Na 853 dagen helaas terug een thuisnederlaag voor Heren 3de Provinciaal

Na het zeldzame en onverwachte puntenverlies van leider Bovoc Bouwel hadden onze Devils terug een sprankeltje hoop gevat mee te kunnen strijden voor de titel. Zeker nadat ze ook het nodige vertrouwen hadden kunnen tanken tijdens hun gewonnen bekerwedstrijd op het veld van 2de Provincialer MSiks Blaasveld, was er reden tot optimisme, want Duvel had plots alles terug in eigen handen. Een 12 op 12 zou betekenen dat een tweede opeenvolgende titel een feit zou zijn.

Dat dat makkelijker gezegd dan gedaan zou zijn bleek echter bij een snelle blik op de kalender. Met onder meer nog duels tegen de nummer 1, 3 en 6 was het programma immers niet van de poes. Als eerste stond het duel tegen de derde in de stand, W.E.K. Loenhout A, op de planning. Een tegenstander die onze heren niet lag, getuige de 3-1 nederlaag eerder dit seizoen. Bovendien waren de bezoekers op en top gemotiveerd. Ze hadden zowaar een supportersbus gemobiliseerd om hun enthousiast trommelende legioen ter plaatse te brengen, waardoor het eerder leek alsof Loenhout de thuisploeg was.

Dat inspireerde de bezoekers om de beste start te nemen. Bij de eerste time-out hadden ze al een klein kloofje geslagen (6-8), wat ze met krachtige aanvallen verder konden uitdiepen naar 11-16. Duvel had het behoorlijk lastig met de boomlange tegenstanders en kon op geen enkel moment aanstalten maken om de kloof nog dicht te werken, 20-25.

Zo moeilijk als Duvel het had in de eerste set, zo overtuigend speelde het plots in de tweede set. Met vrank en vrij aanvalsspel liep de thuisploeg weg van de tegenstand. Via 8-5 ging het in geen tijd naar 16-8. Duvel gaf nog wel enkele goedkope punten weg, maar tekende toch veelzeggende 25-15 cijfers op.

Trein vertrokken zou je denken, maar dat draaide even anders uit. Met 7 opslagen op rij daverde Loenhout van 2-1 achter naar een riante 2-8 voorsprong. Na een tactische omschakeling kwam Duvel weer wat beter in de wedstrijd. Het kon zelf ook een opslagreeks neerzetten en kwam bij 7-10 toch enigszins terug in het spoor van de bezoekers. Met enkele pittige rally’s knokten onze heren zich helemaal langszij, want via 13-15 ging het naar 15-16 en 18-18. Een uiterst discutabele beslissing van de scheidsrechter, waarbij een duidelijk getoucheerde blokbal toch buiten werd gefloten zorgde uiteindelijk voor de kentering. Loenhout had terug het overwicht en ondanks een fel tegenspartelende thuisploeg sleepte het op die manier toch de set binnen, 24-26.

Loenhout tankte vertrouwen en stond gewoon sterk te spelen. Met stevig verdedigend werk counterden ze perfect de aanvallen van Duvel en liepen ze uit tot 5-8. Puurs gaf zich echter niet zo snel gewonnen en knokte zich andermaal terug in de partij. Het sloop puntje per puntje terug dichterbij en bij 14-14 was alles terug te herdoen. Loenhout stak echter nog een tandje bij en blokkerend gaf het in de slotfase van de vierde set een masterclass. Wat Duvel ook probeerde, het kreeg elke bal op de sloefen terug en zag de set en match zo door de handen glippen, 19-25 en 1-3.

Met deze nederlaag komt er een einde aan een indrukwekkende reeks thuisoverwinningen van onze Devils. Maar liefst 853 dagen was het al geleden dat Duvel nog eens een thuisnederlaag te slikken kreeg, op 8 november 2015. Enorm zuur natuurlijk dat net in deze cruciale fase van de competitie Duvel struikelde, maar ze toonden zich alvast sportieve verliezers. De bezoekers werden immers groothartig gefeliciteerd met hun overwinning met elks een… Duvel!

Hieronder nog eens een overzicht van de 32 thuisoverwinningen op rij:

 
Veel tijd om stil te staan bij deze nederlaag krijgen onze Devils echter niet, want volgende week moeten ze alweer vol aan de bak thuis tegen Smash Lier, de nummer 6 uit het klassement en een te duchten tegenstander.  Alle steun is dan ook meer dan welkom, dus nog meer dan anders een warme oproep naar de supporters:
Zaterdag 17/03 om 18u30, SUPPORTERS OP POST!

12/03/2018|

Meer nieuws