Wedstrijdverslag bekerfinale Heren Provinciaal

Zaterdag 28 april 2018, dag van de finales van de Beker van het Gewest Antwerpen. Voor aanvang van het seizoen hadden we met de groep twee grote doelen vooropgesteld: Promotie naar 2de Provinciale en het halen van de bekerfinales. Over dat eerste grote luik hadden we twee weken geleden het verlossende telefoontje gekregen dat we erbij waren, als tweede uit 3de Provinciale B. Dat mochten we dus al afvinken van ons lijstje. Het halen van de bekerfinales leek vooraf een huzarenstukje, zelfs bijna een utopie. Als promovendus vanuit het 1e gewest stonden we helemaal onderaan de ladder bij de bookmakers. Er bevonden zich immers 2 ploegen uit 1e Provinciale, 7 uit 2e en nog 4 andere ploegen uit 3e in het bekertoernooi. Maar onze Devils houden wel van een uitdaging en mikten desondanks hoog.

In de eerste ronde kruisten ze de degens met Sveka Schoten, dat uiteindelijk 5de zou eindigen in 2de Provinciale A. De arrogante bezoekers, die het klusje snel dachten te klaren, werden met een droge 3-0 pandoering huiswaarts gestuurd (25-13; 25-15; 25-14). Was het een toevalstreffer, of zat er muziek in deze groep? Daar zouden we snel genoeg achter komen, want ook in de volgende ronde wachtte een 2de Provincialer, met name Vers Fruitsap Fixit Kalmthout C, weliswaar de nummer laatst in 2de Prov. B, maar niet te onderschatten want toch een reeks hoger uitkomend. Onze Devils bewezen echter een sterke uitdager te zijn, want ook de Kempenzonen werden uit de beker gekieperd met 3-0 (25-18; 25-21; 25-23). Toch was er twijfel, want was dit wel een goede waardemeter? Was dit wel een referentie voor het niveau in de hogere afdelingen? We zouden er snel achter komen, want met het burenduel tegen M. Siks Blaasveld keken we een echte topper in de ogen. Als nummer 2 in 2de Prov. A konden zij alvast de nodige adelbrieven voorleggen en dus werd een luide supportersschare gemobiliseerd om ons naar de overwinning te schreeuwen. Met succes, want ook M.Siks ging voor de bijl, met 0-3 zelfs (19-25; 20-25; 23-25).

De finaleplaats was hiermee verzekerd, het vooropgestelde doel behaald. Maar als sportman mik je natuurlijk steeds op het allerhoogste, ook al zouden we daarvoor voorbij Hellvoc Hemiksem-Schelle B moeten, de nummer 8 uit 1e Provinciale, maar wel 34 punten gehaald en daarmee op amper 12 punten van plaats 2 geëindigd. Dat het ‘een stevig ploegske’ was bleek ook uit hun halve finale, waarin ze de kampioen uit 1e Provinciale, VC Smash Lier, na een thriller wisten uit te schakelen. Het grote Smash Lier, dat de afgelopen edities van de beker telkens overtuigend had weten te winnen, werd genadeloos afgemaakt. Daar stonden we dan, op zaterdag 28 april 2018, als underdog der underdogs, in de grote finale.

Pas om 18u stond de wedstrijd gepland, maar onze Devils stroomden al op de middag toe in Sporthal De Komeet. Met zwaar getrommel en geschreeuw probeerden ze hun toekomstige opvolgers eveneens naar bekerwinst te stuwen. Dat de Puurse opvolging verzekerd lijkt, blijkt wel uit onderstaande uitslagen. 2 ploegen wisten de beker binnen te rijven, nog 2 anderen waren verliezend finalist. De trainers, coaches en begeleiders mogen dan ook oververdiend een pluim op hun hoed steken voor hun excellente jeugdopleiding, en natuurlijk ook de jongeren zelf die dit allemaal wisten te verwezenlijken.
U11 – 10u00
VC Duvel Puurs – Oxaco BVC Antwerpen 0-3
22-25 18-25 17-25
U13 – 12u00
VC Duvel Puurs – Geel-Zwart Wijnegem 3-0
25-10 25-9 25-16
U19 – 14u00
VC Duvel Puurs – Hellvoc Hemiksem-Schelle 2-3
23-25 25-18 25-23 21-25 12-15
Gewestelijk – 16u00
Kokaz Kontich (1G) – VC Duvel Puurs C (2G) +2 2-3
19-25 25-22 25-22 19-25 12-15

