Winst voor Heren Provinciaal tegen Mendo Booischot

Onze Devils hoefden er vooraf niet flauw over te doen, enkel de 3 punten waren goed genoeg tegen de bezoekers uit Booischot. Mendo telde 6 punten in het klassement en deed daarmee 1 punt beter dan onze Duvelboys. Een overwinning was dan ook een must om over hen in het klassement te wippen.

Onze Heren begonnen dan ook voortvarend. Met mooi combinatievolleybal en stevige aanvallen bracht het de bezoekende defensie voortdurend in verlegenheid. Via 3-1 en 6-4 ging het zo naar 10-6. Mendo kon geen moment een vuist maken en werd eigenlijk enkel in het zadel gehouden door de vele Puurse opslagmissers. 4 van de 6 Booischotse punten konden de Puurse opslaggevers immers op hun conto schrijven. Wanneer de foutenlast nog verder werd teruggedrongen kwamen onze Devils helemaal los. De kloof werd eerst uitgediept naar 16-9, maar ook daarna nam Puurs zijn voet niet van het gaspedaal. Uiteindelijk stopte de teller op een 10-puntenkloof, 25-15.

Dat sport voor een groot stuk samenhangt met vertrouwen, demonstreerden beide ploegen echter met verve. Mendo scoorde de eerste 2 punten van de set en het kon die kloof verder uitdiepen naar 4-7. Die voorsprong gaf de bezoekers vleugels, want plots vloog Puurs de ene strakke service na de andere om de oren. Nadat het de kloof nog gelijk had kunnen houden tot 8-11, slikte het plots 3 punten op rij. De kopjes gingen hangen en Mendo speelde op een wolk. Het gaf Puurs een koekje van eigen deeg en liep steeds verder weg. Van 10-19 ging het zo naar 16-25.

Puurs gekraakt en het mentale overwicht bij de bezoekers zou je denken, maar dat was dan buiten het eergevoel van de thuisploeg gerekend. Het schoot furieus uit de startblokken en voor Mendo het goed en wel besefte stond het al 8-1 in het krijt. Mendo knokte zich nog wel terug tot op 4 punten (14-10) maar daar stagneerde het (16-12). Puurs schakelde weer een versnelling hoger en scoorde 4 ballen op rij (20-12). De thuisploeg liet zich de kaas niet meer van het brood eten en won uiteindelijk ook set 3 overtuigend met 25-18.

Wie dacht alle gezichten van de wedstrijd ondertussen gezien te hebben, kreeg nog een uitsmijter in set 4. Puurs had de bovenhand in de openingsfase en hamerde bij momenten putten in de vloer. Het liep uit tot 8-4 en leek al een geruststellende kloof bij elkaar gevolleybald te hebben. Ook bij 14-11 leek er nog steeds geen vuiltje aan de lucht, maar plots was het weer al Mendo wat de klok sloeg. Het walste op en over Puurs naar 15-16 en zelfs 16-19. Het hield die kloof ook vast tot 18-21 en de wedstrijd leek af te stevenen op een vijfde set. De kansen keerden echter weer volledig, want onze Devils powerden zich op wils- én aanvalskracht terug langszij, 22-22. Erop en erover, zou je dan denken, maar een nieuwe kronkel werd uit de schuif getrokken. Mendo dwong twee matchballen af bij 22-24 en had Puurs stevig tegen de muur gedrukt. Onze Heren vochten echter voor wat ze waard waren en worstelden zich helemaal uit de omknelling. Het toonde durf en een flinke dosis vechtlust en met de steun van de enthousiaste supporters knokten ze zich met 4 punten op rij zowaar nog naar 26-24 en 3 felbegeerde punten in het klassement.

Met deze zege wippen onze Heren over Mendo Booischot naar de 8ste plaats en slaan ze een kloofje met de achtervolgers. Ze kunnen hun blik stilaan richten op de ploegen voor hen in het klassement, te beginnen met Mortsel, die ze volgende zaterdag in de ogen kijken om 18u30 in Sporthal Den Drab, Drabstraat 47 te Mortsel. Met 9 punten uit 6 wedstrijden telt deze ploeg 1 puntje meer dan onze heren, en dus kunnen we alweer spreken van een 6-puntenmatch. SUPPORTERS OP POST!!

04/11/2018|

Meer nieuws