Wedstrijdverslag Heren 3de Prov - FH Nijlen: 3 - 0

Afgelopen zaterdag kregen onze Heren Provinciale met FH Nijlen C de nummer 8 uit de rangschikking over de vloer. De bezoekers hadden al flink wat toppers partij gegeven en dus gaf hun klassering een vertekend beeld. Coach Ewout Wauters hamerde dan ook op scherpte en concentratie voor aanvang van de wedstrijd.

Toch was het Nijlen dat de beste start nam, doordat Duvel aanvallend even nodig had om op toerental te komen. De bezoekers liepen uit tot 0-3, alvorens de motor bij onze Heren aansloeg. Eerst via een killblock en nadien met enkele stevige aanvallen werd de achterstand nog voor de eerste time-out al volledig rechtgezet, 8-5. De gecreëerde druk bleek teveel voor Nijlen dat op geen enkel moment aanstalten kon maken om Puurs te bedreigen. Via 16-9 ging het in 1 ruk door naar 25-13.

Ook in de 2de set een gelijkaardig verhaal, met een dominant Puurs dat even zijn ritme moest vinden (8-6), maar nadien de partij naar zich toetrok. Receptioneel stond het als een huis bij Duvel en dus had setter Maris de aanvallers maar voor het uitkiezen. Met gevarieerd spel kwam de dreiging langs alle kanten en kwam Nijlen niet aan opbouwen toe. De comfortabele kloof die er stond bij de 2de TTO (16-10) kon zo nog verder worden uitgediept, om uiteindelijk met 25-16 ook de 2de set binnen te halen.

In set 3 was het Nijlense schip al gezonken nog voor het te water was gelaten. Duvel begon verschroeiend aan de set en liep in geen tijd uit naar 8-1. Een hoge opslagdruk, perfecte recepties en keiharde smashes zorgden ervoor dat Duvel nooit hoefde de vrezen voor setverlies. Vooral de ingevallen Reynaert kon zich aanvallend meermaals uitleven en de weerloze Nijlense verdediging moest al te vaak wegduiken voor zijn kanonskogels. Via 16-5 ging het zo naar 23-6. Puurs verloor nog wel even de concentratie, maar na een uur spelen stond er toch 25-13 en 3-0 op het bord.

Komende zaterdag om 16u30 treden onze Heren aan in de Provinciale Beker van het Gewest Antwerpen. Het kijkt daarin Sveka Schoten in de ogen, dat uitkomt in 2de Provinciale A. Indien onze heren deze partij winnend weten af te sluiten bereiken ze een nieuwe mijlpaal in hun indrukwekkende reeks ongeslagen thuiswedstrijden. Ze zullen dan 2 jaar ongeslagen zijn in eigen huis. Supporters zijn dan ook meer dan welkom om ons te komen aanmoedigen EN er zal een mooie prijs verloot worden onder de aanwezigen.

29/10/2017|

Meer nieuws