Thuisnederlaag voor Heren Provinciaal tegen Sveka Schoten

Na de nederlaag op het veld van Hellvoc tijdens de openingsspeeldag mochten onze Devils het nu thuis proberen om hun eerste puntje(s) te rapen. Het kreeg de oude bekenden van Sveka Schoten op bezoek, die vorig seizoen nog een pak voor de broek kregen in de beker. Maar een nieuw seizoen heeft ook zijn nieuwe wetten, en dus mocht er van onderschatting geen sprake zijn.

Duvel begon geconcentreerd en schoot sterk uit de startblokken. Het domineerde de openingsrally’s en Sveka keek meteen tegen een 3-0 achterstand aan. De bezoekers kwamen stilaan ook op toerental en beide ploegen hielden elkaar nu beter in evenwicht. Via 6-3 ging het zo naar 10-9 en 15-13. Dan volgde er een nieuwe Puurse tussenversnelling en de kloof werd terug stevig uitgediept naar 18-13. Bij Schoten was de veer nu gebroken en onze Devils konden de set rustig uitspelen. Bij 23-16 gooide Van Reeth er een ace tegenaan en ook op zijn volgende opslag kwamen de bezoekers niet aan opbouwen toe, 25-16 en 1-0.

Ook de tweede set startte voorspoedig, met Duvel dat met knap aanvalsspel een 2-puntenkloofje sloeg en die vasthield tot 10-8. Plots stokte de machine volkomen en een opeenstapeling van domme fouten en beter spel van Sveka zorgden ervoor dat de bezoekers op en over de krasselende thuisploeg ging, 11-13. Bij 13-15 keerden de kansen weer en Duvel maakte 4 punten op rij. Via 17-15 ging het naar 21-18. Puurs kon al een hand uitsteken naar een tweede setwinst en het bijhorende eerste punt van het seizoen, maar andermaal zakte het als een kaartenhuisje in elkaar… Duvel kreeg geen bal meer tegen de grond, verloor alle durf en maakte onnodig veel fouten. Ze kregen dan ook de keiharde rekening gepresenteerd, want Sveka had geen medelijden. Het pakte de tweede set droogweg met 22-25.

Een mentale dreun zou je denken, maar Puurs toonde zich weerbaar bij aanvang van set 3. Het durfde wel weer voluit voor het punt te gaan en dat aanvallend geweld loonde, want het klom naar een 6-3 voorsprong. Sveka was niet onder de indruk en timmerde op zijn beurt aan een reeks. Het klom bij 7-8 zelfs even op voorsprong. Via 10-10 ging het zo naar 13-15. Opnieuw rechtte Duvel de rug en klom het weer op gelijke hoogte, 16-16. Bij 22-24 leek het kalf verdronken, maar andermaal beet Duvel terug. Verder dan 24-24 kwamen ze ondanks enkele felbevochten rally’s echter niet meer, en zo moesten ze met 24-26 toch de duimen leggen.

Sveka trok die lijn door in set 4 en diepte gaandeweg zijn voorsprong uit. Duvel acteerde tandenloos en speelde onherkenbaar zwak. Slechts bij vlagen lieten ze hun ware aard zien en dat was verre van voldoende om een solide Schoten te verontrusten. De bezoekers controleerden van start tot finish. Van 2-4 ging het naar 4-7, 5-9 en 14-20. Uiteindelijk strandde het schip bij 17-25 en 1-3.

Zo blijft Duvel gedesillusioneerd puntenloos achter en is een overwinning komend weekend op het veld van VOS Schilde eigenlijk al een must willen ze nog een rustig seizoen draaien en die vervelende 0 van de tabellen wissen. Voor die ploeg geldt echter net hetzelfde want ook zij pakten 0/6. Afspraak komende zaterdag om 20u in Sporthal Vennebos (Hoevedreef 9, 2970 Schilde) om te zien wie de ban als eerste kan breken. SUPPORTERS OP POST!!


 

25/09/2018|

Meer nieuws