Heren Provinciale laat ongeslagen leider Msiks 2u lang stevig zweten

Op speeldag 4 stond het burenduel tegen Msiks Blaasveld op het programma. Beide sporthallen liggen op een steenworp van elkaar en dus waren beide teams gebrand op de overwinning. Msiks had het vertrouwen aan hun zijde, want zij stonden met 9 op 9 autoritair op kop. Onze Duvelboys daarentegen kenden een moeilijk seizoensbegin en konden pas vorige week hun eerste punten van het seizoen sprokkelen.
Wie er van bij het begin van de match bij was (en dat waren er veel, waarvoor dank!), zal echter moeite hebben gehad om nu te bepalen wie er bovenin het klassement stond, en wie er onderin bengelde. Puurs begon alvast het voortvarendst en kwam al snel op een 3-1 voorsprong, maar Msiks sloeg terug en kwam op gelijke hoogte, 4-4. Beide ploegen etaleerden knap volleybal en gaven elkaar geen duimbreed toe tot 10-10. Dan maakte Duvel het verschil vanachter de servicelijn. Met keiharde jumpserves werd de Blaasveldse receptie volledig ontregeld en meerdere verdedigde ballen knalden tegen het plafond, 15-11. Duvel liet zijn prooi niet meer los en trok de eerste set naar zich toe. Via 19-14 en 21-18 ging het naar 25-20 en 1-0 in sets.

Ook in de tweede set nam Puurs de beste start. Het stoomde meteen door naar een 4-1 voorsprong en trok de lijn door naar 6-3. Msiks begon echter beter mee te spelen en sloop puntje per puntje dichterbij. Via 9-7 ging het zo naar 10-10 en ze gingen zelfs op en over de thuisploeg. Bij 15-18 zag het er zelfs behoorlijk benard uit, maar Duvel antwoordde gevat. Het zette weer een opslagreeks neer en kwam terug tot 18-18. Msiks had echter nog een fikse eindspurt in petto en scoorde 5 punten op rij. Duvel kon enkel maar lijdzaam toekijken hoe de bezoekers de bordjes weer in evenwicht brachten, 20-25 en 1-1.

Set 3 toonde pas echt hoe gewaagd beide ploegen aan elkaar waren. Gedurende de hele set lang slaagde geen van beide ploegen erin om meer dan 1 punt afstand te nemen van elkaar. Van 2-1 ging het naar 5-5, zo door naar 8-9 en 12-13, waarna Puurs weer even overnam bij 16-15. De trend zette zich echter gewoon door en ook bij 18-18 was er nog steeds geen afscheiding waarneembaar. Het beurtelingse scoren ging gewoon door, tot Duvel bij 23-24 plots met het mes op de keel stond. Onze Heren hebben echter al aangetoond dat ze net dan boven zichzelf kunnen uitstijgen, en dat bewezen ze eens te meer. Wat een hele set lang niet gelukt was, gebeurde nu toch. Duvel scoorde 3 punten op rij en trok zowaar de set nog naar zich toe, 26-24 en het eerste puntenverlies voor Msiks was een feit.

Was de euforie te groot geweest en had het tot concentratieverlies geleid? Feit was in ieder geval dat Msiks wervelend van start ging in set 4. Het trok meteen stevig van leer en had bij 5-8 al een driepuntenkloof opgebouwd, die het gaandeweg de set steeds verder uitdiepte tot 7-14. Duvel sloop nog wel enkele punten korterbij, want het geraakte nog tot 11-15 en 15-18 maar dan deelde Msiks een nieuwe mokerslag uit. Via hun ervaren speler-coach diepten ze de kloof op sluwe wijze in 1 snok weer pijnlijk uit tot 15-23. Uiteindelijk mochten beide teams gaan rusten bij 16-25 en 2-2 in sets.

In de beslissende vijfde set is het zaak van sterk te starten, en die boodschap was jammer genoeg vooral bij de bezoekers stevig doorgedrongen. Het liep meteen weer uit tot 1-3 en kon de partij zo controleren, terwijl Puurs zich eerder ging frustreren en forceren. Via 2-4 ging het naar 3-7 en zo verder door naar 8-12. De thuisploeg slaagde er nog wel in om Blaasveld nerveus te maken door terug te komen tot 10-12, maar die kloof kreeg de thuisploeg nooit meer dicht. Uiteindelijk beslechtten de bezoekers de match met 11-15 en 2-3 in hun voordeel, maar waren het toch vooral de toeschouwers die de winnaar van deze wedstrijd waren. Met hoogstaand volleybal, enorm veel vechtlust en een zinderende sfeer bij beide ploegen hadden zij alvast 2 uur lang kunnen genieten!

Onze Heren, die al de volledige top-3 partij hebben gegeven blijven zo wel in de tweede helft van het klassement kamperen, want ondanks hun felbevochten ene puntje extra zakken ze weg naar de 8ste plaats met 4/12. Ze hebben nu 2 vrije weekends om de batterijen weer op te laden en vooral nog beter ingespeeld te raken op elkaar, om dan op 27/10 om 16u30 alweer de volgende topper partij te geven, want ze moeten op bezoek bij FH Nijlen B. Die bekleden momenteel de 4de plaats, maar hebben een partij minder gespeeld en zijn nog ongeslagen. Afspraak in sporthal ’t Zand, Zandlaan 44, 2560 Nijlen. SUPPORTERS OP POST!!

11/10/2018|

Meer nieuws