Heren Provinciaal winnen met 1-3 tegen Nijlen

Zaterdagmiddag, 14u. Onze Duvelboys komen aan te Nijlen in de plaatselijke sporthal, al heeft het gebouw, of wat daarvoor moet doorgaan, meer weg van een vervallen hangar. Deuren die uit de hengsels hangen, smalle houten bankjes in de kleedkamer die lijken weggeplukt te zijn uit een middeleeuwse kerk, gaten in zowat alles waar je oog op valt… Enkel het scorebord lijkt de tand des tijds overleefd te hebben, om niet te zeggen dat het zo mogelijk zelfs duurder was dan de sporthal op zich. Neen, een warm nest kan je het hier zeker niet noemen, wel integendeel. Er hangt een kille lucht en de supporters blijven lekker warm ingeduffeld terwijl ze de match zullen bekijken.

Zaterdagmiddag, 15u. Na een stevige opwarming trekken onze jongens met frisse tegenzin hun warme trainingsvesten uit om aan de partij te beginnen. Die start gelijkopgaand met twee ploegen die elkaar wat aftasten en zoeken naar barsten in elkaars afweer. De prille openingsfase is voor Nijlen (5-2), maar daarna is het dan weer Puurs dat even kan doorduwen. De eerste studieronde eindigt dan ook zonder al te veel afscheiding, 7-8. Onze heren hebben stilaan genoeg gezien en komen zo langzamerhand op dreef. De foutenlast neemt een duik en de opslagdruk wordt stevig opgevoerd. Nijlen kraakt in al zijn geledingen en kijkt in geen tijd tegen een 9-16 achterstand aan. Eens de kloof geslagen speelt Puurs de eerste set in spaarmodus uit, 18-25.

De tweede set begint alweer in het voordeel van Puurs. De bezoekers nemen de beste start en gaan via 6-8 meteen door naar 12-16. Van zodra er een geruststellende kloof op het bord staat mogen enkele nieuwe jongens het terrein op, maar dat is allesbehalve een evidentie in deze koude. Een warmgedraaid Nijlen profiteert hiervan om stap per stap te kloof te dichten en bij 19-19 valt alles te herdoen. Om beurten scoren beide ploegen nu en het is pas bij 22-22 dat de invallers hun ware kunnen laten zien. Nijlen krijgt plots geen bal meer tegen de grond en dus komt ook de tweede set op naam van Duvel, 22-25.

Dezelfde jongens mogen ook set 3 aanvatten, maar Duvel schiet zichzelf in de voet. Nijlen hoeft door de Puurse foutenlast niet eens geweldig te spelen om vlot uit te lopen. Via 6-3 stormen ze zo meteen op de eerste time-out af, 8-5. Duvel blijft de fouten opstapelen en vanachter de servicelijn lukt plots niets meer, en zo staat al gauw 16-12 en 20-14 op het hypermoderne scorebord te blinken. Een late stuiptrekking van de bezoekers komt te laat om de set nog te redden. Puurs komt nog wel terug tot 24-22, maar sneuvelt uiteindelijk in het zicht van de meet, 25-22.

Na enkele personele wijzigingen krijgt Duvel de sterk spelende thuisploeg toch weer onder de knoet. Met hernieuwde servicedruk komt Nijlen een pak moeilijker tot opbouwen en kan de Puurse verdediging een pak meer ballen oprapen. De daaropvolgende aanvallen zorgen dan ook dat een eerste kloofje wordt geslagen, 5-8. Die sterke opener had Duvel duidelijk nodig, want nadien herstelt Nijlen het evenwicht compleet en houden beide ploegen elkaar perfect in balans. Via 13-16 gaat het zo naar 20-23. Puurs komt niet meer in de problemen en boekt een belangrijke driepunter bij deze lastige verplaatsing, 21-25 en 1-3.

Zaterdagavond 20u: Wat begon als een kille namiddag, lijkt toch te zullen gaan uitdraaien op een mooie dag. Puurs krijgt te horen dat nummer 3 Loenhout een punt heeft laten liggen op verplaatsing bij Tesla Lint, en het dus een stevige(re) optie neemt op plaats 2.

Zaterdagavond 22u30: Terwijl onze heren genieten van een spetterende partij van onze Liga B-ploeg, stroomt er nog meer goed nieuws binnen. Leider Bouwel heeft zowaar zijn eerste nederlaag geleden, het blijft puntenloos achter in Westerlo en ziet zo Puurs 3 punten uitlopen in de stand waardoor zij virtueel de eerste plaats overnemen, weliswaar met 2 matchen meer gespeeld. Bovendien sijpelt ook het nieuws binnen dat (gedeeld) nummer 4 Smash Lier met 3-1 onderuit is gegaan bij Ranst.

Zondagavond 20u: Het weekend kan nu écht niet meer stuk. Het eveneens gedeeld 4de staande Mavoc Mechelen krijgt een 3-0 om de oren van laagvlieger Amigos Zoersel en zorgt, met nog 5 speeldagen voor de boeg, dat Puurs nu al mathematisch zeker is van minstens een 4de plek.
Zaterdag 15u  FH Nijlen C (7de) – VC Duvel Puurs (2de)   1-3
Zaterdag 15u  VC Tesla Lint C (9de) – W.E.K. Loenhout A (3de)  2-3
Zaterdag 18u  Bravoc Ranst (8ste) – VC Smash Lier B (4de)  3-1
Zaterdag 20u  Volley Westerlo A (4de) – Bovoc Bouwel A (1ste)  3-1
Zondag 18u  Amigos Zoersel F (10de) – Mavoc Mechelen B (4de) 3-0

Met dit deugddoende weekend in de tas kan Duvel zich nu volop richten op de Halve Finales van de Beker. Het start daarin andermaal als underdog, want het treft al voor de 3de ronde op rij een tweedeprovincialer. Voor wie dat nog geen reden genoeg zou zijn om onze Devils te komen aanvuren, kunnen we nog meegeven dat het gaat om DE derby, met name die tegen het dus 1 reeks hoger uitkomende MSiks.  Komende zaterdag 03/03 om 16u30 maken onze heren hun opwachting in sporthal Ter Molen te Tisselt (Kotterlaan 4). Supporters (en hun toeters, trommels, bellen,…) op post om er samen met ons een heksenketel van te maken!!

26/02/2018|

Meer nieuws