Heren Provinciaal verliezen hun eerste competitiewestrijd.

Het is midden september en dus ontwaken alle volleyballers stilaan uit hun zomerslaap, want het eerste competitieweekend stond eindelijk weer voor de deur. Na anderhalve maand hard labeur op het trainingsveld mochten onze Devils eindelijk losgaan op voor hen onbewandelde paden, namelijk deze van 2de Provinciale B. Voor het tweede seizoen op rij zijn onze jongens er immers in geslaagd om te promoveren. De voorbereiding was grimmig te noemen, met (nieuwe) spelers die plots afhaakten, versterkingen die last-minute gevonden werden, spelers die hun aan de haak gehangen volleybalschoenen toch weer opvisten en last but not least, een ongekende stoelendans binnen de ploeg. Een middenman werd hoekspeler, een hoekspeler werd passeur, een passeur werd coach en een coach werd hoekspeler. Tel daar nog enkele nieuwe gezichten bij die moesten worden ingepast en u begrijpt dat het leggen van deze puzzel geen evidentie was.

Bijkomend probleem voor nieuwe coach Bart Deloose…Ondanks de lange voorbereiding van 7 weken was de groep tot op heden nog nooit voltallig. Dat was ook bij aanvang van de eerste competitiewedstrijd het geval en dat net tegen één van de favorieten voor de titel…In het hol van de leeuw…Op een heilige zondag… U moet weten, aan onze spelers is er weinig heilig aan, maar dat principe van zondag rustdag, dat zit er bijzonder diep ingebakken. Toch werden enkele dapperen bereid gevonden om te zondigen tegen Gods wil en Hellvoc Hemiksem-Schelle D partij te geven.

Bij aanvang van set 1 stond de snooze-knop echter nog roodgloeiend. Puurs startte als makke lammetjes en toonde veel te veel ontzag voor de tegenstander. Hellvoc maakte hier dankbaar gebruik van en moest niet eens heel erg veel doen om al snel een 5-puntenkloof te slaan. Bij 9-4 leek de situatie zowaar al enigszins uitzichtloos. Sinds dit seizoen zijn er echter geen technische time-outs meer bij 8 en 16 en dus konden de motoren naar hartenlust blijven warmdraaien zonder onderbreking. Geen overbodige luxe met enkele oldtimers in de kern, en dat was meteen zichtbaar. Het Puurse blok stond plots als een huis en ook receptioneel werd de thuisploeg enkele keren in de problemen gebracht. Het al-bijna-verdronken kalf werd helemaal opgevist en zag een 9-9 op het scorebord flikkeren. De partij was helemaal in evenwicht en beide ploegen etaleerden enkele leuke rally’s voor de supporters. De oldtimers waarvan sprake hebben natuurlijk nog 1 minpuntje, ze vallen al eens stil. Op kousenvoeten was Hellvoc zo weer weggeslopen naar 19-15 en dat trok het ook door naar 21-17. Duvel toonde echter zijn grinta en ging op karakter op en over de thuisploeg naar 21-22. Bij 23-24 ging er nog wel een setbal verloren, maar bij 24-26 was de strijd toch beslecht in het voordeel van onze Devils.

Was er sprake van decompressie en concentratieverlies? Wie zal het zeggen. Feit is dat Duvel zo zwak begon aan de tweede set als dat het de eerste sterk geëindigd was. Bijzonder veel misverstanden, zowel receptioneel, verdedigend als aanvallend zorgden ervoor dat er nooit sprake was van een wedstrijd in set 2. Het begon nog wel redelijk met 5-3, maar daarna zonk Puurs steeds dieper weg in het moeras der fouten. Hellvoc ging van 10-7 meteen naar 14-7 en 21-12. Hellvoc werd receptioneel nooit getest en kon freewheelend zijn aanvallende power uitspelen. In een mum van tijd stonden de bijzonder pijnlijke 25-12 cijfers op het bord.
Duvel herpakte zich in set 3 en zette zijn voet naast die van de thuisploeg. Tot 13-13 etaleerden beide ploegen hun klasse en scoorden ze beiden punt om punt met knap uitgespeeld volleybal. Dan haperde de Puurse machine even en sloeg Hellvoc een 4-puntenkloof, 18-14. Een kloof die ze niet meer uit handen zouden geven zo bleek, wat Duvel ook probeerde… 25-22.

In set 4 werd de start opnieuw gemist door een nieuw festival aan misverstanden en opslagmissers. Hellvoc keek goedkeurend toe hoe ze een 4-1 en later 14-7 voorsprong cadeau kregen. Duvel herpakte zich nog wel enigszins, maar Hellvoc nog bedreigen zat er nooit echt meer in. Korter dan 23-19 kwamen ze niet meer. Met een typerende opslagmisser schoot Duvel zich finaal in de voet, 25-20 en 3-1 verlies.

Veel tijd om daarbij te blijven stilstaan is er echter niet. Komend weekend kijken onze Duvel-boys immers hun volgende tegenstander al in de ogen.
Op zaterdag 22/09 om 16u30 komt Sveka Schoten op bezoek voor de eerste thuiswedstijd van het seizoen. Deze ploeg, die we nog kennen van onze bekercampagne vorig seizoen, zal uiterst gemotiveerd afzakken naar onze sporthal
De Vrijhals om revanche te nemen, temeer omdat ook zij puntenloos achterbleven op de openingsspeeldag.
SUPPORTERS OP POST!!

19/09/2018|

Meer nieuws