Heren 3de Provinciaal is klaar voor de topper tegen Bovoc Bouwel na vlotte winst tegen Kapellen.

Na een korte competitieonderbreking kregen onze Devils met VC Global Wineries Kapellen B een haalbare kaart voorgeschoteld om terug in het ritme te komen. De bezoekers stonden gedeeld 10de met 4 punten uit 8 wedstrijden en dus waren er geen excuses voor onze heren.

Duvel begon desondanks bijzonder slordig aan de partij. Bij de eerste time-out had het zowat alle punten gemaakt, 8-4. Het beterde er niet op na de korte onderbreking, want opnieuw 3 persoonlijke fouten zorgden ervoor dat Kapellen zowaar in het kielzog van onze jongens volgde, 8-7. Gaandeweg de eerste set ging de foutenlast echter meer en meer liggen en nam Duvel vlotter afstand. Het liep weg naar 16-10 en keek daarna niet meer om, 25-13.

Onze heren hadden al snel begrepen dat onnodig risico uit den boze was en het erop aankwam de fouten uit het eigen spel te weren. Hierdoor verliep de start van de 2de set al een stuk vlotter dan die in de 1e, 8-2. Op cruise control werd de rest van de set afgehaspeld. Via 16-6 en een stevige opslagreeks van de ingevallen setter Coppieters ging het meteen naar 25-7.
De vlotte manier waarop afstand werd genomen van de tegenstander zorgde in het begin van de 3de set voor wat concentratieverlies. Duvel hielp met enkele persoonlijke fouten zo Kapellen toch weer in het zadel, 8-5. De druk op de eigen troepen werd wat opgevoerd langs de zijlijn en die pikten de boodschap goed op. De foutenlast werd gedrukt en Duvel liep weer vlot weg naar 16-7. Het had hierdoor de luxe enkele zaken van op het trainingsveld uit te kunnen proberen in wedstrijdsituaties. Uiteindelijk werd ook de derde set met overtuigende cijfers binnengehaald, 25-10 en 3-0 in sets.

Volgend weekend trekken onze Heren Provinciale naar de nummer 2 in de stand, het nog ongeslagen Bovoc Bouwel, dat op 1 punt volgt van Puurs met nog een wedstrijd minder gespeeld. De pees zal er deze week dan nog eens danig opgelegd worden deze week om hopelijk op volle oorlogssterkte aan te kunnen treden in deze topper.
Afspraak om 18u00 in Sporthal De Molen, Molendreef 8, 2280 Bouwel.
Jullie aanmoedigingen zullen meer dan welkom zijn, dus… SUPPORTERS OP POST!!
 

05/12/2017|

Meer nieuws