Heren 3de Provinciaal bereiken finale beker na winst tegen Blaasveld

De afgelopen seizoenen hebben onze Devils een behoorlijke traditie opgebouwd, want de afgelopen 2 seizoenen wisten ze de Beker van het Gewest Antwerpen te winnen in de Gewestelijke reeks. Door de promotie naar 3de Provinciale vorig jaar, moesten ze dit jaar echter opboksen tegen tegenstanders van een zwaarder kaliber. Deze keer hadden ze immers het strijdtoneel van de Beker van het Gewest Antwerpen voor Provinciale ploegen betreden, wat betekent dat ploegen uit 1e, 2e en 3e Provinciale mogen twisten om de felbegeerde beker. Waar ze de voorgaande twee jaren dus nog konden starten vanuit een outsiders- of misschien zelfs favorietenrol, was dat deze jaargang allerminst het geval. Elke ronde zouden ze zich als underdog moeten weren tegen ploegen uit hogere reeksen, en dat deden ze tot op heden voortreffelijk.

Met Sveka Schoten en Fixit Kalmthout hadden onze Devils al de scalpen van twee hoger gerangschikte teams aan de gordels hangen, maar in de Halve Finale van dit weekend werd de lat nog een stukje hoger gelegd. Het trad immers aan tegen de buren van MSiks Blaasveld, de nummer 2 uit 2de Provinciale A. De sporthallen van beide clubs liggen in vogelvlucht nog geen 3km van bij elkaar vandaan en het mag dus ook geen wonder heten dat beide clubs in een felle concurrentiestrijd verwikkeld zijn. Het betreft bij uitstek dé streekderby voor beide clubs en dus stond dit duel met felrood aangeduid op de kalenders.

Dat niet alleen de spelers wakker lagen van dit duel, bleek ook uit de opkomst naar de Tisseltse sporthal. Alle tribunes zaten afgeladen vol en vele extra toeschouwers moesten zich tevreden stellen met een staanplaats. Door de talrijke aanwezigheid van beide supportersscharen was het onmogelijk te zeggen wie van beide nu precies een thuismatch speelde. Ook de lokale pers had de weg gevonden naar dit burentreffen en dus was het duidelijk dat dit een intense strijd zou worden in een zinderend sfeertje en met de nodige mentale oorlogsvoering.

De wedstrijd begon alvast met een eerste steekje van de MSiks-coach door te zeggen dat we maar voor 3 sets wedstrijdbriefjes zouden nodig hebben. Maar onze Devils hadden niet de verplaatsing gemaakt om zich te laten oppeuzelen door een topper uit 2de Provinciale. Het zou zoals steeds zijn eigen spel proberen te spelen en dan zien waar het schip uiteindelijk strandt. Dat bleek ook het perfecte strijdplan, want Duvel begon uitstekend aan de partij. Met de zeer solide defensie, gevormd door libero Leemans en hoekspelers Lauwers en Van Reeth, kon Duvel volop zijn aanvallende kracht ten toon spreiden. Setter Maris kreeg de ballen op een presenteerblaadje aangeboden door subliem verdedigend werk en had dan ook de opties voor het uitkiezen. Bovendien namen middenmannen Degreef en Braspennincx vlotjes de maat van hun tegenpolen aan de overzijde van het net, en dit zowel blokkerend als aanvallend. Tel daarbij ook nog eens de zware linker van opposite Beuckelaers en je weet dat er een lastig te ontwrichten geheel staat. Met ook nog de vocale en trommelende steun van de trouwe supportersschare (Eeuwige dank daarvoor!!) en bankzitters was er in de eerste set alvast geen kruid gewassen tegen de Puurse pletwals. Ze rijfden deze binnen met overtuigende 19-25 cijfers.

Het begin van de tweede set was haast een blauwdruk van die van de eerste, met een bedrijvig Puurs dat uitstekend stond te verdedigen en zo afstand kon nemen van de thuisploeg. Duvel had bij 11-16 de touwtjes stevig in handen, maar een stevige tussensprint van MSiks, dat 5 punten op rij scoorde, noopte coach Wauters ertoe toch in te grijpen met een wissel. Die zet pakte goed uit, want Duvel raakte uit de moeilijke rotatie en diepte zijn voorsprong weer gestaag uit. De thuisaanhang en –coach deden er nog alles aan om Puurs uit zijn mentale evenwicht te brengen, maar dat bracht geen zoden meer aan de dijk. Ook set twee ging autoritair naar de bezoekers, 21-25.

Met het mes op de keel was het de thuisploeg die het best aan de derde set begon en Duvel meteen onder druk wist te zetten door de eerste twee punten te scoren, maar helemaal kraken deden onze Devils niet. Beiden ploegen hielden gedurende de hele set gelijke tred en geen van beide leek dé code te vinden om de tegenstander definitief te kraken. Zo stond de slotfase dan ook bol van de spanning. Puurs begon in polepositie bij 21-22, maar 2 harde Tisseltse aanvallen brachten hen voor het eerste in deze partij op voorsprong, 23-22. Puurs antwoordde echter gevat, redde enkele gemaakte punten en sloeg meteen daarop zelf keihard toe, 23-25. Een vreugdefeestje barstte los want voor het derde jaar op rij bereikten onze Devils de finale. In deze finale kijken ze het twee reeksen hoger spelende Hellvoc Hemiksem in de ogen, de nummer 7 uit 1e Provinciale. Bovendien kregen onze Devils later op de avond ook nog te horen dat Bovoc Bouwel, de virtuele nummer 1 in de competitie een punt had laten liggen in eigen huis tegen middenmotor Nijlen, waardoor onze Devils plots een eventueel kampioenschap terug in eigen hand hebben. Wanneer de overgebleven duels allemaal gewonnen worden met 3-0 of 3-1 kronen onze Duvel-boys zich voor het tweede jaar op rij tot kampioen. Er komen dus belangrijke weken aan waarin we alle mentale en vocale steun zullen kunnen gebruiken! Noteer dus alvast met rood in jullie agenda:

10/03 16u30: Duvel Puurs B – WEK Loenhout (3de)
17/03 18u30: Duvel Puurs B – VC Smash Lier (5de)
24/03 15u30: VC GW Kapellen (12de) – Duvel Puurs B (C. Pallemansstraat 84 – 2950 Kapellen)
14/04 18u30: Duvel Puurs B – Bovoc Bouwel (1e)
28/04 18u00: Duvel Puurs B – Hellvoc (BEKERFINALE)

Supporters op post!!

04/03/2018|

Meer nieuws