Hellvoc Hemiksem-Schelle - Heren 3de Prov.: 0-3

Onze Heren Provinciale trokken voor hun 4de partij van dit seizoen naar Hellvoc Hemiksem-Schelle, een ploeg vol ervaren mannen op leeftijd, maar wel nog puntenloos dit seizoen en dus was een 3-punter het enige aanvaardbare resultaat. Onze jongens werden wel niet gediend door de omstandigheden, want door een uitgelopen wedstrijd voor hen kon er na lang wachten pas om 20u30 beginnen opgewarmd worden. Bovendien zorgden dolle taferelen bij de Divisie-wedstrijd op het hoofdveld voor een helse atmosfeer en moesten onze Duvel-boys het ook nog stellen zonder coach Vandeperre, die wegens onvoorziene omstandigheden net voor de start van de partij huiswaarts moest keren.

Toch nam Duvel de beste start, want het strafte de foutjes van de thuisploeg genadeloos af en het klom al snel naar een 4-8 voorsprong. Enkele receptionele missers zorgden er echter voor dat Hellvoc korterbij sloop en dat hadden de bezoekers vooral aan zichzelf te danken. Het acteerde bijzonder slordig in alle geledingen van het spel en liet toe dat Hellvoc bij de 2de time-out nog steeds in hun kielzog volgde, 15-16. De koppen werden even bij elkaar gestoken en de afgesproken tactische wijzigingen rendeerden meteen. Risicoloze maar strakke float-opslagen legden de druk bij de thuisploeg en die kraakte finaal. Het Klein-Brabantse blok stond al perfect gepositioneerd te wachten en zo won Puurs toch nog confortabel met 18-25.

Het begin van de tweede set was een perfecte spiegeling van de eerste. Dit keer was het Hellvoc dat profiteerde van de hoge Puurse foutenlast om op een 8-4 voorsprong te komen, maar ook zij zagen bij de 2de time-out dat hun kloof als sneeuw voor de zon was gesmolten, 16-15. Een sterk ingevallen Van Reeth had samen met middenman Braspennincx de ploeg op sleeptouw genomen en Duvel stoomde door naar 18-21. Nieuwkomer Degreef mocht bij een blokversterkende wissel zijn debuut maken en bedankte al meteen met een afgesmashte bal. Toch spartelde Hellvoc nog even tegen en kwam het terug tot 22-23, maar dan scoorden beide ploegen beurtelings zodat de 0-2 toch op het bord kwam, 23-25.

In set 3 zagen we maar liefst 6 nieuwe gezichten ten opzichte van het begin van de wedstrijd, maar kwaliteitsverlies leverde dat hoegenaamd niet op. De sterke bank van Duvel zorgde voor fris volleybal en na een korte inloopperiode (5-8) braken ze de mentale veer bij Hellvoc. Bij de 2de technische time-out stond er al 8-16 op het bord en ook nadien kwam de thuisploeg nog amper in het stuk voor. Puurs sloot ook zijn 4de wedstrijd succesvol af bij 13-25 en 0-3 in sets, al had de wedstrijd meer voeten in de aarden dan nodig was geweest.

Onze heren krijgen nu een weekendje rust om het een en ander bij te stellen, om vervolgens op zaterdag 14 oktober om 18u30 in de eigen Sporthal Vrijhals middenmotor Bravoc Ranst partij te geven. Supporters op post!

01/10/2017|

Meer nieuws