Winst voor Heren 3de Provinciaal tegen Kapellen met 0-3

Onze Heren moesten dit weekend de verre verplaatsing maken naar rode lantaarn Kapellen. De thuisploeg had tot hiertoe slechts 4 punten weten te verzamelen, en had er dan nog 2 daarvan terug moeten inleveren na evenveel forfaits. Niets minder dan een klinkende zege was dan ook goed genoeg. Nochtans verliep de aanloop naar dit duel allesbehalve over rozen. Daar waar onze Duvelboys normaal gezien met een overvolle bank aantreden, was dat nu allesbehalve het geval. Door het uitvallen van Thibaut (Been), Sander (Geblokkeerde rug), Bart (Gebroken vingers) en Jasper (Enkel uit de kom) en de afwezigheid van coach Ewout en scouter Eline was het naar Puurse normen maar karig gesteld. Slechts 10 spelers op het wedstrijdblad, waarvan de helft middenmannen. Toch waren dat nog steeds 3 spelers meer dan bij de thuisploeg.

Met Joren aan service werd de toon meteen gezet, want voor Kapellen het goed en wel besefte keken ze al tegen een 1-8 achterstand aan. Eigenlijk zorgden enkel Puurse missers ervoor dat de thuisploeg op het scorebord verscheen. Bij de tweede time-out stond er reeds 3-16 op het bord en ook daarna stopte de Puurse machine niet. De eerste set werd zo na een kwartier éénrichtingsvolleybal afgesloten met 6-25.

Bij het begin van de tweede set zat er dan ook de nodige nonchalance in de ploeg. Er werd gemakzuchtig verdedigd en ook aanvallend serveerde Duvel maar flauwe kost. Zo bleef Kapellen, weliswaar vaak met meer geluk dan kunde, verrassend lang in het spoor van de bezoekers. Via 3-3 ging het naar 7-8 en zelfs 13-13. Onze heren vonden het dan echter welletjes en begonnen weer te volleyballen. Ze dicteerden vlotjes de wet van de sterkste en liepen via 13-16 nog vlotjes naar 17-25.

Set 3 stond vooral in het teken van wat experimenteren, want met middenman Braspennincx als receptie-hoek en hoekspeler Van Reeth als passeur werden er de nodige zaken uitgeprobeerd. Beide spelers trokken bijzonder aardig hun streng en dat vertaalde zich dan ook in het scoreverloop. Kapellen bleef door de Puurse foutenlast nog wel even in het spoor, 6-8, maar moest dan toch al snel zijn meerdere erkennen. Ook set 3 werd door Duvel vlot gewonnen, want via 9-16 snelden ze in minder dan een uur tijd naar 13-25 en 0-3.

Binnen 3 weken, op 14 APRIL OM 18U30 volgt de clash met competitieleider Bovoc Bouwel, een wedstrijd die de 3 punten moet opleveren wil Puurs nog een waterkansje behouden op de titel. Door de uitpuilende ziekenboeg hebben we jullie meer dan ooit nodig om ons naar de zege te schreeuwen/trommelen/klappen/… SUPPORTERS OP POST!!

25/03/2018|

Meer nieuws