Heren Provinciaal wint in Westerlo met 0-3

Heren Provinciale moest dit weekend de lange verplaatsing maken naar Westerlo. De ploeg uit de Stille Kempen telde 6 punten uit zijn eerste 4 wedstrijden, ondanks dat het al enkele van de sterkere ploegen in de reeks had getroffen. Onze Devils, voor het eerst onder leiding van nieuwbakken coach Ewout Wauters, stonden dus voor een lastige verplaatsing.

Dat bleek ook bij het begin van de eerste set, waar beide ploegen lange tijd gelijke tred wisten te houden. Westerlo had moeite met het stevig blokkerend werk van het duo Braspennincx-Beuckelaers, terwijl aan Puurse zijde het vooral receptioneel even wennen was aan het spelen met Gala’s in plaats van de vertrouwde Mikasa’s. Beide ploegen konden zo een eerste keer gaan rusten bij 6-8. Na de onderbreking kon Puurs dan toch afstand nemen. Ledeganck bracht de thuisreceptie in de problemen met gevarieerd opslagwerk, met enkele aces en gemakkelijk verdedigend werk voor libero Leemans tot gevolg. Vooral Beuckelaers en een foutloze Van Reeth profiteerden hiervan aan het net met enkele mokerslagen. Zo kon Puurs relatief eenvoudig een aanzienlijke kloof slaan, 8-16. Nonchalanter spel kostte nog wel enkele punten, maar onze heren konden de eerste set toch vlot binnenrijven met 20-25.

Een gedrevener Westerlo profiteerde in het begin van set 2 van de slaapstand waarin onze Heren waren verzeild geraakt. Het speelde nu beter mee en beide ploegen hielden gelijke tred op het scorebord (7-8). Bij de 2e TTO hadden de Kempenzonen zich zelfs naar een comfortabel kloofje gevolleybald, 16-13. De Puurse batterijen werden nog een keer stevig opgeladen en 2 opslagreeksen van Deloose en Van Reeth trokken Puurs weer op en over de thuisploeg, om uiteindelijk nog met 21-25 de maat te nemen.

In set 3 mochten enkele nieuwe namen het terrein op en de sterkte van de gehele kern werd nog maar eens geëtaleerd. Vooral defensief stond het zaakje perfect en alle recepties werden perfect tot bij de passeur gebracht. De ingevallen De Wit en een onstuitbare Van Reeth konden zo hun aanvallende potentieel naar hartenlust botvieren. Wanneer Verheyden er dan ook nog een paar aces achteraan gooide, was het zaakje snel beklonken, 18-25 en 0-3 in iets meer dan een uur.

Komende zaterdag 28/10 kijken onze Devils om 18u30 FH Nijlen C in de ogen, de huidige nummer 8 in de rangschikking. Het gaat daarin op zoek naar zijn 26ste thuisoverwinning op rij. Supporters op post om onze jongens naar de overwinning te schreeuwen/trommelen/…!

23/10/2017|

Meer nieuws