Heren 3de Provinciale verliest zijn eerste wedstrijd van het seizoen op Loenhout

11 November, normaal een feest- en dus rustdag in het teken van Wapenstilstand, maar niet zo in het volleybal. Daar moesten tal van ploegen net de messen slepen en elkaar te lijf gaan. Onze Heren Provinciale mochten het in de achtste speelronde opnemen tegen WEK Loenhout, de nummer 3 in de stand.

Loenhout uit is sowieso al niet de favoriete verplaatsing van onze heren door de lange autorit, en al helemaal niet als ze pas gepland staat om 20u30 nadat de meesten de nacht ervoor pas laat hun bed terugzagen na alweer een succesvolle editie van de Kwistet-Quiz. Tot overmaat van ramp zorgde een languitgesponnen dameswedstrijd ervoor dat het aanvangsuur nog verder opschoof tot ruim na 21u.

Toch begonnen onze Devils voortreffelijk aan de wedstrijd. Het zette de thuisreceptie stevig onder druk en die had het hier bijzonder lastig mee. Ze kregen de bal herhaaldelijk niet onder controle of ze werden opgewacht door een stevig tweeblok, waardoor Duvel uitliep naar 1-8. Loenhout herpakte zich echter en kreeg meer vat op de wedstrijd. Het knokte zich terug naar 13-16 en bleef tot het einde van de set de druk opvoeren op onze heren, maar uiteindelijk trokken die de eerste set toch over de streep met 24-26.

Een hoge foutenlast in het begin van de tweede set zorgde er echter voor dat Duvel al meteen op achtervolgen was aangewezen. Het stond bij de 1e time-out al 4 punten in het krijt, 8-4. Puntje per puntje dichtte Duvel echter de kloof en het ging zelfs al eerste naar de 16 punten, 15-16. Het beste kruit leek hiermee echter verschoten te zijn, want plots stokte de Puurse machine. Loenhout profiteerde en maakte 1-1 gelijk, 25-20.

Duvel leek aangeslagen en speelde ver onder zijn gebruikelijke niveau. Het maakte tal van vermijdbare fouten, kreeg zijn opslag niet onder controle en Loenhout zette zijn stijgende lijn gewoon door. Het moest nog wel het onderspit delven bij de eerste onderbreking, 7-8, maar had bij de 2de Duvel al achter zich gelaten, 16-14. Onze heren probeerden de bakens nog wel te verzetten, maar kregen de 2-punten-kloof niet meer gedicht, 25-23.

Ook in de 4de set leken onze heren Wapenstilstand wel erg letterlijk te nemen. Er werd als makke lammetjes opgeslagen en Loenhout kon doen en laten wat het wou. De thuisploeg stond sterk te verdedigen en door het lome spel van de bezoekers stonden ze op elke positie te wachten met een groot 2-mans-blok. Na 8-7 plaatste het zo een stevige tussensprint naar 16-10 en was het kalf eigenlijk al verdronken. Bij 25-18 konden de boeken zo helemaal dicht en moest er ruiterlijk worden toegegeven dat de beste ploeg gewonnen had.
Ondanks de collectieve off-day blijven onze Heren wel de rangschikking alleen aanvoeren door het puntenverlies van eerste achtervolger Bovoc Bouwel, al volgt Loenhout nu maar op 1 puntje en hebben zij nog een match te goed.

Onze Devils krijgen volgende week alvast kans om zich te herpakken tegen Smash Lier, in Lier.

12/11/2017|

Meer nieuws