Heren 3de Provinciaal winnen met 0-3 bij Smash Lier

Na het debacle van vorig weekend tegen WEK Loenhout mochten onze Heren Provinciale proberen revanche te nemen op het veld van de nummer 5 in het klassement, Smash Lier, ook wel gekend onder hun vorige naam Lokomotiv Kessel Statie. Na de complete off-day vorige week was het dus zaak om nu wel scherp en vooral enthousiast voor de dag te komen en die boodschap was goed aangekomen bij Duvel.

Duvel nam het heft meteen in handen. Het dicteerde het speltempo en zette Lier meteen onder druk met gericht opslagwerk. De thuisploeg bood wel nog het nodige tegengas en ging rusten bij 6-8. Duvel verslapte zijn greep echter niet en bleef de thuisdefensie bestoken met listige opslagen. Gaandeweg verloor Lier steeds meer voeling en via 12-16 ging het zo toch nog naar een comfortabele 15-25 setwinst.

In de tweede set nam Duvel een vliegende start. Het stoomde meteen door naar een 1-5 voorsprong, maar Lier counterde gevat en was aan de time-out terug korter bij geslopen tot 6-8. Onze Duvel-boys voelden de hete adem van de thuisploeg en staken terug een tandje bij. Braspennincx, De Wit, Beuckelaers, Van Reeth,… ze hamerden er allemaal lustig op los en lieten het Lierse verweer kansloos. De nieuwe tussensprint leverde een 9-16 voorsprong op. Duvel vierde de teugels een beetje en Lier kon nog wel wat korter komen, maar veel verder dan een gefrustreerde stoelentrap en 20-25 kwamen ze niet.

Doordat er eindelijk toch ook wat thuissupporters opdaagden (hoezo uitwedstrijd?) kwam er finaal wat vocaal weerwerk en zorgde dat meteen ook voor iets meer schwung in de partij. Opnieuw startte Duvel het beste. Setter Maris schudde enkele prima passes uit de polsen en serveerde de scoringskansen op een schoteltje voor het aanvallende geweld in onze rangen en lanceerde ons zo opnieuw naar de pole-positie, 5-8. Even kwam er wat zand in de machine en Lier kwam terug tot 12-12 en prikkelde onze jongens met wat vocale speldenprikjes. Duvel reageerde gevat en sloeg meteen hard terug met 4 punten op rij, 12-16 bij de tweede TTO. Vooral een zichtbaar geprikkelde Beuckelaers toonde zich hierna bij momenten onstuitbaar aan het net en dicteerde met enkele harde smashes Duvel naar een 0-3 winst, 17-25.

Duvel kan zo alsnog met een goed gevoel richting het competitieloze weekend trekken. Niet alleen verslikte zwarte beest WEK Loenhout zich in Mavoc Mechelen (3-1), het bewees zelf ook dat vorig weekend gewoon een accident-de-parcours was en dat er wel degelijk een ploeg op het veld staat die voor elkaar door het vuur wil gaan en elkaar beter wil maken. Zo hebben onze Duvel-boys meteen ook weer alles in eigen handen voor het verdere verloop van deze competitie. De eerstvolgende afspraak hiervoor is op zaterdag 2/12 om 18u30 in de eigen sporthal De Vrijhals tegen VC Global Wineries Kapellen B, de voorlaatste in de stand. Er zullen opnieuw mooie prijzen worden verloot onder de aanwezigen dus… Supporters op post!

19/11/2017|

Meer nieuws