Heren 3de Provinciaal wint met 3-1 tegen Amigos Zoersel

Alweer de derde wedstrijd van het seizoen voor onze Duvelboys, waarin ze hun leidersplaats verdedigden tegen de bezoekers van Amigos Zoersel. Die hadden hun start van het seizoen gemist na een 0-3 nederlaag thuis tegen Bovoc Bouwel en zij waren dan ook gebrand op eerherstel.

Met daverend tromgeroffel in steun lieten onze jongens de bezoekers echter meteen alle kanten van het terrein zien. Met stevige opslagdruk werd Zoersel met de rug tegen de muur gedrukt en kon Duvel de meeste van hun daaropvolgende aanvallen neutraliseren. Het liep zo al snel uit naar 8-4 en 16-9. Vooral het Puurse middencompartiment, met Braspennincx en Verheyden in een glansrol, konden hun kunnen veelvuldig etaleren. Zowel aanvallend als blokkerend troefden zij hun Kempense opponenten keer op keer af en nam Duvel vlot de maat van Amigos. Het dient gezegd dat ze daarbij geholpen werden door het secure receptionele werk van het duo Lauwers-Coppieters, dat de ballen steeds perfect tot bij spelverdeler Deloose wist te brengen. Na nog geen kwartier spelen stond er zo 25-12 op het scorebord.

Eenzelfde scenario voltrok zich in de 2de set. Amigos  wist iets langer aan te klampen dan in de eerste set en kon gaan rusten bij 8-6, maar uiteindelijk bleek middenman Braspennincx toch weer letterlijk en figuurlijk een maatje te groot voor zijn rechtstreekse tegenstander. In geen tijd had de Puurse pletwals eenzelfde voorsprong uitgebouwd als in set 1 (16-9) en het kwam ook nu nooit nog in de problemen. Bij 25-14 hadden de Duvelboys hun volgende setwinst binnen en dat was het sein voor coach Vandeperre om een quasi volledig nieuwe ploeg in de strijd te werpen voor set 3.

Die set begon echter desastreus voor de thuisploeg. Door een spervuur aan persoonlijke fouten werd de start compleet gemist en tankte Amigos vertrouwen. Er kwam meer schwung in de ploeg, ze speelden met meer durf en ze hadden ook enkele keren het geluk aan hun zijde, waardoor Puurs al snel aankeek tegen een behoorlijke achterstand, 3-8. Puurs kon zijn niveau maar mondjesmaat opkrikken en kwam nooit meer echt in de wedstrijd. De middenmannen werden niet meer bereikt en beide teams hielden elkaar meer in evenwicht. De 5-puntenkloof bij de eerste time-out bleef min of meer intact gedurende de rest van de 3de set. Via 10-16 werd het uiteindelijk zelfs nog 17-25.

Duvel wist dat het uit een ander vaatje zou moeten tappen om de negatieve spiraal weer om te buigen en greep terug naar de namen uit de eerste set. Aanvankelijk had de thuisploeg het lastig om Amigos, dat duidelijk een mentale boost had gekregen, zijn wil terug op te dringen. Het speelde bij momenten te geforceerd en gestresseerd om snel een kloof te slagen, en het had ook Dame Fortuna niet altijd aan zijn zijde. Toch gingen de Duvelboys rusten met een 8-6 voorsprong. Ook na de onderbreking bleef Puurs vooral tegen zichzelf vechten en hield het Amigos zo zelf in de set tot aan de 2de time-out, 16-13. Met die voorsprong leek er echter een gewicht van de schouders te vallen, want plots schoot de motor toch weer in overdrive. De ploeg haalde weer zijn normale niveau en bewees meteen dat ze dan maar moeilijk af te stoppen zijn. Zoersel kwam nog maar mondjesmaat tot scoren en werd na 1u12’ bij 25-17 met een 3-1 eindstand huiswaarts gestuurd.

Met deze zege behouden onze Heren Provinciale hun ongeslagen rapport en prijken ze fier met 9 op 9 aan kop van 3de Provinciale B, al beseffen ze ten volle dat vooral het tweede deel van deze wedstrijd geen schoonheidsprijs verdiende. Volgende zaterdag 30/09 om 20u30 willen ze de aanwezige supporters dan ook graag beter volleybal aanbieden tegen Hellvoc Hemiksem-Schelle E. Afspraak in het Gemeentelijk Sportcentrum van Hemiksem (Atletiekstraat 1, 2620 Hemiksem).
Supporters op post!

24/09/2017|

Meer nieuws