixit holde zo een hele set achter de feiten aan en beet dan ook in het stof, 19-25 en 1-1 in sets.

Zo sterk de verdedigende linie opereerde in set 2, zoveel gaten vertoonde de afweer in set 3. Tal van misverstanden en persoonlijke fouten zorgden ervoor dat er van spanning in de set nooit sprake was. Er zat teveel zand in de Puurse machine om Fixit druk te kunnen opleggen, en dus kon de thuisploeg zich aanvallend uitleven. Meerdere smashes konden zelfs over het bezoekende blok gescoord worden, terwijl ze zelf verdedigend vlot overeind bleven. 25-17 was dan ook een logische en niet eens overdreven setstand.

Coach Deloose greep in en smeet Ledeganck in de ploeg voor Janssens en het effect was meteen merkbaar. De invaller zorgde met een opslagreeks voor een 6-puntenkloof (8-2) en bracht opnieuw schwung in het Puurse spel. Hoewel Fixit zonder meer sterk speelde, misschien zelfs beter dan in hun verloren 3de set, liep een quasi foutloos en vol vertrouwen spelend Puurs richting 2de setwinst. De thuisploeg kwam nog wel even opzetten, maar Duvel liet zich niet van de wijs brengen en bleef gewoon zijn eigen spel spelen, met resultaat: 21-25.

Duvel trok die goede lijn gewoon door, terwijl een mentaal gekraakt Fixit nu wel onderuit ging en zijn niveau zag wegzakken. Puurs speelde op een wolk en gaf volleyballes. Spelverdeler Van Reeth sneed Fixit meteen de adem af met 2 keiharde gesprongen aces diep in de hoek en ook vooraan deed hij zijn duit in het zakje met een lepe achterwaartse zetbal. Tel daarbij een ontketende Beuckelaers, die aan 100% scoorde, prima verdedigend werk van de achterlinie en de blokkerende monsters Braspennincx/Laureys en het resultaat was veelzeggend. Fixit werd met 4-15 omvergeblazen en ziet zo Puurs op gelijke hoogte komen in het klassement, op een gedeelde 4de plaats, al is de uitslag van het onderlinge duel tussen Nijlen en Schoten, beide volgend op 1 punt, nog niet bekend.

Volgend weekend volgt alweer een razend belangrijk duel tegen VOC Schriek A, de nummer 3 in de stand. Afspraak komende zaterdag 8/12 om 17u30 in sporthal De Vrijhals voor een alweer onvervalste topper. SUPPORTERS OP POST!!

02/12/2018|

Meer nieuws