Heren 3de Provinciaal winnen met 3-2 tegen Lint

Nadat het vorig weekend het 1 reeks hoger spelende Vers Fruitsap Fixit Kalmthout met 3-0 had uitgeschakeld in de kwartfinale van de beker, stond er voor Puurs alweer een belangrijke afspraak op de kalender. ‘El Classico’, zoals de partij liefkozend genoemd wordt, stond alweer op het programma. Voor de 8ste keer in 2,5 jaar tijd keken VC Tesla Lint C en Duvel Puurs B elkaar in de ogen. Steeds duels op het scherpst van de snee, met vechtvolleybal, verbale animositeit tussen beide teams en een broeierige sfeer in de sporthal. In de heenwedstrijd was Lint nog de speelbal van een overdonderend Puurs, dus alsof dat allemaal nog niet genoeg was kwam er ook nog het extra pigment van revanchegevoelens bovenop. Ondanks de zwakke klassering van Tesla, slechts 9de met 13 punten uit 11 wedstrijden en dus ruimschoots onder hun waarde gerangschikt, waren alle ingrediënten aanwezig om er een daverende pot volleybal van te maken.

De eerste set begon gelijk opgaand, met beide ploegen die afwisselend hun puntjes wisten te scoren. Duvel nam wel de leiding bij de eerste time-out, 8-6, maar een spervuur aan opslagmissers zorgde ervoor dat de kansen gekeerd waren bij de tweede, 14-16. Op karakter en met typerend powervolleybal werden de bezoekers uiteindelijk toch onder de knoet gehouden, 25-22.

Ook in de 2de set gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. Ditmaal was het Tesla dat als eerste de eerste time-out wist te bereiken, 7-8, om bij de tweede die voorsprong alweer omgebogen te zien in een achterstand, 16-15. Ondertussen moest de scheidsrechter al enkele brandjes zien te blussen, nadat hij enkele vermeende toetsfouten aan Puurse zijde had afgefloten, terwijl ze bij Lint gewoon hun gang mochten gaan. Zo bleef het een close-call tot het bittere einde, waarbij Duvel een nieuwe achterstand nog wist om te buigen in een 2de setwinst, 25-23.

Set 3 begon zoals set 2 geëindigd was, met lang uitgesponnen rally’s en een ongeziene verbetenheid langs weerszijden van het net. Andermaal viel er geen speld te krijgen tussen beide ploegen en zo konden ze een eerste keer gaan rusten bij 7-8. De beslissingen van de man in het zwart bleven voor animo en irritaties zorgen bij de thuisploeg, maar die knokten zich wel weer op en over Lint, 16-13. Het stoomde door en leek bij 21-18 de set en match voor het grijpen te hebben, maar plots stortte het kaartenhuisje abrupt in elkaar. Enkele foutjes aan Puurse kant gaven de bezoekers vleugels en die hadden daardoor bloed geroken. Ze duwden Duvel met de rug tegen de muur en gingen zo in 1 ruk door naar 21-25 en 2-1 in sets.

Duvel was van slag en dat zette zich door aan het begin van de vierde set. In een mum van tijd stond de thuisploeg 4-8 en 10-16 in het krijt en de opeenstapeling van arbitrale dwalingen (Puurse toetsfout nummer … ?? We zijn de tel ondertussen al kwijtgeraakt) stuwde de opborrelende frustraties steeds meer naar het kookpunt. Beide ploegen lieten het niet na elkaar op te naaien en Puurs kreeg een geel karton onder de neus geschoven als waarschuwing. Duvel knokte zich nog enigszins terug in de set, het kwam tot op 3 punten, maar moest finaal toch de duimen leggen voor Lint, nadat het andermaal de pedalen was verloren. Bij 16-23 werd de passeur voor de verandering nog maar eens teruggefloten voor een toetsfout, waarna die een rode kaart ontving wegens protest. Tesla kreeg zo nog een puntje extra cadeau en zo stond het 2-2 in sets, 16-25.

Een op hun tenen getrapte thuisploeg begon als een wervelwind aan de beslissende vijfde set. Het schoot als een hazenwind uit de startblokken en trakteerde Lint meteen op een 5-0 achterstand. Dat volleybalgoden ook prima filmscenaristen zouden kunnen zijn, bewezen ze in de daaropvolgende minuten. Lint trakteerde Duvel op een koekje van eigen deeg en scoorde eveneens 5 punten op rij, 5-5 en dus alles te herdoen. De thuisploeg herpakte zich en de fraaie rally’s maakten er een aangenaam kijkstuk van voor de neutrale toeschouwer. Bij de time-out hadden de Duvel-boys lichtjes de bovenhand, maar geruststellend was de bonus nog allerminst, 8-7. De Klein-Brabanders waren echter vastberaden om hun ongeslagen thuisreputatie nog een weekje langer vast te houden en schakelden zowaar nog een tandje bij. Lint werd nu helemaal bij de keel gegrepen en de prooi werd niet meer gelost. Bij 15-11 gooide Puurs de partij helemaal in het slot en greep het uiteindelijk toch met 3-2 de winst.

Volgend weekend staan onze Duvel-boys voor de verre verplaatsing naar Amigos Van Pelt Sint-Antonius Zoersel F, een team met zowaar meer woorden in de naam dan punten, met name 5 uit 12 wedstrijden. Het staat daarmee op de 10de plaats in de rangschikking, maar onderschatting is uit den boze. Duvel is immers nog niet vergeten dat het in de heenwedstrijd een setje prijs gaf en wil dat scenario koste wat het kost vermijden.
Supporters op post!

14/01/2018|

Meer nieuws