Heren Provinciaal wint met 3-1 tegen Geel Zwart Wijnegem

Onze Devils namen het op de 8ste speeldag op tegen Geel Zwart Wijnegem B, dat met 3 punten uit 7 wedstrijden op een voorlaatste plaats stond. Een duel dus dat moest gewonnen worden als ze de aansluiting met de (sub)top niet wouden verliezen. Het was echter vooraf al duidelijk dat er van onderschatting geen sprake kon zijn, want de ploegen in 2de Provinciale B leunen zeer kort tegen elkaar aan qua niveau.

Toch liet Puurs zich aanvankelijk verrassen door een fluks spelend Wijnegem. De bezoekers, met heel veel gestalte, power en ervaring dicteerden aanvankelijk de wet en bracht Duvel geregeld in de problemen, waardoor ze de openingsfase duidelijk wonnen op punten, 5-8. Puurs herstelde nog wel het evenwicht tot 8-8, maar zakte dan weer weg in het moeras der slordigheden. Wijnegem liep uit naar 10-14 en zelfs 11-17 waardoor coach Deloose zich genoodzaakt zag al een eerste donderpreek af te vuren bij de time-out. De boodschap was aangekomen bij de thuisploeg, want Duvel knokte zich terug tot in het spoor van Wijnegem (19-21), maar een twijfelachtige beslissing van de scheidsrechter maakte een einde aan de sterke remonte. De bezoekers profiteerden van de hetze en trokken het laken naar zich toe met 21-25, wat bezwaarlijk onverdiend kon worden genoemd.

Puurs moest herbronnen en een nieuw strijdplan uitdokteren, maar daar slaagde het aanvankelijk niet in, want het grote blok van de bezoekers zorgde ervoor dat ze opnieuw comfortabel konden starten, 2-5. Duvel was echter niet zinnens om het nog een tweede keer te ver te laten komen en reageerde meteen. Met een stevige opslagreeks en dito aanvallen maakte het maar liefst 6 punten op rij en dwong het Wijnegem in de verdrukking, 8-5. De bezoekers waren van slag en Puurs speelde eindelijk op een voor hen aanvaardbaar niveau. De foutenlast werd fel teruggedrongen en dat resulteerde in een steeds verder groeiende voorsprong. Van 14-9 ging het naar 18-12 en 22-14. Puurs liet de teugels niet vieren en kwam op overtuigende wijze langszij in setstanden, 25-17.

Bovendien hadden onze Devils geleerd uit hun fouten, want nu werd er wel erg scherp gestart. Hoewel Wijnegem best aardig meespeelde, was er geen kruid gewassen tegen het aanhoudende gebeuk van Duvel. Er werd secuur verdedigd, wat alle langere rally’s in Puurs’ voordeel  deed beslechten, want hun aanvallende power én leepheid aan het net was veel moeilijker te controleren. Onze Heren denderden zo naar 10-3, 13-4, 15-5 en 23-12. Het leek plots allemaal heel makkelijk te gaan, misschien zelfs iets té makkelijk, want de focus verslapte. Wijnegem scoorde 6 punten op rij (23-18), maar Puurs panikeerde niet. Zo kon het de flow toch weer omdraaien en kaapte het ook set 2 weg met 25-18.

Wijnegem had duidelijk moed getankt uit hun heropflakkering en begon opnieuw het best. Met hun bijzonder gestalterijke voorlinie slaagden ze er aanvankelijk in om Puurs onder de knoet te houden en de beste start te nemen, 3-5. Maar Puurs verloor nooit de greep over de wedstrijd en zocht op ervaring naar de barsten in de Wijnegemse afweer. Eens die gevonden waren was het beest dan ook weer los, want de thuisploeg snelde op en over Geel-Zwart naar 10-6, een beslissende mentale knak. Wijnegem capituleerde en moest moedeloos toezien hoe Puurs steeds verder wegsnelde. Via 20-12 ging het zo naar een finale 25-15 en 3-1.

Met deze overwinning blijft Puurs kamperen in de bijzonder ruime subtop, waar alle ploegen op een zakdoek samentroepen. Tussen plaatsen 2 en 6 gaapt er immers maar een verschil van 4 punten, en ook nummer 7 Nijlen kan zich nog in dat rijtje wringen als het zondagavond wint. Duvel doet er dan ook goed aan om te blijven winnen, te beginnen op verplaatsing bij Fixit Kalmthout B op 01/12 om 19u in sporthal Achterbroek, Brasschaatsesteenweg 35 in Kalmthout. SUPPORTERS OP POST!!

18/11/2018|

Meer nieuws