Heren 3de Provinciaal verliezen topper tegen Bovoc Bouwel

Afgelopen weekend stond de topper in 3de Provinciale B op het programma tussen Bovoc Bouwel A en VC Duvel Puurs B, ofte de nummers 1 en 2 in het klassement. Ondanks dat Bovoc dit seizoen nog ongeslagen was, stonden onze heren wel aan kop van het klassement aangezien ze een wedstrijd meer hebben afgewerkt. Bouwel volgde in hun kielzog met 1 puntje achterstand, en zou mits winst dan ook écht op kop van de rangschikking prijken.

De eerste set begon dramatisch langs Puurse zijde. De nerveus acterende receptielijn slaagde er niet in de opslagdruk van de thuisploeg te neutraliseren en voor ze het goed en wel beseften stonden ze al terug langs de zijlijn, 8-1. Met het herwonnen vertrouwen na enkele mooie punten timmerde Duvel aan de weg terug. Bovoc werd meer onder druk gezet en er kwam meer evenwicht in het spel, met enkele mooie rally’s als gevolg. Bij de 2de TTO had Duvel de kloof al verkleind tot 3 punten, 16-13. Vooral een sterke opslagreeks van Lauwers bracht de bezoekers helemaal langszij, 18-18. Erop en erover zou je dan denken, maar niets was minder waar. Onder aanvoering van hun uitgekookte setter nam Bovoc terug het heft in handen en knokte het zich toch naar setwinst, 25-22.

In de tweede set namen onze Duvelboys een betere start. In een aangenaam kijkstuk knokten beide ploegen voor wat ze waard waren en hielden ze elkaar grotendeels in evenwicht, 8-6. Toch was het opnieuw Bovoc dat op kousenvoeten afstand nam en redelijk confortabel de tweede time-out bereikte, 16-12. Het talrijk opgekomen publiek van beide supportersclans zorgde voor een zinderend sfeertje en Duvel probeerde de bakens nog wel te verzetten, maar moest uiteindelijk toch terug zijn meerdere erkennen, 25-22 en 2-0.

De openingsfase van set 3 was bijna een replica van de eerste, met een onherkenbaar Puurs dat niet aan opbouwen toekwam en zich te gemakkelijk naar een 8-3 achterstand liet leiden. Net als in de eerste set werd echter opnieuw een stevige remonte ingezet en kwamen onze heren terug tot 13-10. Dan volgde een cruciale fase waarin de scheidsrechter een negatieve hoofdrol opeiste. Twee denkbeeldige netfouten en een afgeblazen zuiver punt van Duvel zorgden ervoor dat de stand in plaats van gelijk (13-13), nu quasi onoverbrugbaar was (16-10). De frustraties liepen dan ook begrijpelijk hoog op aan de bezoekende zijde, die daarvoor dan ook nog eens de gele kaart ontvingen. Puurs was het goede ritme helemaal kwijt en de irritaties kwamen het spel niet ten goede. Bovoc profiteerde optimaal en rijfde autoritair ook de 3de set binnen, 25-18.

Door het eigen zwakke spel restte er voor onze heren niets anders dan grootmoedig toe te geven dat de beste gewonnen had dit weekend, en de gedachte dat er pittig zou moeten getraind worden om het eigen niveau terug stevig op te krikken richting een alweer cruciaal weekend, met de duels Mavoc (4e)-Duvel (2e) en Loenhout (3e)-Bovoc(1e) op het programma.
Er zal zeker uit een ander vaatje getapt moeten worden willen ze niet helemaal uit koers geslagen worden.
Afspraak aankomende zondag 17/12 om 11u30 in Sporthal De Plaon te Mechelen (Eksterstraat 100).
SUPPORTERS OP POST!
 

15/12/2017|

Meer nieuws