wedstrijdverslag Heren Provinciaal tegen kampioen Bovoc Bouwel

Voor onze Devils stond er dit weekend de wedstrijd van de allerlaatste kans op het programma. Enkel de drie punten was goed genoeg om het quasi foutloos gebleven Bovoc Bouwel nog van de titel te kunnen houden. Zelfs indien ze dat konden verwezenlijken, moesten onze heren nog rekenen op een nieuwe misstap van de leider op de laatste speeldag tegen nummer 3 WEK Loenhout, terwijl het zelf matchloos nagelbijtend zou moeten afwachten. Voor deze topper werden dan ook de grote middelen ingezet, met een DJ, cameraman (met dank aan sponsor The Bornem Filmfactory – Voor de clip kan u terecht op onze facebookpagina) en volgelopen tribunes gewapend met djembés, trommels, klappers en tientallen gesmeerde kelen.

Set 1 begon met een uitgebreide studieronde en de nodige stress langs beide kanten. Bouwel had de grootste moeite om zijn opslagen onder controle te houden en ging tot 3 keer op rij in de fout, waar Duvel dan weer aanvallend zoekende was. Op zich ook niet zo vreemd gezien het feit dat de thuisploeg met een onuitgegeven zestal moest aantreden door het aanslepende blessureleed die de ploeg al enkele weken teistert. Door de hoge foutenlast in beide kampen wipte de score voortdurend heen en weer, waarbij het van 6-4 naar 6-6 en 7-8 ging. De bezoekers leken de titelstress stilaan onder controle te krijgen, terwijl Duvel in hetzelfde bedje ziek bleef. Dat betaalde de thuisploeg dan ook cash, want een op hoog niveau acterend Bouwel gaf een masterclass volleybal. Via 12-16 stoomde het zonder omkijken door naar 16-25.

Duvel wist wat zich te doen stond en knokte zich terug in de partij. Het gaf Bouwel niet meer de ruimte en streed voor elk punt. Beide ploegen presenteerden de aanwezige supporters bij tijd en wijlen hogeschoolvolleybal van de hoogste plank, met enkele stevige rally’s als bonus. Hierdoor gaven de twee teams elkaar geen duimbreed toe en konden ze een eerste keer gaan rusten bij 8-7. Onze heren duwden door en haalden enkele fameuze mokerslagen uit de kast, maar Bovoc etaleerde waarom het met recht en rede de fiere leider is. Waar alle andere ploegen uit de reeks zouden kraken, toonden zij veerkracht en bleef het enkel bij plooien. Het stond subliem te verdedigen en dreef de thuisploeg én hun aanhang tot wanhoop. Op wonderbaarlijke wijze hielden ze bijna elke aanval van de grond en ze konden rekenen op een tovenaar aan de pass, die zelfs de meest onmogelijke verdedigingen toch nog perfect tot bij zijn aanvallers bracht. In tegenstelling tot bij Puurs stonden die minder opvallend, maar wél foutloos te spelen. Hierdoor had Bouwel toch weer de bovenhand bij de tweede onderbreking, 14-16. Andermaal knokte Puurs zich weer in de wedstrijd, 16-16, maar uiteindelijk moest het toch de duimen leggen tegen een uitgekookt en simpelweg beter Bovoc. Dat pakte de tweede set met 22-25 en wist zich zo al verzekerd van de titel.

Duvel was aangeslagen en begon als een natte dweil aan set 3. Bouwel moest niet eens doorduwen om een 2-8 voorsprong bij elkaar te spelen. Ook bij de tweede onderbreking stond diezelfde 6-puntenkloof nog steeds op het bord, 10-16. Duvel onderging enkele personele wijzigingen en plots ging de bal wél aan het rollen. Met hernieuwd enthousiasme drong het Bovoc in het defensief en dichtte het punt per punt de kloof. Bij 16-18 leek Duvel zich weer helemaal in de set geknokt te hebben, maar enkele dure en vooral onnodige missers zorgden ervoor dat de bezoekers toch weer op hun lauweren konden rusten, 18-22. Puurs had nu niets meer te verliezen en gooide nog een laatste maal al zijn troefkaarten op tafel. De balans kantelde weer helemaal de andere kant op en plots stond er zowaar 22-23 op het bord. Bovoc liet zich de kaas echter niet meer van het brood eten en strafte de foutjes van onze Duvel-boys genadeloos af. Het won zo ook de derde set met 22-25 en zette op die manier nog een extra kers op de taart.

Voor onze Devils restte niets meer dan ootmoedig het hoofd te buigen en de tegenstander te feliciteren met hun verdiende overwinning én kampioenschap. Beide ploegen hebben propaganda gevoerd voor het volleybal, met alweer een partij die het niveau van 3de Provinciale ver overschrijdt. Voor Duvel zit er nu niets anders op dan de knop zo snel mogelijk om te draaien, want voor hen wacht er nog een bekerfinale (28/04 om 18u te Lier, Sporthal de Komeet, Eeuwfeestlaan 183) en naar alle waarschijnlijkheid barrage duels voor promotie naar 2de Provinciale.

Hopelijk kunnen we voor beide aangelegenheden weer rekenen op onze fantastische achterban om er net als afgelopen zaterdag opnieuw een hel van te maken! De spelers kunnen alvast niet genoeg hun dankbaarheid uiten om te mogen spelen in een kolkend sfeertje zoals jullie dat weten te creëren! BEDANKT EN TOT IN DE BEKERFINALE!!!
 

16/04/2018|

Meer nieuws