Door de thrillers die vooraf werden afgehaspeld, liep het programma danig uit. Pas twee uur na het geplande aanvangsuur konden Hellvoc en onze Devils aan hun opdracht beginnen. Door de twee reeksen verschil startte Puurs telkens met 4 punten voorsprong. In de eerste set smolt die marge als sneeuw voor de zon. Onze Devils moesten zich even aanpassen aan het hoge tempo dat Hellvoc oplegde, en via 8-6 stond het bij 9-9 alweer gelijk. Duvel gooide alle schroom overboord en hervond zijn normale niveau. Het sloeg bij 13-11 zelfs een nieuw kloofje, maar kon niet lang van die voorsprong genieten, want bij 15-15 was alles te herdoen en Hellvoc kon een puntje later als leider gaan rusten. Onze heren waren echter niet gekomen als speelbal en timmerden met het mes tussen de tanden aan de weg terug. Met enkele stevige aanvallen en mooie blocks ging het weer op en over Hellvoc, 19-18. Duvel liet het echter liggen van achter de servicelijn, een heikel punt gedurende de hele wedstrijd, en zag Hellvoc de match weer doen kantelen in hun voordeel, 21-22. Puurs probeerde de bakens nog wel te verzetten, maar slaagde daar uiteindelijk niet in, 23-25.

In set 2 toonde Puurs zijn ware gelaat. Het speelde eindelijk met vertrouwen en startte sterk. Het bereikte de eerste time-out zonder kleerscheuren (8-5) en dicteerde zelfs de wet. Het drong zijn eigen wil op en via sterke services liep het uit naar 11-7 en zelfs 16-9. Ook na de korte onderbreking ging Duvel op zijn elan door, tot 20-13. Toen kwam er plots zand in de machine en had Hellvoc bloed geroken. Het kwam terug tot 21-17 en zelfs 23-20. Onze heren lieten zich echter de kaas niet meer van het brood eten en trokken de tweede set naar zich toe, 25-21 en de bordjes weer in evenwicht.

Set 3 leek echter weer een blauwdruk van de eerste set, met Puurs dat te snel zijn 4 punten voorsprong te grabbel gooide door de foutenlast in service. Via 8-5 kwam Hellvoc bij 11-11 razendsnel langszij. Aanvallend werd er te vaak getwijfeld terwijl Hellvoc net uitblonk in het afmaken van zijn kansen. Via 13-16 ging het in 1 keer door naar 13-21. Veel meer dan de schade beperken zat er voor onze heren niet in, en dus ging set 3 met 17-25 naar Hellvoc.

In de vierde set was het weer Hellvoc dat de beste start nam, want hoewel ze nog 8-6 achterstonden bij de time-out, scoorden ze de 3 daaropvolgende punten. Puurs had alle moeite van de wereld om het grote Hellvocse blok te omzeilen en zag hen weglopen naar 12-16. Match gespeeld zou je dan denken, maar dat was buiten onze heren gerekend. Die hervonden hun ritme en kwamen terug tot 18-19, maar andermaal zorgde een opslagmisser voor de kentering. Telkens Puurs in het zog van Hellvoc kwam, werd gemist van aan de servicelijn. Zo kon Hellvoc weer uitlopen naar 19-24, maar nog was de match niet gespeeld. Plots stond het Puurse block als een muur en joeg het Hellvoc de stuipen op het lijf door terug te komen tot 23-24. Onze Devils konden de remonte echter niet compleet maken en sneuvelden in het zicht van de meet met 23-25.

Toch kunnen onze Provinciale heren en bij uitbreiding de hele club weer terugkijken op een fantastisch seizoen, gespekt met tal van successen. Wij willen dan ook alle supporters en sponsors van harte bedanken voor hun steun tijdens het gehele jaar. Jullie hebben er andermaal mee voor gezorgd dat we het volgend jaar weer een reeks hoger kunnen proberen, en het voor de 3de maal op rij schopten tot in de bekerfinale. We hopen jullie dan ook massaal terug te zien in 2de Provinciale om er opnieuw een feestje van te maken! BEDANKT!
 

07/05/2018|

Meer nieuws