Heren Provinciaal winnen 0-3 van Schilde!

Onze Heren 2de Provinciale maakten afgelopen zaterdag de verplaatsing naar het rustieke Schilde, waar ze op zoek konden naar hun eerste punten van het seizoen. Die insteek was echter ook van toepassing op de thuisploeg, want ook zij waren nog puntenloos. Wie nog iets van zijn seizoen wou maken kon dus maar beter de volle pot scoren om niet al na drie speeldagen wezenloos achter te blijven.

De enkele supporters die trouw op post waren, zullen zich alvast in de ogen hebben gewreven, want de Devils waren werkelijk onherkenbaar in vergelijking met de twee vorige wedstrijden. Daar waar er de vorige keren nog bijzonder mak geserveerd werd en er ontelbare keren in de fout werd gegaan, dan vielen de heren De Wit, Beuckelaers en Van Reeth deze keer bijna over elkaar heen van enthousiasme om de langste opslagreeks te kunnen neerzetten. De ene bom na de andere werd gelanceerd van achter de servicelijn en Schilde wist van geen hout pijlen te maken. De thuisreceptie daverde op zijn grondvesten en dat liet zich ook gevoelen in de setstand, 13-25.

Schilde zal zich ongetwijfeld in de ogen hebben gewreven dat een ploeg met 0 punten dergelijk volleybal tentoonspreidde, want ook in set 2 voltrok zich hetzelfde scenario. De jumpserves volgden elkaar in sneltempo op en als Schilde dan toch eens aan opbouwen kon denken, dan strandde het al te vaak in de grijpgrage armen van de torens vooraan. Middenmannen Laureys en Degreef konden hun hartje ophalen en stuurden maar wat graag de Schildense aanvallen terug naar af. Als er dan toch eens een bal passeerde kuiste libero Leemans deze netjes op, waarna Braspennincx de bal vaak gewoon over het thuisblock heen timmerde, 17-25.

Bij het begin van set 3 kwam er dan toch even een herkenbaar element terug, namelijk de concentratiedip die Puurs al het hele seizoen lijkt parten te spelen. Nog voor het het goed en wel besefte, stond Duvel namelijk al 3-0 in het krijt. Ook de punten nadien sloeg de vlam nog niet in de pan, want de thuisploeg kon zijn voorsprong zelfs nog uitbreiden, want via 7-2 ging het zelfs naar 9-3. Onze Devils voelden dan toch eindelijk de juiste prikkels en plots ging de bal toch aan het rollen. In sneltreinvaart werd de kloof dichtgefietst en werd de thuisploeg ter plaatse gelaten. Zowel serverend, defensief als offensief toonde Puurs zich plots oppermachtig en de 6 punten achterstand werden uiteindelijk zelfs nog omgebogen naar 6 punten voor, 19-25 en 0-3.

Met deze driepunter is de trein hopelijk eindelijk vertrokken, want volgende zaterdag om 17u30 kunnen we alvast met rood omcirkelen. Dan staat in de eigen sporthal De Vrijhals immers de altijd beladen streekderby tegen leider MSiks Blaasveld op het programma, met onder meer ex-speler Van Poel. Zo moeizaam het onze heren verging in de openingswedstrijden, zo hard gingen de buren al tekeer. Met hun 9 op 9 en amper 1 setverlies kondigt de wedstrijd zich alvast als aartsmoeilijk aan, dus alle vocale steun is meer dan welkom! Aansluitend kan u meteen ook de bekerwedstrijd tussen onze eerste ploeg (Liga B) en Haacht meepikken, dus excuses mogen er niet zijn, temeer daar u nog 5 andere wedstrijden krijgt aangeboden voor de onze om alvast op temperatuur te raken… SUPPORTERS OP POST!!

02/10/2018|

Meer nieuws