Heren 3de Provinciaal winnen met 1-3 tegen Mavoc Mechelen

Niet alleen in het voetbal was er sprake van een weekend vol topduels, ook in het volleybal, meer bepaald in 3de Provinciale B, stonden enkele titelpretendenten lijnrecht tegenover elkaar. Met WEK Loenhout (3de – 24ptn) – Bovoc Bouwel (1ste – 29 ptn) en Mavoc Mechelen (4de – 21 ptn) – VC Duvel Puurs (2de – 27 ptn) keek de voltallige top-4 elkaar in de ogen en dus konden de kaarten serieus herschud worden bovenin het klassement.

De volleybalgoden hadden voor onze Heren Provinciale het onkatholieke uur van 11u30 op een zondagmorgen uitgekozen en dus hadden zij bij aanvang van hun wedstrijd al vernomen dat leider Bouwel geen steek had laten vallen zaterdagavond op het veld van Loenhout. Na een intense en spannende strijd was daar een felbevochten 0-3 uit de kast gevallen, onder meer na 2 sets met 23-25. Wou Duvel de titelstrijd nog enigszins in leven houden was er maar één optie, namelijk zelf ook de 3 punten mee te kapen uit Mechelen. De Maneblussers zijn echter al vaker een struikelblok gebleken voor Duvel, zeker in eigen huis, en dus was het voor de bezoekers zaak om het niveau gevoelig op te krikken in vergelijking met de laatste weken.

De eerste set kende een lange studieronde, met beide ploegen die elkaar aftastten en beurtelings zichzelf op het scorebord wisten te plaatsen. De marge tussen beide ploegen was dan ook nog verwaarloosbaar bij de eerste onderbreking, 6-8. Nadien nam Duvel de partij wel resoluter in handen. Het bracht Mavoc geregeld in de verdrukking, waardoor hun puntenproductie stokte. Puurs kon zo uitlopen naar 11-16. In de slotfase van de eerste set wist Duvel deze voorsprong zonder veel moeite te consolideren, en zo eindigde de eerste set op 19-25 in het voordeel van de Klein-Brabanders.

Duvel was zo stilaan onder stoom gekomen en nam in de tweede set iets vlotter de maat van de thuisploeg. Met gevarieerd spel liep het uit naar 4-8 en 10-16. Mavoc wist nog wel een tikje korterbij te sluipen, maar Puurs rijfde ondanks het dappere verweer toch nog vrij confortabel de tweede set binnen met 21-25.

In set 3 waren het dan weer de Mechelaars die het best uit de startblokken schoten. Enkele individuele fouten aan Puurse zijde zorgden ervoor dat de thuisploeg de leiding nam bij de eerste TTO, 8-7. De rust kon niet baten, want Duvel slaagde er niet in om de kloof te dichten. Sterker nog, Mavoc nam verder afstand doordat Puurs de foutenlast maar niet onder controle wist te krijgen, 16-13. In de slotfase was het verweer helemaal gebroken en vond Mavoc een broodnodige levenslijn in de wedstrijd, 25-19 en 1-2 in sets.

Duvel kon zich geen verdere misstap meer veroorloven en het nam die boodschap ter harte. Vanuit een perfecte organisatie kon het sterke collectief optimaal worden benut en liep Puurs in een mum van tijd uit van 6-8 naar 11-16. De bezoekers hadden bloed geroken en duwden stevig door van achter de servicelijn. Mavoc deed wat het kon, maar zowel de korte als de langere rally’s werden plots allemaal beslecht in het voordeel van onze heren. Ze brachten zichzelf zo op een riante voorsprong van 8 punten (13-21), maar voelden zich te snel zegezeker. Mavoc weerde zich plots als een duivel in een wijwatervat en scoorde 6 punten op een rij, 19-21. Puurs doorbrak echter de sterke Mechelse rotatie en het ging nu zelf in 1 ruk door naar 19-25 en 1-3 in sets.

Met deze zege slaan onze Duvel-boys nu (samen met Bovoc) een eerste stevige kloof met de naaste achtervolgers Loenhout (6 ptn) en Westerlo/Mavoc (9ptn), al hebben de twee eerstgenoemden nog een wedstrijd tegoed. Duvel kan zo alvast met een goed gevoel als vice-herfstkampioen de winterstop in duiken en ziet zichzelf hiervoor beloond worden met een oefenwedstrijd tegen de 1e ploeg (Liga B), aankomende donderdag 21 december om 20u in de eigen Sporthal De Vrijhals.
De eerstvolgende competitieve wedstrijd wordt het bekerduel met het 1 reeks hoger spelende Vers Fruitsap Fixit Kalmthout C, en dit op 6 januari 2018 om 16u30 in sporthal De Kollebloem te Puurs.
Supporters op post!
 

17/12/2017|

Meer nieuws