Heren Provinciaal winnen tegen Bravoc Ranst (1-3) en Volley Westerlo (3-0)

Onze Heren Provinciale kenden vorige week een succesvol  weekend. Het verstevigde zijn positie in de top van 3de Provinciale B door zelf met 1-3 te gaan winnen op het veld van nummer 9 Bravoc Ranst, terwijl naaste achtervolgers Loenhout, Lier en Mavoc allemaal puntenloos achterbleven. Loenhout volgt als eerste uit het rijtje zo al op 8 punten van onze Devils, dat weliswaar een wedstrijd meer heeft afgewerkt al.

Toch ging dit alles niet zonder slag of stoot. De eerste set begon nog voortvarend, met een dominant Puurs dat makkelijk afstand nam van de thuisploeg. Misschien wel iets té gemakkelijk, want na overtuigende tussenstanden bij de time-outs (5-8 en 9-16) ging de concentratie naar het einde van de set toch wat verloren. Ranst profiteerde en scoorde in de slotfase 5 punten op een rij, al was dat niet voldoende om onze Heren nog te bedreigen, 20-25.

Het vertrouwen bij de thuisploeg stond echter plots in het Zenit en het had ook nog eens een aantal keren Dame Fortuna aan haar zijde, waardoor ze verdiend de tweede set wisten binnen te halen (8-6; 16-14 en 25-19).

Ook in de derde set speelde Bravoc nog in een roes en het nam daardoor alweer een blitz-start. Via 8-4 stormde het zelfs door naar een 11-6 voorsprong. Bij Duvel werden de pionnen even grondig wakkergeschud en de nodige wijzigingen doorgevoerd. Dat rendeerde want plots was de fighting spirit weer helemaal terug en kantelde de set compleet. Duvel zette een enorme remonte in en haalde zelfs nog als eerste de 2de Technische Time-Out, 15-16. Ook na deze korte onderbreking gingen de bezoekers gewoon door op hun elan en haalden ze de set nog met ruime cijfers binnen, 18-25.

De mentale veer was gebroken bij de thuisploeg en ook al hielden ze Puurs nog even binnen schot (7-8), lang konden ze dat niet volhouden. Met vlot combinatiespel liepen de bezoekers over de thuisploeg heen en kon het comfortabel ook deze set binnenhalen en de 3 punten meer naar Breendonk brengen. Via 11-16 werd het 18-25 en 1-3.

Dit weekend stond er met nummer 4 Volley Westerlo A een stevige opponent tegenover onze Devils. De Kempenaars brachten een bijzonder gestalterijke ploeg tussen de lijnen, met flink wat ervaring. Toch namen onze Heren de beste start. Met een hoge opslagdruk liepen ze uit tot een 8-4 voorsprong, maar Westerlo herstelde al snel het evenwicht. Het strafte enkele foutjes langs Puurse zijde genadeloos af en nestelde zich weer helemaal in het spoor van de thuisploeg, 16-15. Ook gedurende het vervolg van de eerste set lieten beide ploegen elkaar van geen duimbreed los. Na enkele knappe rally’s beslechtte Duvel echter alsnog het pleit in zijn voordeel, 25-23.

Ook in set 2 begon Duvel het best. Met veel aanvallende power wist het Westerlo in de verdrukking te spelen. De bezoekers weerden zich erg kranig en verdedigden bij momenten bijzonder knap, maar Puurs beperkte de foutenlast en bleef beuken op de Westelse verdediging. Dat deed wat het kon, maar zag Puurs toch weglopen bij 8-5 en 16-10. De mannen uit de Stille Kempen waren echter niet zinnens om zich zonder slag of stoot gewonnen te geven. Punt per punt timmerden ze zich terug in de wedstrijd en zorgden ze voor een doldwaze slotfase, waarbij ze zelfs enkele setpunten wisten te versieren. Om beurten wisten beide ploegen te scoren en zo gaven ze de aanwezige bezoekers waar voor hun geld, uiteindelijk was het Duvel dat zich nog uit de omknelling speelde en alsnog met 28-26 de 2de set wist weg te kapen voor de neus van een verbouwereerd Westerlo.

Door de decompressie na deze felbevochten gewonnen set begon Duvel echter te laks aan de derde set en keek het al snel tegen enkele punten achterstand aan. Met een stevige opslagdruk kwam de thuisploeg echter terug snel in het strijdgewoel en ging het op en over Westerlo, 8-6. De bezoekers leken stilaan moegestreden en wisten op geen moment meer aanstalten te maken om Duvel nog te kunnen bedreigen (16-12). De thuisploeg haalde de wedstrijd zo binnen met een droge 3-0 nadat het ook de derde set winnend wist af te sluiten met 25-20, al verdient Westerlo zeker ook het nodige krediet voor hun partij.

Onze Heren kunnen nu genieten van een weekje relatieve rust om dan op zaterdag 24 februari om 15u FH Nijlen C partij te geven (Sporthal ’t Zand – Zandlaan 44 – 2560 Nijlen). Supporters op post!

12/02/2018|

Meer nieuws