Heren 3de Provinciaal wint zijn bekerwedstrijd tegen Sveka Schoten

We schrijven 4 november 2017, 16u30: Tijd voor een nieuwe portie bekerkoorts! Onze 3de Provinciale-ploeg Duvel Puurs B werd in de eerste ronde uitgeloot tegen Sveka Schoten A, dat met 7 punten uit 6 wedstrijden op een gedeelde 7de plaats stond in 2de Provinciale A.

Ondanks dat er stevig werd gewerkt op training, was toch niet alles peis en vree in aanloop naar dit treffen. Met hoekspelers Robbe van Reeth (Ziek) en Joren Lauwers (Vinger uit de kom), setter Bart Deloose (Beide achillespezen), stand-in setter Gijs Servaes (omgeslagen voet) en middenman Tibo De Smedt (Rug) had coach Ewout Wauters heel wat personele zorgen. Tot overmaat van ramp moest ook opposite Ben Beuckelaers de laatste training al vroeg staken met een verdraaide knie, maar hij werd toch nog op tijd klaargestoomd voor dit bekerduel.

Anderzijds hadden onze Heren natuurlijk 3 grote troeven achter de hand:
- Een ruime kern met evenwaardige bankzitters
- Een uitstekende bekerreputatie (Winst Beker Gewest Antwerpen 2015-2016 en 2016-2017)
- Met sporthal De Vrijhals speelde het in een schier onneembare vesting voor bezoekende ploegen

Ondanks de vele afwezigen stond het vertrouwen dan ook in het Zenit. Onze Heren waren dan ook al een tijdje gedreven aan het opwarmen op het volledige geprepareerde hoofdveld, omgeven met blinkende boarding en spandoeken, toen de bezoekers langzaam de arena kwamen binnen gesloft. Ze bakenden meteen hun territorium af door onze opwarmingsoefening bruusk te onderbreken en  ons van de andere speelhelft af te jagen. Ondergetekende zal zeker niet beweren dat hij gedachten kan lezen, maar een en ander doet vermoeden dat ze een walk-over verwachtten en spoedig onder een warme douche konden kruipen, de pijlen al gericht op de volgende ronde.
Het was ongetwijfeld intimiderend bedoeld, maar dat zaakje pakte lichtelijk anders uit. Onze Heren leven van dergelijke animo in de wedstrijd en putten alleen maar extra motivatie uit dergelijke ophitsingen. Dat bleek ook meteen van bij het eerste fluitsignaal, want een sfeervolle sporthal Vrijhals zag Duvel de bezoekers direct bij de keel grijpen. De walk-over in gedachten houdend, werd de 2-0 voorsprong, die het bij elke set sowieso kreeg met dat het een reeks lager geklasseerd is, meteen uitgediept naar 8-4. Duvel toonde zich scherper, vinniger en beter in alle facetten van het spel dan de bezoekers uit Schoten. Hen vloog de killblocks om de oren, terwijl de thuisploeg lustig ballen op de vloer hamerde. Ze brachten de receptie ook voortdurend aan het wankelen vanachter de servicelijn, terwijl de bezoekende opslagen vaak in het net neerploften of net oneindig door het luchtruim leken te zweven om pas ver voorbij de achterlijn neer te ploffen. Zo stoomden onze Heren dan ook vlot door naar 16-8. Ook de 2de onderbreking bracht geen soelaas voor de 2de Provincialer. De frustraties begonnen dan ook steeds heviger te borrelen en de interactie tussen beide ploegen begon daardoor ook toe te nemen.  De spreekwoordelijke “Rode lap op een stier” was hiermee bovengehaald  en Duvel stormde als door een bij gestoken authoritair naar setwinst, 25-13.

Les geleerd, zou je denken, maar dat bleek een maat voor niets. Tijdens de kantwissel werden nog enkele vriendschappelijkheden uitgewisseld tijdens het kruisen van beide teams, en dus was er alvast 1 zekerheid: Turbo-Duvel kon vrolijk aan de slag met de aanwezige adrenaline en zou zijn start niet missen. Voor de bezoekers het goed en wel beseften stonden ze al 8-2 in het krijt en was het al boeken toe voor set 2. De thuisploeg loste zijn greep niet en beet zich stevig in zijn Schotense prooi vast. Enkele knappe rally’s werden afgewerkt en het waren vooral onze Duvel-boys die hierbij aan het langste eind trokken. Eigenlijk moesten onze jongens vooral de hand in eigen boezem stekenvoor de 6 punten die ze hadden weggeven bij de 2de technische time-out, 16-6. Ondanks een kort dipje, met een 6-tal Schotense punten in een korte tijdsspanne, cruisede Duvel daarna rustig naar een 2de setwinst, 25-15.

Een ongeschreven volleybal-wet is dat wie vlot de eerste 2 sets heeft weten te winnen, door concentratieverlies vaak een lastig begin van de 3de set kent. Ook voor onze Heren was deze regel van toepassing bij aanvang van set 3. De bezoekers zetten enkele sterke blocks en dus hielden ze behoorlijk gelijke tred tot de eerste time-out, 8-5. Duvel zette zichzelf echter nog eens op scherp en de messen werden geslepen. Met uitmuntend verdedigend werk werden de bezoekers echter tot wanhoop gedreven en werden de meest onmogelijke punten gescoord. De thuisploeg zette zijn meesterschap zo nog wat extra in de verf en het liep verder uit tot 16-9. Ook in het ultieme slot van de wedstrijd toonde Duvel zich de betere en diepte het de kloof zo nog wat verder uit tot 25-14.

Na iets meer dan een uur spelen konden de bezoekers dan ook, een desillusie rijker, onverrichter zake terugkeren naar Schoten. Bij Duvel daarentegen kunnen ze nu pronken met een winning streak in eigen huis van 2 jaar, ofte 27 wedstrijden (zie onder). De laatste thuisnederlaag dateert alweer van 8/11/2015, terwijl de volgende thuismatch pas op 2 december volgt. In de kwartfinale van de beker krijgt het op 6 januari in eigen huis opnieuw een 2de Provincialer voorgeschoteld. Ditmaal is het Vers Fruitsap Fixit Kalmthout C dat op bezoek komt. Maar eerst mogen onze jongens nog een aantal maal vol aan de bak in de eigen competitie, te beginnen komende zaterdag 11/11 om 20u30 tegen nummer 3 in het klassement WEK Loenhout A. Supporters op post!

05/11/2017|

Meer nieuws