Meisjes U15 winnen topper tegen Kadee Bornem!

Op zaterdag om 14u30 stond de topper van het weekend op de agenda. Onze meisjes U15 Regionaal, met 15 op 15 en amper 1 setverlies uitstekend aan de jaargang begonnen, kregen immers een rasechte derby voorgeschoteld, en wat voor 1?! Met Kadee Bornem kregen ze niet alleen de buren, maar ook de leidsters uit de competitie over de vloer. Met 18 gewonnen sets en 0 tegen konden de bezoekers immers nog een perfect rapport voorleggen. Bovendien speelt Kadee buiten competitie, en had het dus ook oudere speelsters bij. Alle ingrediënten waren dan ook aanwezig om er een echte kraker van te maken. Bij een topmatch hoort ook een toppubliek, en dat was dan ook massaal op de afspraak. Het was drummen om een plaatsje te vinden rond het veld, in die mate zelfs dat de Liga-ploeg het later op de avond met minder volk moest stellen.

Stress, dat kennen de dames van trainer Jo Verstuyft, voor de gelegenheid onder leiding van coach Seb Leemans, in zo’n topwedstrijden niet. Niet eerst wat aftasten hoe de tegenstander zich opstelt of zelf wat warmdraaien. Neen, de gas werd meteen helemaal opengedraaid en dan mocht zelfs de ‘Lucky Teddy’ van Kadee niet baten. Mit Pauwels schudde meteen een ace uit haar mouw om de toon te zetten en de intenties meteen duidelijk te maken aan de bezoekers. Om er zeker van te zijn dat de boodschap goed was overgekomen, gooide ze er meteen nog twee bommen achteraan. Te lastig voor de bezoekende receptie om ze te ontmijnen, en dus stond er al meteen 3-0 op het scorebord te blinken. Ook de volgende opslag was een goede, maar Bornem slaagde er toch in om tot aanvallen te komen. De bal ging een aantal keren flink over en weer maar beide ploegen stonden aardig te verdedigen tot Axelle Van Damme er genoeg van had. Met een listig dropje achter de bezoekende hoekaanvalster zette ze de 4-0 op het bord. Dat ze ook flink kan meppen bewees ze echter al in het volgende punt, want met een stevige knal in de straat bezorgde ze onze meisjes een 5-0 voorsprong. Mit had ondertussen haar opslagkanon terug gezocht en gevonden. Met 2 nieuwe aces bezorgde ze de bezoekende receptielijn nog grotere kopzorgen en Fenna De Breucker gooide er nog een stevige aanval achteraan, 8-0! Pas na 9 punten kon Kadee zich voor een eerste keer op het scorebord werken, maar hun daaropvolgende opslag verdween in de buik van het net, 9-1. Dat kan beter, moet Axelle gedacht hebben, want haar eerste opslag werd door de receptiespeelster tegen het plafond verwerkt, en ook bij haar volgende opslag scoorde ze een ace. Kadee scoorde vervolgens twee punten op rij, maar ze werden een halt toegeroepen door Inge Laurens. Tot 2 keer toe versloeg de middenspeelster het bezoekende blok met een slim dropje, 13-3. Na een korte remonte van Bornem, met onder meer 2 aces, deed ze dat kunstje zowaar nog eens over, 15-6. Met Fenna aan de opslag kende Kadee alweer grote problemen in receptie en de spelverdeelster moest alle zeilen bijzetten om haar aanvalster nog aangespeeld te krijgen. Daar stonden de grijpgrage armen van Inge echter al te wachten, met een keihard blok als gevolg, 16-6. Kadee verdapperde weer even, 17-9, maar een harde hoekaanval zorgde alweer voor vertwijfeling bij de bezoekers. De READY SET GO bij onze dames klonk daarentegen nooit overtuigender. Mit deed nogmaals haar duit in het zakje door eerst te scoren met alweer een slim dropje en vervolgens met een harde opslag die werd geketst door de receptiespeelsters van Kadee, 20-10. Via enkele slordige fases sloop Bornem nog wel korterbij tot 22-14, maar Fenna riep de remonte een halt toe met een harde smash vanop positie 2. Met nog maar eens een succesvol dropje van Inge kwam Puurs op setpunt en die werd verzilverd met, hoe kan het ook anders… een ACE natuurlijk! 25-16 en het eerste setverlies voor Bornem was een feit, 1-0.

