Persvoorstelling VC Syneton Duvel Puurs


Burgemeester Koen Van den Heuvel opende de persvoorstelling en hij was heel blij met Syneton – Rudi Cleymans als nieuwe sponsor voor de club.
"Het is iemand met een hart voor de regio en een gedreven zakenman.
VC Puurs is een gemoedelijke club verankerd in de streek die voor de nodige uitstraling van Puurs-Sint-Amands zorgt.
Het is ook mooi te zien hoe oud-voorzitter Louis Vanderlinden hier vandaag aanwezig is samen met zijn kleinzoon Chimme, die dit seizoen de ploeg vervoegt.
Ik wens het team heel veel succes en kom zeker binnenkort supporteren".


Chris Van Wesemael gaf eerst een kleine historiek van het 50-jarige bestaan van de club, die gegroeid is uit de diverse lokale volleybalverenigingen (Puurs, Ruisbroek en Breendonk).
Deze club heeft een rijk verleden en speelde onafgebroken gedurende 13 jaar (tot 2015) in Liga A, met als hoogtepunt een Europese campagne.
Door het verlies van haar licentie, zakte Puurs naar Liga B. In haast onmogelijke omstandigheden startte VC Duvel Puurs het seizoen 2015/2016 met 3 belangrijke doelstellingen: financieel gezond zijn, hoofdzakelijk Belgische en liefst lokale spelers en het volleybalplezier op hoog niveau in de regio laten herleven.
Bij de herstart in Liga B werd met een (dure) noodploeg het behoud verzekerd (noodgedwongen met buitenlanders).
Met Christophe Achten (hulpcoach nationale team, nu hoofdcoach nationale ploeg Finland) werd het seizoen 2016/2017 afgesloten op een verdienstelijke 3de plaats.
Afgelopen seizoen met 80% identieke kern en nieuwe coach Bert Derkoningen werd VC Duvel Puurs knap 2de, net achter het 'ongenaakbare' Achel.
We kunnen eindelijk zeggen dat we financieel break even draaien, wat onze absolute betrachting is en blijft.

Voorzitter Danny Van Puyvelde kwam vervolgens aan het woord.
"We slaan sinds 2016 een nieuwe weg in. Met mensen uit eigen streek een zo hoog mogelijk niveau behalen.
De club wil een nieuwe identiteit en wil deze koppelen aan de regio. Een gedegen jeugdopleiding, waar jonge volleyballertjes hun hobby en sport beoefenen met in het
achterhoofd de droom om het ooit zo ver te schoppen dan hun idolen die nu in het ligateam spelen. Dit in combinatie met een team op het allerhoogste niveau, met de nodige uitstraling voor de club en de gemeente.
Dit is de stille hoop van elke sporter en clubbestuurder, dit zijn de nieuwe pijlers bij VC Puurs.
Al vele jaren is VC Puurs een vaste waarde in de liga van het volleybal, met wisselend succes.
Het ene jaar loopt het al wat vlotter dan het andere, daar ontsnapt geen enkele topclub aan. Bestendigen op het hoogste niveau is dikwijls moeilijker dan er geraken.
Met een gezond financieel beleid en een jeugdbeleid dat nu al spelers oplevert voor het ligateam kan men ver geraken. Dit is de enige juiste weg op lange termijn."

Michel Moortgat, Co-hoofdsponsor Duvel Moortgat NV:
"Duvel is reeds sinds tientallen jaren hoofdsponsor van de volleybalclub in Puurs. Wat werd opgestart als lokaal initiatief, groeide uit tot een belangrijk dossier binnen onze sportsponsoring. Duvel Moortgat wil bijdragen tot de sociaal, economisch en culturele ontwikkeling en bloei van de regio en ondersteunt daarom initiatieven binnen de gemeente Puurs waarbij een topclub als VC Puurs een mooi kanaal vormt.
Met deze sponsoring, profileert brouwerij Duvel Moortgat zich als medespeler in de landelijke volleybalcompetitie. Wij hopen ook dit jaar mooie resultaten te behalen en wensen de spelers en het bestuur veel succes toe bij deze sportieve uitdaging!"

Officiële ondertekening Rudi Cleymans en Danny Van Puyvelde

Rudi Cleymans Syneton
In zijn toespraak gaf Rudi Cleymans enkele redenen voor zijn voorliefde voor de volleybal van Puurs.
Hij herinnerde zich nog goede de start eind jaren 60 met de KWB volleybal, met onder andere Joris van Reeth en Johan Vergult.
Vollebal is een sport waar onze streek fier kan op zijn! Het volleybal in Puurs is de ambassadeur van Klein-Brabant.
Syneton staat voor "Slimmer werken". Syneton organiseert de administratie van professionele dienstenfirma's, niet enkel met de software maar ook door consultancy.
Syneton lost verschillende problemen op in een bedrijf: facturatie, takenopvolging, informatie beschikbaar stellen, aanbieden cursussen, etc. 
Rudi had nog een laatste interessante opmerking: een sportclub die 50 jaar bestaat, kan het predicaat "Koninklijke" aanvragen. Koninklijke Syneton Duvel

Team 2018-2019


Voor het volgend seizoen behielden we onze beste spelers, die we aanvulden met enkele toppers uit Liga A en jong talent uit de regio.

T1- Bert Derkoningen T2- Stijn De Schepper
De blijvers: Viktor Vriens (midden),  Wouter Vriens (opposite), Wim Cox (receptie/hoek), Stefaan Debrabandere (receptie/hoek), Goran Isek (receptie/hoek)
Nieuwkomers uit Liga A: Jan Van Hoeck (setter), Thibault Detandt (libero), Hans Goverde (midden)
Nieuwkomers uit Liga B: Denes Van Roy (receptie/hoek)
Nieuwkomers jong talent: Janko Van Hecke (setter) en Chimme Janssens (midden)
Kiné's: Geert Maes en Yvan Carré (sportverzorger)

Een speciaal woordje van dank voor alle medewerkers die zich belangeloos inzetten voor de club en zorgen voor een fantastische beleving!

Formule Pre-match diners

Een pre-match diner is een eenvoudige gezellige manier om voor de wedstrijd te eten. Prijs 15 euro per persoon.

Fotoreportage Ivan Plettinckx: https://www.flickr.com/photos/137117023@N06/sets/72157700446299034
 

30/08/2018|

Meer nieuws