Wedstrijdverslag Heren Provinciaal Amigos Zoersel en Hellvoc

Voorlopig laten de concurrenten van onze Heren Provinciale weinig tot geen steken vallen, en dus mochten ook onze jongens zich niet op een foutje laten betrappen. Met het tweeluik tegen Amigos Van Pelt Sint-Antonius Zoersel F en Hellvoc Hemiksem-Schelle E stonden er op papier twee haalbare kaarten op het programma de afgelopen twee weekends. Beide ploegen vertoeven in de onderste regionen van de reeks en zouden derhalve geen struikelblok mogen opleveren voor een ploeg met  de gezonde ambitie om mee te strijden voor promotie.

Eerst een korte flashback naar een week geleden, waar onze Devils het op verplaatsing opnamen tegen Zoersel. In de indrukwekkende Van Pelt-Arena van Ereklasser Amigos hebben ze alle nodige faciliteiten om topsport te bedrijven, van een persoonlijk fitnesscomplex tot tal van sportzalen. Maar zelfs de meest trendy sporthal biedt geen garantie dat een wedstrijd op tijd kan aanvatten, en dus stonden onze heren andermaal trappelend van ongeduld hun beurt af te wachten. Dat zorgde ervoor dat de motor maar aarzelend in gang sloeg. Duvel maakte veel persoonlijke fouten en liet het zo na om een kloof te slaan, 7-8. Na de onderbreking was er nog steeds geen kentering waarneembaar, want ook nu haakte Amigos zijn wagonnetje aan, 14-16. Puurs raakte echter stilaan op toerental en nam plots ruimschoots de maat van de thuisploeg, die nog maar 1 puntje lukte, 15-25.

Tussen de sets in moet je wachten en dus liet het scenario zich alweer raden. Duvel speelde slordig en zag Amigos eerst een kloof slaan van 4 punten, om dan toch aan te zetten en op en over de thuisploeg te gaan. Die bevond zich nog steeds in hun spoor bij de eerste TTO, 6-8, maar gaandeweg kwam Puurs weer onder stoom en het schudde enkele mooie combinaties uit de mouwen. Via 12-16 liep het zo steeds verder weg naar 17-25 setwinst.

Ook in de derde set veranderde er weinig aan het spelbeeld. Duvel begon behoorlijk laks en moest toestaan dat Amigos andermaal kon aanklampen tot 7-8. Het gaspedaal werd even ingedrukt en zware opslagen van Reynaert zorgden ervoor dat de kloof werd uitgediept naar 12-16. Duvel nog bedreigen zat er niet meer in voor Zoersel en dus won Puurs eenvoudig met 19-25 en 0-3 in sets.

Afgelopen weekend volgde dan de partij tegen de nummer laatst, Hellvoc. De bezoekers beschikten over veel ervaring en ondanks de vele waarschuwingen ontbrak het de Devils bij momenten aan scherpte. In de eerste set stond het zo 8-6, waarbij Duvel alle punten had gemaakt. 4 opslagmissers en 2 aanvallende fouten langs Puurse zijde waren de enige wapenfeiten die Hellvoc al op het scorebord had gebracht. Bij de time-out werden de spelers even op scherp gezet en de resultaten waren meteen zichtbaar. In geen tijd stoomde Duvel door naar 16-9 en het verzwakte ook na de onderbreking niet meer, 25-18.

Ook in set 2 herviel Duvel in zijn aloude gewoonten, met een trage start (8-7), een beter middenstuk (16-12) en een stevige eindsprint (25-16).

De laatste set kenmerkte zich dan weer door concentratieverlies en een te hoge foutenlast als gevolg. Zo wist Hellvoc zich zowaar op voorsprong bij de eerste pauze (6-8). Duvel stelde orde op zaken en met gevarieerd aanvalsspel liet het de bezoekers weer gezwind achter zich, 16-14. Ondanks de vele individuele missers liet Duvel zich de kaas niet van het brood eten en haalde het ook set 3 binnen met 25-22.

Met deze twee driepunters blijft Duvel op de tweede plaats bengelen, op 3 punten van leider Bouwel dat nog een wedstrijd tegoed heeft. Achter zich vinden ze Loenhout, dat op 5 punten volgt, en Lier en Westerlo, die beiden 11 punten in het krijt staan. Ook deze 3 ploegen hebben wel nog een wedstrijd in te halen t.o.v. onze Devils.

Volgende zaterdag maken onze heren de verplaatsing naar het verre Bravoc Ranst, dat met 15 punten momenteel de 8ste plaats bekleedt.  Aan Duvel de opdracht om het niveau weer dat tikkeltje extra op te krikken, de drie punten mee naar huis te brengen en zodoende de concurrentie weer een weekje langer onder druk te zetten.
Supporters op post!

31/01/2018|

Meer nieuws