Kadee mocht dit keer van aan de servicelijn beginnen, maar het kon de start van Puurs in set 1 niet nabootsen, want de opslag belandde meteen pardoes in het net. Meer zelfs, Axelle wou allerminst onderdoen voor Mit en haalde de hamer boven. Met twee keiharde gesprongen opslagen moest Kadee lijdzaam toezien hoe hun receptie tot tegen het plafond caprioleerde, 3-0. Ook het volgende punt was voor de thuisploeg, want de aanval van Chloë Damman was zo hard, dat ook die tot tegen het plafond belandde. Dat Axelle on fire was, bewees ze ook met haar volgende jumpserves. Ze zette nog eens 5 aces achter haar naam, terwijl de ingevallen Lise Cantens tussendoor meteen haar waarde bewees door een killblock na een lange rally (6-0) en een harde gekruiste aanval diep op positie 1 (8-0). Met ook nog een aanvallend foutje van Kadee erbij, hadden de snelle rekenaars ondertussen al door dat er maar liefst 12-0 op het scorebord stond. 12-0! En dat tegen de ongeslagen leidsters! Wat een collectieve prachtprestatie! De volgende opslag ging dan wel buiten, maar Kadee deed niets met de geboden kans, want ook zij gingen in de fout van achter de servicelijn, 13-1. Ilona Callaert had geen genade en smeet er op haar beurt ook nog eens een ace achteraan, door de bal enig mooi vlak achter het net te laten neerploffen, buiten het bereik van de wanhopig scharrelende Bornemse handen. Kadee was duidelijk de kluts kwijt, want toen ze nog een keer mochten opslaan deden ze dat pardoes van binnen het veld, 15-2. Dat er op training hard gewerkt is geweest aan de opslag, bewezen de meisjes stuk per stuk. Nu was het weer Lise die een ace tevoorschijn toverde, door de opslag perfect tussen twee speelsters in te spelen. Ook achterin stond het zaakje erg stevig, met libero Aster Christiaens en hoekspeelster Margot De Schepper die tal van op het eerste zicht gemaakte punten toch nog wisten op te duiken. Dat werd ook beloond, want na een lange rally was het Kadee dat als eerste in de fout ging aan het net, 17-2. Dat Mit niet alleen een uitstekende spelverdeelster is bewees ze in het volgende punt. Vanuit een onwaarschijnlijk scherpe hoek slaagde ze er nog in om helemaal overhoeks binnen de 3-meterlijn te slagen. Het gevaar kwam echt van alle kanten, want nu was het Aleyna Erdogdu die een lange rally perfect afwerkte met een slim dropje door het midden en kort daarna gooide ook zij er nog een ace achteraan. Ilona had goed opgelet, want ook zij scoorde met een perfect geplaatst dropje achter het middenblok, 23-4. Kadee kwam nog even terug door een mooie lobbal diep op 1 en een aanvallend foutje aan Puurse zijde, maar een slechte verdediging en een nieuwe ace van Axelle die door de handen van de receptiespeelster glipte, bezegelden het lot van Bornem en zetten de harde 25-6 cijfers op het bord, 2-0.

Set 3 begon bijzonder slordig aan beide kanten, met maar liefst 4 opslagmissers op rij. Britt Van Der Jeught gaf alvast het goede voorbeeld hoe het beter kon door de zoveelste ace te scoren voor Puurs. Nadat Bornem in de fout ging aan het net stond er een 4-2 voorsprong op het bord en leken onze dames op weg naar een 3-0 overwinning. Kadee rechtte echter de rug en stoomde op en over Puurs, want ondanks stevige aanvallen van Chloë en Fenna ging het naar 7-9. Nadat Kadee de volgende aanval had buitengeslagen, kende het een bijzonder sterke periode. Puurs was de kluts kwijt en er slopen tal van foutjes in het spel, waardoor de score razendsnel opliep in het voordeel van Bornem, 9-19. Een mooie drop op positie 2 en keiharde smash van Fenna na een sublieme verdedigende actie van libero Aster deden bij Puurs even de hoop oplaaien bij 11-19, maar Bornem liep vervolgens weer verder uit tot 13-24. Onze dames vochten nog als leeuwinnen, met onder meer 2 aces van Lise mooi langs de lijn en een harde aanval door het midden van Inge, maar de volgende opslag plofte jammer genoeg buiten en dus trok Bornem de 3de set naar zich toe met 17-25.
Ook in set 4 namen de bezoekers de beste start, want ondanks een ace van Axelle liep het uit tot 2-5 en 5-8 na tal van fouten aan weerskanten. Met Aleyna aan de opslag liep het plots weer op rolletjes voor onze dames. Met onder meer 7 aces van haar hand en 2 dropjes door de aanvalsters liep de score snel op tot een geruststellende 14-8. Opnieuw volgde er een slordige fase waarbij beide ploegen vervielen in kleine foutjes en zo kabbelde de wedstrijd naar 17-13. Met een slimme aanval van Fenna blok-buiten en een aanval door het midden van Margot diep op positie 5 liepen onze dames terug verder weg tot 20-13. Kadee kende nog 2 late stuiptrekkingen tot 20-15, maar dan was de strijd gestreden. Met 2 zware opslagen van Fenna, een harde aanval van Axelle na een lange rally en een harde aanval en dropje van Margot kregen de reuzendoders van onze MU15 de ongeslagen competitieleider als eersten op de knieën, 25-15 en 3-1 in sets! Met deze winst wippen onze meisjes ook meteen zelf op en over Kadee naar de leidersplaats! Een dikke proficiat aan trainer Jo, opwarmster Lieve, coach Seb en de kanjers van MU15 zelf voor deze straffe prestatie!

04/11/2018|

Meer nieuws