Heren Provinciaal winnen met 3-0 van VC Smash Lier

Met nog maar 4 speeldagen te gaan (en voor onze Devils zelfs maar 3 meer) nadert de competitie zo stilaan zijn ontknoping. Door de uitschuiver tegen Loenhout vorig weekend waren er voor onze heren dit weekend geen excuses. Enkel een driepunter was goed genoeg in deze fase van de strijd, want het eerdergenoemde Loenhout kwam zo stilaan in de nek hijgen voor plaats 2. Zij volgden op 6 punten, maar met nog een wedstrijd tegoed. Winnen was dus de boodschap, maar een vanzelfsprekendheid was dat niet. Tegenstander was immers Smash Lier, een ervaren ploeg die met de regelmaat van een Zwitsers uurwerk stuntzeges met bizarre uitschuivers lijkt te combineren. Leider Bouwel en nummer 3 Loenhout hadden er bv al van hun pluimen gelaten, en dus waren onze Devils op hun hoede.

Toch begon Puurs allerminst overtuigend aan de partij. Met enkele goedkope missers zorgde het er vooral zelf voor dat Lier vlotjes op het scorebord kwam en via 0-4 naar 5-8 doorstootte. De time-out werd aangegrepen om de kopjes even leeg te maken en vooral het heilige vuur in de groep te krijgen. Onze Devils tapten meteen uit een ander vaatje en met harde aanvallen dichtte het in geen tijd de kloof, 12-12. Ondanks dat de thuisploeg tot 6 keer toe faalde vanachter de servicelijn in deze eerste set, werd deze toch nog behoorlijk eenvoudig binnengehaald. Via 16-14 en 19-15 ging het naar een comfortabele 25-19.

In set 2 waren onze Devils wel meteen bij de zaak en ditmaal waren zij het die de wet dicteerden. Met gevarieerd aanvalsspel werd het grote Lierse blok omzeild en ook defensief had Puurs zijn zaakjes een stuk beter op orde. Bij de eerste time-out keken de bezoekers dan ook al tegen een 8-4 achterstand aan, doordat nu ook de servicedruk een stuk de hoogte in schoot. De korte onderbreking veranderde weinig aan het spelbeeld, want Duvel bleef Lier in de fout dwingen van achter de servicelijn. In geen tijd stond er al een quasi onoverbrugbare 14-4 te blinken op het scorebord. Puurs volleybalde nu in een zetel en speelde bij momenten veel te laconiek. Het boette dan ook een deel van zijn voorsprong in, want via 16-7 ging het naar 18-13. De thuisploeg schakelde echter op tijd terug een versnelling hoger en herstelde de kloof vakkundig om ook set 2 met comfortabele 25-16 cijfers binnen te rijven.

In set 3 kregen de aanwezige supporters heel wat nieuwe gezichten op het veld te zien. Alle spelers kregen de nodige speeltijd en dat resulteerde geenszins in kwaliteitsverlies. Duvel bleef de wet dicteren en ging een eerste keer rusten bij 8-4. Het ritme stokte weliswaar even, Lier kwam immers terug tot 11-10, maar daarna gingen de Duvelboys weer vrolijk door op hun elan. Via 16-13 liep het verder uit tot 21-15. Duvel versaagde niet, en ondanks 5 opslagmissers werd ook set 3 relatief eenvoudig binnengehaald, 25-18 en 3-0.

Met dit resultaat doet Puurs wat het moet doen, namelijk leider Bouwel onder druk blijven zetten, en  vooral achtervolger Loenhout op achterstand houden, want dat won zelf met 3-1 tegen nummer 5 Mavoc Mechelen. Volgende week moeten onze Devils naar de nummer laatst, VC Global Wineries Kapellen B, terwijl Smash Lier tegen concurrent Loenhout moet. Hopelijk doet hun Zwitsers horloge zijn werk en is het terug tijd voor een stunt! Supporters op post!

19/03/2018|

Meer nieuws