Felbevochten zege voor Heren Provinciaal tegen Mortsel

Voor onze Heren Provinciale stond er alweer een duel tegen een rechtstreekse concurrent op het programma, want met Mortsel Volley Antwerpen B keek het de ploeg net voor hen in het klassement in de ogen. Bovendien leerden we in het verleden al dat een succesvolle kwis organiseren de avond voordien niet de meest ideale voorbereiding is op een topprestatie. Met kleine oogjes en stramme spieren strompelden onze heren dan ook de Mortselse sporthal binnen, gelukkig wel gewapend met een groot strijdershart.

Set 1 begon echter wel volgens het gevreesde scenario, met een Puurs dat duidelijk de spieren nog moest losgooien en een Mortsel dat geen kans onbenut liet om dat uit te buiten. Duvel wreef zich bij 7-2 dan ook eens in de ogen, en niet van vermoeidheid deze keer.  Gaandeweg de eerste set kwamen onze Heren wel onder stoom en puntje per puntje timmerden ze de kloof dicht… eerst naar 9-6, zo naar 10-8, om uiteindelijk bij 13-13 zelfs volledig langszij te komen. Net wanneer de remonte vol was ingezet volgden enkele bijzonder dubieuze beslissingen van de scheids, die Puurs weer helemaal uit koers sloegen en hen ook een gele kaart voor protest opleverden. Ik wil er liefst zo weinig mogelijk woorden aan vuil maken, maar de klap op de vuurpijl wil ik jullie ter illustratie alvast niet onthouden. De eerste set werd door Mortsel binnengerijfd, nadat een Puurse aanval vanop positie 2 meer dan anderhalve meter naast de antenne werd binnengesmasht maar toch werd afgefloten wegens ‘tegen de antenne’, omdat een Mortselse blokkeerder de antenne met de hand had aangetikt zonder dat de bal nog maar in de buurt was geweest. Het enorme protest en zelfs het toegeven langs Mortselse kant ten spijt, wuifde de scheids alle aantijgingen weg en dus stond Puurs 1-0 in het krijt.

Ook in set 2 was de controverse jammer genoeg nooit ver weg. Nadat Puurs zijn start compleet miste na de hectiek aan het einde van de eerste set (12-5) en het aanvankelijk de kloof ook niet leek dicht te krijgen (18-12) wist het de ruggen toch nog te rechtten en werd er met een enorme verbetenheid en vechtlust geknokt voor elke bal. Mortsel, dat overigens gedurende de hele wedstrijd uitstekend stond te verdedigen, moest het na vaak erg lange rally’s steeds vaker afleggen tegen het aanhoudende Puurse beukwerk. Bij 20-20 was zo alles weer te herdoen en het momentum leek in het kamp van Duvel te liggen, maar opnieuw trok de scheidsrechter de spotlights naar zich toe. Nadat hij Puurs eerst al bestraft had met een gele kaart voor (overigens zeer terecht en) licht protest, volgde even later zelfs een rode kaart nadat het hele Duvelse team als door een wesp gestoken reageerde na een alweer onbegrijpelijke beslissing. Met dat gratis punt erbij voor Mortsel leek het een onbegonnen zaak voor onze Heren om ook in deze set nog iets te rapen, maar alle onrechtvaardigheid zorgde voor zoveel grinta en onverzettelijkheid bij de Duvelboys, dat ze zich werkelijk voor elke bal gooiden in verdediging en aan het net bijna alle ballen doormidden smashten. De zoete beloning volgde uiteindelijk toch nog, want set 2 werd alsnog met 23-25 binnengehaald, 1-1.

Ook in set 3 trakteerden beide ploegen de aanwezige supporters op een erg aantrekkelijk duel, met zeer solide verdedigend werk en dus ook lange rally’s tot gevolg. Geen van beide wou een duimbreed op de ander toegeven en dat vertaalde zich ook op het scorebord. Wanneer Puurs bij 8-11 dan toch een eerste kloofje wist te slagen, werd dat door Mortsel ook meteen weer weggewerkt, 11-12. Op karakter en ervaring bleef Duvel echter voortdurend druk zetten op de thuisploeg, die finaal dan toch kraakte. Van 18-20 ging het zo naar 19-23. Mortsel spartelde nog wel even tegen en het kwam nog tot 21-23 terug, maar bij 22-25 moesten ze zich toch voor een tweede keer gewonnen geven, 1-2.

Wie dacht dat deze partij niet voor hartlijders was omwille van de eerste 3 sets, kreeg nog een uitsmijtertje in set 4. Puurs kende vooral halverwege de set een bijzonder sterke periode, waarin het de kloof uitdiepte van 2 (7-9) naar 7 punten (13-20). De match leek gespeeld, maar plots kreeg Duvel geen bal meer tegen de grond en het kende ook achterin behoorlijke problemen. Mortsel scoorde punt na punt na punt en bij Puurs kroop de twijfel in de hoofden. 21-22, 22-22, 23-22, 24-22… Mortsel leek zijn onwaarschijnlijke comeback nog te kunnen verzilveren en kreeg 2 setballen, maar Duvel herpakte zich net op tijd en werkte beide setballen weg, 24-24. Het volgende punt was weer voor Mortsel, maar opnieuw herstelden onze heren het evenwicht, 25-25. Net op dat cruciale moment gooide passeur Van Reeth een kanonskogel van een sprongopslag uit zijn mouwen met een ace tot gevolg, 25-26 en matchpunt voor Duvel. Ook de daaropvolgende opslag was een bom, waardoor Mortsel te weinig druk kon zetten met hun aanval, waardoor Puurs de geboden kans dankbaar aannam. Met een zware smash kapseisde het Mortselse schip en stonden de oververdiende 1-3 cijfers op het bord, 25-27.

Met deze gouden driepunter doet Puurs opnieuw een uitstekende zaak, want het wipt zo over Mortsel naar plek 7 en het krijgt de voorliggers nu echt wel stevig in het vizier, want zelfs de nummer 2 telt maar 4 punten extra. Volgend weekend krijgt onze Rood-Zwarte brigade alvast een nieuwe kans om de kloof met de top verder te dichten, want dan krijgt het Geel-Zwart Wijnegem B  over de vloer, met 3 punten uit 7 wedstrijden voorlopig voorlaatste in de stand. SUPPORTERS OP POST!!


 

11/11/2018|

Meer nieuws